MENÜ

Fenerbahçe ve Galatasaray formasıyla iz bırakmayı başardılar!

Fenerbahçe - Galatasaray derbisine artık saatler kaldı! Birkaç sezon önce kendi tribünlerinin gözbebeği olan yıldız oyuncular sonrasında ezeli rakibine geçince hedef adam oldular ama performanslarıyla her iki takımda da iz bırakmayı başardılar. Emre Belözoğlu'ndan Garry Rodrigues'e, Emre Aşık'tan Kazım Kazım'a kadar bir çok yıldızın yer aldığı listeyle Fenerbahçe - Galatasaray derbisi öncesinde gelin hafızamızı tazeleyelim. Bakalım bu oyuncular neler yapmışlar...

Dünyanın en büyük 10 derbisi arasında gösterilen Fenerbahçe ve Galatasaray maçı için sayılı günler hatta saatler kaldı. Diğer adıyla Kıtalararası Derbi olarak bilinen mücadelenin enerjisi tüm Türkiye’yi sararken biz de sizlere daha önceden her iki takımında formasını giyen oyuncuları güncelliklerine hatırlatmak itedik.

Haberin Devamı

1993-1996 yılları arasında Fenerbahçe’de futbol oynayan ve ilk önemli deneyimini sarı-lacivertli formayla yaşayan Emre Aşık, Milli formayı 53 defa sırtına geçirmiştir. 3 sezon Fenerbahçe’de forma giydikten sonra hem Galatasaray hem de Beşiktaş forması giyen oyuncu özellikle Galatasaray’da oynadığı futbolla akıllarda yer etmiştir. 3 farklı dönemde toplam 6 sezon Galatasaray forması giyen yıldız stoper 10 sene önce futbolu bırakmıştır.

HALA ETKİSİ UNUTULMADI!

Galatasaray altyapısından yetişen ve Sarı Kırmızı formayla geçirdiği 6 sezonda çıktığı 132 maç sonunda Avrupa’ya transfer olan Emre Belözoğlu, tartışmasız Türk futbolunun en yetenekli oyuncularından birisi. 101 kez Milli formayı sırtına geçiren, 379 maçta da Süper Lig’de forma giyen oyuncu Türkiye’ye geri dönüşünde Fenerbahçe’ye transfer olarak Galatasaraylı taraftarların yoğun tepkisiyle karşılaşmıştı. Fenerbahçe formasıyla da büyük başarılar yakalayan ve orta sahanın vazgeçilmez ismi olan Emre, toplam 219 kez forma giydiği sarı-lacivertli takımın formasını 39 yaşında olmasına rağmen hala terletiyor. Derbide ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ile 2 senelik kiralık sözleşmesi bulunan Garry Rodriges bu sezon Fenerbahçe’ye transfer olarak Galatasaraylıları şok etmişti. Şok etmişti diyoruz çünkü Garry Rodrigues Galatasaray formasını giydiği 2 sezonda taraftarların sevgilisi haline gelmişti. Şimdilerde sarı lacivertli ekip adına savaşan Rodrigues, bu hafta oynanacak derbide ise sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek.

ÇALIM ATTI ZANNEDİLDİ AMA...

Fenerbahçe’nin 2000 senesinde 5 Milyon Euro bonservis bedeliyle Celta Vigo’dan transfer ettiği İsrailli futbolcu Haim Revivo oynadığı futbolla kısa zaman içerisinde sarı lacivertli taraftarların sevgilisi haline gelmişti. Attığı goller, yaptığı asistler ve attığı seri taklalarla ön plana çıkan teknik on numara, sözleşmesi bitince 2003 yılında ezeli rakip Galatasaray’a transfer olmuştur. Galatasaray’da beklenen performansı sergileyemeyen futbolcu 13 maçta 3 gol 2 asist yaparak devre arasında kulüpten ayrılmıştır.

Haberin Devamı

2007 yılında kapısından girdiği Fenerbahçe’de oynadığı futbolla taraftarların ilgi odağı olan Collin Kazım Richards, 104 maçta Fenerbahçe formasını terletmiştir. Gösterdği performansla Milli Takım’a kadar da yükselen yıldız kanat-forvet 2010-2011 sezonunun devre arasında Galatasaray’a transfer olmuştur. Galatasaray’da inişli çıkışlı performans gösteren Kazım Kazım, Galatasaray’ın eski stadı Ali Sami Yen’in son golünü ve TT Arena’da Fenerbahçe’yle oynanan derbideki ilk golü de atarak tarihe geçmiştir.

O KADAR ÇOK İSİM VAR Kİ...

Bu futbolculara ek olarak iki takımda da forma giyme başarısı gösteren oyunculara Olcan Adın, Bilal Kısa, Serdar Aziz, Elvir Baliç, Abdullah Ercan, Sergen Yalçın, Fatih Akyel, Saffet Sancaklı, Semih Yuvakuran, Caner Erkin, Hasan Vezir, Selçuk Yula, Servet Çetin, Burak Yılmaz, Engin Verel, İlyas Tüfekçi, Elvir Boliç, Stjepan Tomas ve Mehmet Yozgatlı’yı ekleyebiliriz.

NİHAT UZEL

YORUM YAZ