MENÜ

Süper Lig tarihi, 'Galatasaray şampiyon' diyor! Olay istatistik...

Başakşehir’i yenerek bitime 5 hafta kala Fenerbahçe ve Beşiktaş’a 5 puan fark atan Cim Bom zirve yarışında çok büyük bir adım attı. Aslan zafere koşarken lig tarihi de 'Galatasaray şampiyon' diyor. İşte o olay istatistik...

Süper Lig tarihi, 'Galatasaray şampiyon' diyor! Olay istatistik...

Aslan, adım adım şampiyonluk yürüyüşünü sürdürürken, bir yandan da kutlamalar için hesaplarını yapmaya başladı. Sarı-Kırmızılılar, son olarak 23. şampiyonluk yolunda Başakşehir'i devirerek, kritik bir virajı da başarıyla döndü.

Haberin Devamı

Galatasaray, İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü karşılaşmalarının tamamından 3’er puanla ayrılırsa, son hafta oynanacak Fenerbahçe derbisine şampiyon çıkacak.

2 puan fark...

Bu doğrultuda puanını 82 yapacak olan Okan Buruk'un öğrencileri, son hafta hükmen kazanılan 3 puanla 85 puana ulaşacak. Fenerbahçe kalan 5 mücadelesinin tamamını kazansa bile bu puanlar Kanarya'ya yetmeyecek. Sarı-Lacivertliler, 5'te 5 yaparsa ancak 83 puana ulaşabilecek. Bu sonuçlara göre Galatasaray, şampiyonluğunu ilan edecek.

İSTATİSTİKLER ORTADA...

Lig tarihinde geri dönüş yok!

Ligin en kritik haftalarından birinde, güçlü rakibi Başakşehir’i mağlup eden Galatasaray, bitime 5 hafta kala en yakın takipçileri Fenerbahçe ve Beşiktaş’la puan farkını 5’e çıkardı. Matematiksel olarak son virajda 3 takımın da hâlâ şampiyonluk şansı var ve heyecan devam ediyor. Ancak geçmişe bakıldığında, lig tarihi hiç de öyle demiyor!

Haberin Devamı

Süper Lig tarihi, Galatasaray şampiyon diyor Olay istatistik...

‘10 sezonun tamamında’

Galatasaray, 3 puanlı sisteme geçilen 1987- 1988’den beri; son 5 haftalara 5 puanlık fark bir yana, puan puana ya da birkaç puan farkla lider girdiği ‘10 sezonun tamamında’ şampiyonluk kupasını kaldıran taraf oldu.

Hatta son 5 haftaya averajla, 2 veya 3 puan farkla 2. sırada girdiği 5 sezonda da şampiyon olmayı başardı. Üstelik en az 5 puan farkla lider girilen bu sezonların üçünde Okan Buruk da futbolcu olarak yer almıştı.

İşte o tablolar:

Süper Lig tarihi, Galatasaray şampiyon diyor Olay istatistik...

FANATİK ÖZEL / Aslıhan Çil

Süper Lig tarihi, Galatasaray şampiyon diyor Olay istatistik...

YORUM YAZ