MENÜ

Taçsız Kral'ın ödülü Fener'e

Galatasaray'ın efsanesi Metin Oktay anısına düzenlenen 'Fair Play Ödülü' Fenerbahçe U15 teknik direktörü Tolga Şanbay'ın oldu. Genç hoca, geçen sene Eskişehirspor maçındaki davranışıyla bu ödüle layık görüldü

Taçsız Kral'ın ödülü Fener'e

Galatasaray’ın efsane isimlerinden Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay’ın anısına, Sarı-Kırmızılı kulüp tarafından bu yıl verilmeye başlanan ‘Metin Oktay Fair Play’ ödülü Fenerbahçe U15 Takımı Teknik Direktörü Tolga Şanbay’a gitti. Şanbay’a ödülü, geçtiğimiz yıl 3 Kasım tarihinde Eskişehirspor’la Elit Akademi Ligi’nde oynanan karşılaşmadaki davranışı getirdi. Mücadelenin 65. dakikasında oyuncu değişikliği hakkı dolan Eskişehirspor, bir futbolcusu sakatlanınca sahada 10 kişi kalmış, bunun üzerine harekete geçen Tolga Şanbay da önce TFF yetkililerine, daha sonra da karşılaşmanın hakemine ve rakip takım teknik heyetine saha içinde 10’a 10 mücadele etmek istediklerini belirtmişti. Bunun üzerine maç 1-1 devam ederken, 65. dakikada oyun alanından 1 oyuncusunu çıkaran Sarı-Lacivertliler de karşılaşmayı 10 kişi ile tamamlamıştı. 3 gün önce FIFA Fair Play ödülünü layık görülen Tolga Şanbay, törene katılmazken, Fair Play ödülünü Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın elinden Fenerbahçe’den bir temsilci aldı.

Dede ile paylaştı

Bu anlamlı ödüle layık görülen bir diğer isim ise Eskişehirspor’un yıldızı Dede oldu. Sambacı, geçtiğimiz sezon St. Johnstone maçında rakip oyuncu sakatlandığı sırada kazanılan kornerde topu İskoç ekibine vermişti. Bu Fair-Play hareketi, Saint Johnstone tafartarlarının FIFA’ya başvurusu sonucu, 2012 Fair-Play Ödülü adayları arasına da girmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ