MENÜ

Tarihi finalin kahramanı Popescu'nun en değerli eşyası satışa çıkarıldı

2000 yılında Galatasaray, Kopenhag Parken Stadyumu'nda Arsenal ile UEFA Kupası finalinde karşı karşıya geldi. Penaltılar sonucunda kupayı müzesine götüren sarı - kırmızılıların son penaltısını gole çeviren Popescu'nun dev finalden kalan en değerli eşyası satışa çıkarıldı.

Tarihi finalin kahramanı Popescu'nun en değerli eşyası satışa çıkarıldı

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 şiddetlerinde gerçekleşen ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyaları ve destekler sürüyor.

Haberin Devamı

Spor kulüplerinin yanı sıra Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından sporcular depremzedeler için ellerinden geleni yapıyor. Birçok oyuncu değerli eşyalarını satışa çıkardı. Buralardan elde edilecek gelirleri ise depremzedeler için Türkiye'ye gönderiyorlar.

IŞIL ALBEN FORMASINI SATIŞA ÇIKARDI

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın efsane oyuncularından Işıl Alben, sarı - kırmızılı forma altında THY Euroleague zaferi yaşamıştı.

Başarılı oyuncu, finalde giydiği formayı geliri depremzedelere bağışlanmak üzere satışa çıkardı.

Tarihi finalin kahramanı Popescunun en değerli eşyası satışa çıkarıldı

VITOR PEREIRA'DAN DEV YARDIM

İki farklı dönemde Fenerbahçe teknik direktörlüğü yapan Vitor Pereira da Türkiye'yi unutmadı. Flamengo Teknik Direktörü Vitor Pereira, topladığı 30 milyon TL tutarındaki yardımı Türkiye'ye gönderdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Flamengo, Al Ahly'i 4-2 mağlup ederken, başarılı çalıştırıcının hiçbir gole sevinmemesi de gözlerden kaçmadı.

MERİH DEMİRAL ÖNCÜLÜK ETTİ

Kariyerine İtalya Serie A'da devam eden milli yıldızımız Merih Demiral büyük bir kampanya başlattı. Avrupa ve dünya futbolundan arkadaşı olan yıldız isimlerden imzalı formalarını alarak, geliri depremzedelere bağışlanmak üzere satışa çıkardı.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar, Karim Benzema, Kylian Mbappe, Erling Haaland, Eden Hazard gibi Avrupa futbolunun zirvesindeki isimler bu kampanyaya destek verdi.

Tarihi finalin kahramanı Popescunun en değerli eşyası satışa çıkarıldı

POPESCU TÜRKİYE'Yİ UNUTMADI

17 Mayıs 2000 tarihinde Türk futbol tarihinin en büyük başarılarından biri olan UEFA Kupası zferi yaşandı. Temscilcimiz Galatasaray finalde İngiliz devi Arsenal'i penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup ederek kupayı ülkemize getirmişti.

Bu finalin son penaltısını ise Galatasaray'ın Rumen yıldızı Gheorghe Popescu atmıştı.
Popescu'nun son penaltıyı attığı ve kupayı getirdiği kramponları, Rumen yıldızın da isteğiyle Menajer Bayram Tutumlu tarafından depremzedeler için satışa çıkarıldı. Bu satıştan elde edilecek gelir ise depremzedelere gönderilecek.

Sarı - kırmızılı futbolseverler ise, kramponları kulübün satın alarak Galatasaray Müzesi'nde sergilenmesini istiyor.

Haberin Devamı

Tarihi finalin kahramanı Popescunun en değerli eşyası satışa çıkarıldı

2018'DE YİNE BAĞIŞ İÇİN SATILMIŞTI

Rumen yıldızın kramponları daha önce de satışa çıkarılmıştı. Rumen futbol adamı, 2018'de kramponlarını 2011 yılında geçirdiği felç nedeniyle futbolu bırakan Mihai Neu'nun vakfına bağışlamak için satmıştı. 

O dönem kramponları satın alan Menajer Bayram Tutumlu da bu kez depremzedeler için kramponları satacak. 

Popescu, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında kendisine ait sosyal medya hesabından ise; "Şoku hala üzerimden atamıyorum. Yıllar boyunca evim olmuş olan Türkiye benim için çok değerli, Türk Milleti'nin yaşadığı dramı görmek beni çok üzüyor. 
Tüm gönlüm ve şefkâtimle sizlerleyim" ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZ