MENÜ

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI TABLOSU | Türkiye kaçıncı sırada? Gözler Galatasaray ve Fenerbahçe'de

UEFA ülke puanı sıralaması açısından çok kritik bir haftaya girdik. Üç takımla mücadele ettiğimiz Avrupa serüveninde iki takımımız gruptan çıkma şansına sahipti. Ancak Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a deplasmanda mağlup olunca yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Konferans Ligi'nde de temsilcimiz Fenerbahçe, Perşembe günü zorlu maça çıkacak. İşte UEFA ülke puanı sıralaması...

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI TABLOSU | Türkiye kaçıncı sırada? Gözler Galatasaray ve Fenerbahçe'de

UEFA Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'nde grup aşamasında 3 takımla başladığımız mücadelede Beşiktaş gruptan çıkma şansını çok erken kaybederken, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın son maçlar öncesinde gruptan çıkma ihtimalleri tamamen kendi ellerindeydi. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nu 3. sırada tamamlayan Galatasaray yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Haberin Devamı

GALATASARAY PLAY OFF OYNAYACAK

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son maçında Parken Stadyumu'nda Danimarka ekibi Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Sahadan 1-0 mağlup ayrılan sarı-kırmızılılar 5 puanda kaldı ve grubu 3. sırada tamamladı. Cimbom bu sonuçla yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. Aslan, Avrupa Ligi’nde son 16 turuna kalabilmek için play-off oynayacak.

F.BAHÇE'NİN KRİTİK MAÇI

Temsilcilerimizden bir diğeri Fenerbahçe ise Konferans Ligi'nde sahasında Perşembe günü Spartak Trnava'yı ağırlayacak. Kazanırsa üst tura adını yazdıracak.  

UEFA ülke puanı açısından çok büyük önem arz eden bu iki mücadele sonucunda hem galibiyet puanı hem de gruptan çıktığımız için katsayı puanları Türkiye'nin hanesine yazılacak. Bu durumda Türkiye, UEFA ülke sıralamasında 9. sıradaki yerini iyice garantileme şansı elde ederken Belçika ile puan farkının erimesini sağlayacak. Beşiktaş'ın son maçta deplasmanda alacağı sürpriz bir galibiyet ise temsilcimizin son katkısı anlamına gelecek. İşte UEFA ülkeler sıralaması güncel liste...

Haberin Devamı

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI TABLOSU | Türkiye kaçıncı sırada Gözler Galatasaray ve Fenerbahçede

KAÇINCI SIRADAYIZ?

Türkiye UEFA ülkeler sıralamasında şu anda 9. sırada ve puanı 35.600! Beşiktaş ise Lugano deplasmanından alacağı sürpriz bir galibiyet ile ülke puanına bu sezonki son katkısını sağlamış olacak.

Türkiye UEFA ülke puanı sıralamasında 35.600 puan ile 9. sırada yer alıyor. Bu hafta oynanacak maçlar UEFA ülke puan tablosu yeniden şekillenecek.

UEFA ÜLKELER SIRALAMASI GÜNCEL LİSTE

1- İngiltere: 96.178 puan
2- İspanya: 81.989 puan
3- İtalya: 78.426 puan
4- Almanya: 76,624 puan
5- Fransa: 58,831 puan
6- Hollanda: 58.300 puan
7- Portekiz: 50.982 puan
8- Belçika: 43.800 puan
9- TÜRKİYE: 35.600 puan
10- İskoçya: 33.650 puan
11- İsviçre: 31.775 puan
12- Avusturya: 31.600 puan
13- Çek Cumhuriyeti: 30.800 puan
14- Danimarka: 29.700 puan
15- Norveç: 29.625 puan

UEFA ÜLKE PUANI SIRALAMASI TABLOSU | Türkiye kaçıncı sırada Gözler Galatasaray ve Fenerbahçede

YORUM YAZ