MENÜ

Trabzonspor maçı sonrası Galatasaray'da Okan Buruk'tan Ziyech ve Zaha açıklaması!

Süper Lig'in 2. haftasında sahasında ağırladığı Trabzonspor'u 2-0 mağlup eden Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunurken yeni transfer Hakim Ziyech ve bugün kadroda yer almayan Wilfried Zaha'nın durumuna ilişkin de konuştu.

Trabzonspor maçı sonrası Galatasaray'da Okan Buruk'tan Ziyech ve Zaha açıklaması!

Galatasaray, Süper Lig'in 2. haftasında sahasında ağırladığı Trabzonspor'u 2-0 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, karşılaşma sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 

Haberin Devamı

İlk olarak galibiyete değinen Okan Buruk, "Trabzonspor gibi çok büyük bir takım, çok büyük bir camia... Bu maçlar çok önemli, değerli oluyor bizim için de. Bugün öncelikle seyircimize teşekkür etmek istiyorum. Maçın bütün bölümünde bizimle birlikte gerçekten çok doğru şekilde bizim de saha içinde uyguladığımız baskılı oyuna katıldı. Onlarla birlikte çok iyi işler yaptık. Oyuncularımıza teşekkür etmek istiyorum. Bugün gerçekten çok konsantreydiler. Sezona daha yeni hazırlanıyoruz. Zaman zaman hatalar da yaptılar, o hatayı yaptıkları yerde onları daha çok desteklemek gerekiyor. Ben hep kulübeden alkışla katılmaya çalıştım çünkü mesela belki başka biri olsa Barış'ın yerine bu maçta oynamayabilir. Ufak tefek ağrıları vardı, kalçasında bir sakatlığı ama sahada çok iyi niyetli, %100'ünü veriyor. Aynı şekilde diğer oyuncularım... Türk, yabancı bütün oyuncularım gerçekten hep %100'lerini veriyorlar. Onlara saha içerisinde daha çok sahip çıkmak gerekiyor. Geçen sene muhteşemdi, bu sene yine taraftarımız bizimle birlikte muhteşem başladı. Hatalar oluyor, yanlışlar oluyor. Bu galibiyetler, hep beraber kazandığımız galibiyetler. Bugün de oyun içinde doğru işler yaptık. Hem top bizdeyken hem top rakipteyken bugün en doğrular bizimle birlikteydi. Girdiğimiz pozisyonlar, attığımız goller, kaçırdığımız goller... Yani hakemin de gerçekten bugün hiçbir stattaki Galatasaraylı ben de dahil hakemin performansını beğenmedik. Genel olarak performansını dışarıdan izleyenlerin de beğendiğini düşünmüyorum. İyi bir maç yönetmedi bugün Atilla Hoca. Galatasaray takımı hep oyun içerisindeydi, oyunu güzelleştirdi, oyunu oynamaya çalıştı. Net bir galibiyet, kazandık" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Trabzonspor maçı sonrası Galatasarayda Okan Buruktan Ziyech ve Zaha açıklaması

Yeni transfer Hakim Ziyech'e ilişkin soruya ise Buruk, şu şekilde yanıt verdi:

Öncelikle Hakim'e, 'Hoş geldin' demek istiyorum. Maçtan sonra da geldi kulübede, soyunma odasında konuştuk. Uğurlu geldiğini söyledim. Tribünde de gerçekten güzel bir tanıtım oldu. Farklı bir şey oldu maç sonu. Hoş geldin diyorum. Diğer oyuncularımla birlikte gerçekten önemli isimler... Zaten iyi bir kadromuz vardı, iyi oyunculara sahiptik ve daha da iyi bir kadro olduk. Burada rekabet de herkes için çok fazla artacak.

Geniş kadroyla birlikte yeniden Avrupa'da başarılar elde etmek istediklerini belirten deneyimli çalıştırıcı, "Amacımız tabii ki hem önce Şampiyonlar Ligi'ne girmek hem de Türkiye'de şampiyonluğa ulaşmak. Tabii ki Türkiye Kupası, yine hedeflerimizden biri. Bu sene çok fazla maç sayısı var. Bu maç sayısı içerisinde hep söylüyorum oyuncularımın hepsini burada kullanmak isteyeceğim. O yüzden bazen hangi Türk oynayacak, hangi yabancı oynayacak diye herkesin aklına geliyor. Burada bütün oyuncularımızı kullanmaya çalışacağız. Bugünkü gibi gerçekten bizim için kritik bir maçtı. İlk hafta kazanamadığımız için puan kaybına tahammülümüz yoktu. Böyle önemli bir maçı kazandık. Bundan sonraki maçları kazanmak için de yine elimizden geleni yapıyoruz. Avrupa'da da Galatasaray'ın genlerinde olan başarıyı tribünlerde dolu bir şekilde, sokakların kutlamalar yapılan bir ortam tekrardan yaşatmak istiyoruz. İnşallah bu nasip olur" dedi.

Haberin Devamı

Trabzonspor maçı sonrası Galatasarayda Okan Buruktan Ziyech ve Zaha açıklaması

Bugün maç kadrosunda olmayan Wilfried Zaha'nın da durumuna değinen Okan Buruk, "Tabii çok uzun bir süre oynamamıştı biliyorsunuz. Mayıs ayından beri... Biz, aslında normal planlamamızdan biraz daha erken onu... Çünkü sezon başı geçirmedi. Fiziksel olarak onun %100 halde oynamasını istiyoruz. O da istiyordu ve ondan biraz daha erken ama iki maçta gördük ki ondan gelen geri bildirimle onu tam olarak %100 bir şekilde sahaya sürmek bizim için önemli olacak. Çok önemli bir sakatlığı yok ama onu korumak istiyoruz. Ona %100 bir şekilde sahip olmak istiyoruz. Bu oyuncuların hepsi, bizim için çok değerli. Kısa vadede bazen oyuncu da oynamak istiyor, biz de onu görmek istiyoruz, taraftar da görmek istiyor ama erken adımlar atılabiliyor. Bir sakatlık gibi önemli bir durumu yok. Sadece onu hazırlamak istiyoruz. Yani bu ne kadar sürer şu anda bilmiyorum. Belki 1-2 hafta onu hazırlama sürecimiz olabilir ama en hazır halde onu oynatmak istiyoruz. O yüzden hem sağlık ekibi hem bizim teknik ekiple birlikte aldığımız bir karardı bu. Onu da tabii ki geri bildirimi bizim için önemliydi. Daha hazır halde sokacağız. Lig çok uzun, sezon çok uzun. Özellikle ona bu dönemde çok ihtiyacımız olacak. Sezonun tamamında ihtiyacımız olacak. Daha iyi, daha hazır bir halde onu tekrar sahada göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

 

Haberin Devamı

Trabzonspor maçı sonrası Galatasarayda Okan Buruktan Ziyech ve Zaha açıklaması

YORUM YAZ