MENÜ

Süper Kupa ödülü ne kadar? Süper Kupa'yı kazanan Avrupa'da nereye gidiyor? İşte yanıtı

Suudi Arabistan, ev sahipliği yapacağı Turkcell Süper Kupa maçı bugün Riyad’da oynanacak. Suudi Arabistan ayrıca iki kulübün ulaşım, konaklama giderleri dahil tüm organizasyon masraflarını karşıladı. Öte yandan kupayı kazanan ve ikinci olan takımın alacağı para ödülleri de belli oldu. İşte bu sorunun yanıtını ve derbiye dair haberleri fanatik.com.tr'de bulabilirsiniz.

Süper Kupa ödülü ne kadar? Süper Kupa'yı kazanan Avrupa'da nereye gidiyor? İşte yanıtı

Ronaldo, Neymar, Benzema gibi yıldızları transfer ederek futbol yoluyla tanıtım atağına kalkan Suudi Arabistan, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün oynanacak Turkcell Süper Kupa maçını da bu anlamda önemli bir fırsat olarak görüyor.

Haberin Devamı

İSPANYA VE İTALYA SÜPER KUPALARI DA SUUDİ ARABİSTAN’DA OYNANIYOR

Suudi Arabistan yıllardır İspanya İle İtalya Süper Kupası maçlarına da ev sahipliği yapıyor ve katılan kulüplere yüksek para ödülleri dağıtıyor. 2021’den beri bu ülkede gerçekleştirilen İspanya Süper Kupası’nda 4’lü turnuva formatına geçildi. 2029’a kadar Suudi Arabistan’da düzenlenecek İspanya Süper Kupası’nda her yıl şampiyon olan kulüp 5 milyon Euro alıyor. İspanya Futbol Federasyonu da 40 milyon Euro kazanıyor. İtalya Süper Kupası da önümüzdeki 6 yıl boyuncu 4’lü turnuva formatıyla Suudi Arabistan’da yapılacak. 4 takıma toplam 23 milyon Euro verilecek.

Süper Kupa ödülü ne kadar Süper Kupayı kazanan Avrupada nereye gidiyor İşte yanıtı

DEV FiNALiN HAKEMi ABDULKADiR BiTiGEN

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçını hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Mustafa Savranlar yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

Haberin Devamı

TOPLAMDA 108 MİLYON TL ÖDÜL

Riyad’da oynanacak karşılaşma için dev bir bütçe ayıran Suudi Arabistan, iki kulübe toplam 108 milyon TL para ödülü dağıtacak. Kupayı kazanacak takım 65 milyon TL, finalist 43 milyon TL ödülün sahibi olacak. Ayrıca takımların tüm masrafları da karşılanacak.

SÜPER KUPA'YI KAZANAN NEREYE GİDER?

Süper Kupa finalinde kazanan takım sadece para ödülü alır. Ekstra diğer Avrupa sıralamasında herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. 

BiLETLER YÜZDE 50 iNDiRiMLE SATIŞTA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 29 Aralık Cuma günü başkent Riyad’daki Al-Awwal Park Stadı’nda TSi 20.45’te oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının bilet fiyatlarında indirim yaptı. Satışları devam eden biletlerin en ucuzu 963 TL, en pahalısı ise 140 bin TL olarak belirlendi.

 Süper Kupa ödülü ne kadar Süper Kupayı kazanan Avrupada nereye gidiyor İşte yanıtı

YORUM YAZ