MENÜ

"Türk cehennemi" İspanya basını Galatasaray - Barcelona maçını böyle gördü

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Galatasaray sahasında Barcelona'ya 2-1 kaybederek Avrupa kupasına veda etti. İspanyol basını, Galatasaray - Barcelona maçını manşetlere taşıdı. İşte Galatasaray - Barcelona maçının İspanyol basınına yansımaları...

"Türk cehennemi" İspanya basını Galatasaray - Barcelona maçını böyle gördü

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda 0-0’ın rövanşında İstanbul’da Barcelona’ya 2-1 mağlup oldu ve bu sezonki Avrupa defterini kapadı. Dev maç sonrası İspanyol basını, Barça'nın galibiyeini böyle gördü. Fcbarcelonanoticias isimli internet sitesi, Barcelona’dan kiralık olarak Galatasaray’da forma giyen kaleci Inaki Pena’nın performansını öne çıkardı. Haber başlığında ‘Pena, yine iyi performansla Barça’ya dönüşü bir kez daha hak etti’ kullanılırken, ilk maçın ardından İspanyol kalecinin bir kez daha iyi bir görüntü çizdiği aktarıldı.

Haberin Devamı

'TÜRK CEHENNEMİ'

Katalan basınından Monesport ‘Türk cehennemi Xavi’nin Barcelonası’nı korkutmadı’ başlığıyla yayınladığı haberde konuk ekibin oyunun hakimi olduğunu ve maçı kazanarak turu geçtiğini duyurdu. Katalan Naciodigital’deki haberde ‘Pedri, Barça’yı çeyrek finale taşıdı’ denildi. Barcelona için zorlu bir karşılaşma olduğuna vurgu yapılan haberde, Jordi Alba’nın taç atışı sırasında taraftarla yaşadığı gerginlikten de bahsedildi.

'G.SARAY PENA'NIN BONSERVİSİNİ SORACAK'

Katalan El Nacional internet sitesindeki haberde ‘Galatasaray karşısında Barça’nın gözü korkmadı’ başlığını kullandı. Galatasaray’ın Nou Camp’taki karşılaşmaya nazaran ofansif olarak daha cesur bir oyun sergilediği ancak buna karşın turu geçen tarafın Barcelona olduğu belirtildi. Barcelona merkezli Sport gazetesinin internet sitesinde, Barça’dan kiralık sarı-kırmızılılarda oynayan genç file bekçisinin Cim Bom’daki olası geleceğine vurgu yapıldı. ‘Galatasaray, Inaki Pena’nın bonservisini soracak’ başlıklı haberde, Cim Bom’un Katalan ekibiyle karşı karşıya gelmesinin avantajını da bu konuda kullanacağının belirtildiği haberde, file bekçisinin önceliğinin ise Barcelona’ya dönmek olduğu savunuldu.

Haberin Devamı

'PEDRİ, İSTANBUL'U SUSTURDU'

İspanyol merkez medyasının meşhur ismi Marca’daki haber ‘Barcelona, Galatasaray karşısında geriden gelerek kazandı ve turu geçti’ başlığıyla yayınlandı. Xavi Hernandez’in ekibinin çeyrek finale kalmaya yetecek oyunu sergilediği değerlendirmesi yapıldı. El Pais gazetesindeki maç haberi ‘Pedri, İstanbul’u susturdu’ başlığıyla yayınlandı. Haberde ‘Barça çok zorlu ve geriye düştüğü bir karşılaşmada geriye dönmeyi başardı. Messi kılığına bürünen Pedri, sıkıntıya düşen Barça’yı kurtardı’ ifadeleri kullanıldı.

'XAVİ,İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ'

As gazetesinde Barcelona'dan kiralık olarak Galatasaray'da oynayan Inaki Pena'nın performansı başarılı olarak değerlendirildi. Avrupa Ligi maçı için yapılan haberde 'Pedri ve Aubameyang kalesinde büyüyen Inaki Pena'ya karşı birer gol atmayı başardı. Galatasaray Barça'yı zorladı ama Barcelona geriden gelip turu geçti' satırlarına yer verildi. ABC gazetesi ‘Xavi İstanbul’da işleri değiştirdi’ başlığını attı. Galatasaray karşılaşmasının Barcelona teknik direktörü için önemli bir deney olduğu, bu maçın genç teknik adamın dehasını sınamak için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.

YORUM YAZ