MENÜ

Spor yazarları Galatasaray - Sivasspor maçını yazdı! "İş derbiye kalmaz..."

Süper Lig'de 35. hafta heyecanı yaşanırken şampiyonluğun en güçlü adayı Galatasaray sahasında Sivasspor'la karşılaştı. Sarı-Kırmızılı takım Icardi'nin golleriyle rakibini 2-0 yenerek zafere bir adım daha yaklaştı. Galatasaray deplasmanda Ankaragücü'nü mağlup ederse bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Fanatik yazarları Galatasaray - Sivasspor maçını yazdı! İşte dikkat çeken yorumlar...

Spor yazarları Galatasaray - Sivasspor maçını yazdı! "İş derbiye kalmaz..."

Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Sivasspor'u 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışında önemli bir engeli daha aşmış oldu. Mauro Icardi'nin golleriyle galibiyete ulaşan Sarı-Kırmızılılar, 36. haftada Ankaragücü'nü deplasmanda mağlup etmesi durumunda şampiyonluğunu ilan edecek. Fanatik'in usta yazarları Galatasaray - Sivasspor mücadelesini kaleme aldı.

Haberin Devamı

ICARDI'NİN ŞOVU SÜRÜYOR

Galatasaray'ı Sivasspor karşısında galibiyete taşıyan goller; 13. ve 63. dakikalarda Mauro Icardi'den geldi.

 

Arjantinli oyuncu Sarı-Kırmızılıların ligde attığı son 6 golün tamamına imza atan isim oldu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN SON 90 DAKİKA!

35. haftada Sivasspor'u 2-0 ile geçen Galatasaray, 33 maç sonunda 79 puana ulaştı. En yakın rakipleri Fenerbahçe'nin 32 maç sonunda 71, Beşiktaş'ın 33 maç sonunda 71 puanı bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar, 36. haftada Ankaragücü deplasmanında oynayacağı maçı kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edecek.

YILDIZ FUTBOLCUYA SÜRPRİZ TALİP

Sivasspor ise bu maçta aldığı yenilgi sonucunda 34 maçta 37 puanda kaldı.

FANATİK YAZARLARININ GALATASARAY - SİVASSPOR MAÇI YORUMLARI

SERKAN AKCAN - ICARDI VE ATOM KARINCA

Haberin Devamı

Galatasaray, güçlü takım omurgasıyla şampiyonluk yarışında en önde koşuyor. Nelsson, Torreira, Icardi hattında sezon başından bu yana omurga gücünü zedeleyecek büyük hatalar görmeyen Galatasaray, itidalli oynayıp az pozisyon verdiği bir final maçını daha kazandı.

Sivasspor karşısında Torreira yine insan üstü bir mücadele ortaya koyarken, Icardi sahayı ve oyunu herkesten daha önce tarayarak maça damgasını vurdu. Galatasaray, topa sahip olduğu ama az pozisyon ürettiği maçta yakaladığı iki fırsatı Icardi marifetiyle gole çevirerek maçı kazandı. Icardi sezonun finaline gelirken vitesi öylesine doğru zamanda yükseltiyor ki, şampiyonluk yolunda en büyük payın sahibi olmaya çok yakın. Kerem Aktürkoğlu’nun müthiş pasını gol yapması artık Icardi’nin vasatı haline geldi. Fakat Boey’in ortasında mesafeli yüksek ortasını o kadar dar açıdan kafayla ağlara göndermesi çok sıra dışıydı.

Dev adım attı

Kerem demişken, Icardi’ye hazırladığı pozisyon Real Madridli Vinicius Jr’ın imza geçiş setlerine çok benziyordu. Kerem, topla ligin en hızlılarından biri olduğunu, takımının ilk golünü hazırlarken gösterdi. Önce Rashica’ya, geçmeyince de Icardi’ye uzattığı pas en az gol kadar görkemliydi. Torreira, gerçek bir ‘Atom karınca’ performansı gösteriyor. Sivasspor’a karşı da orta sahaya koyduğu enerji, kazandığı toplar, yerinde geri koşular Torreira’yı gecenin adamı yapmaya yetecek kadar iyiydi.

Haberin Devamı

Galatasaray, taraftarının önünde belki silip süpürmedi ama temkinli ve doğru bir planla rakibine çok az pozisyon vererek kazandı, şampiyonluk yolunda dev bir adamı daha attı.

OĞUZ DİZER - ATEŞ BÖCEKLERİ

Ay ışığının denizde yansımasına mehtap, ışıl ışıl parıldayan yakamozların muhteşem görseline ise uğurlu ateş böceklerim derim. Dün gecenin tribünlerden sahadaki aslanlara; yani tüm Galatasaraylı’ları ateş böceği huzur ve mutluluğu verdiyse, en ziyade ışık saçanlarının İcardi ve Torreira olduğunu söylersem, hak vermez misiniz? Torreira sahada ay dede gibi gezindi, hemen her topta olağanüstü etkiliydi. İcardi mi ? Arjantin tangonun tüm figürlerini, golleriyle taçlandırdı. Futbola gravite kattı. İcardi Galatasaray camiasının ‘Guapo Gaucho’sudur! Zaman zaman atlı karınca gibi ‘calesita’ ritmi yakalar. Kimi zaman da ürettiği ‘taco’ ile, futbol alemine muhteşem figürler katar. Güney Amerikalı yıldızlarımız alayımızı ‘tanguero’ hastası etti.

Haberin Devamı

Galibiyet ne güzel şey

Okan Buruk’a da bir ayrı parantez açmalı, geçtiğimiz iki sezon her tarafı kırış kırış ve buruşmuş hali yok ettiğini işaretle... Florya’da, elbette futbol takımında ‘kalojen’ etkisi, tabii yapılandırması sağladığını söylemeliyim. Galatasaray‘daki protein zafiyetini güçlendiren mükemmel uzmandır bizim dönemin efsane 7 numarası. Galatasaray kontrollü, dikkatli, bloklar arası daim irtibatlıydı. Zaten top kullanma işini de Sivasspor ev sahibine bırakmıştı! E tabii Kerem&İcardi Company derhal sahne aldı ve daha dakika 13’te Tangocu nefis bıraktı 1-0 Dakika 63’te ise Ali Şaşal harbiden şaştı ve ters ayakta yakalanınca topu kapattığı köşeden aldı 2-0 Kaleciler ve savunmacılar; bu yaz Argentino Tango figürleri kursuna gitsinler. Çok fayda görür, şart zurt fake yemezler uyarıyorum! Galatasaray İcardi ile ikiledi ve bitti. Galibiyet ne güzel şey dimi Aslan Galatasaraylı?

ERMAN ÖZGÜR - ŞAMPİYONLUK DERBİYE KALMAZ

Galatasaray'ın ilk yarıda kurduğu baskının kahramanı Torreira'ydı. Galatasaray topu her kaptırdığında doğru yerde, doğru müdahalelerle takımının geri koşmasını engelledi ve Sivasspor'u baskı altına almasını sağlayan oyuncu oldu. Hücumda ise Kerem-Icardi ikilisinin iletişimi yeni çıkmaya başlayan çiftler misali oldukça tutkulu ve uyumluydu. Bu birliktelikten sadece 1 gol çıktı, Kazımcan'ın yaptığı bindirmelerde ise genç oyuncu finalleri iyi yapabilse skor çok farklı olabilirdi.

Haberin Devamı

2. yarıya Sivasspor hücumdaki kaderini değiştirebilmek adına James ve Ahmet Musa ile döndü. Galatasaray ise hücum iştahı ilk yarıdaki kadar yüksek olmasa da kontrollü oyunda disiplinden ödün vermediler. Hücumda Mertens ve Rashica'nın etkisiz oluşlarına rağmen İcardi kontrollü oyunda bile iş yapmaya devam ederek problem olabilecek işi yine çözdü.

Bir adım kaldı

Boey ortasında Icardi vurulabilecek tek yere vurdu ve Ali Şaşal hatası ile golü buldu. Galatasaray son düzlükte hem sakin kalmayı, hem çok iyi hücum etmeyi hem de rakibine pozisyon vermeden kazanmayı başardı. Maçın yıldızları Torrera ve Icardi oldu. Sonuçta şampiyonluğa sadece 1 adım kaldı. Açıkçası Icardi'nin bu form durumu ile bu iş derbiye kalmaz gibi gözüktü.

METİN KARABAŞ - DOĞRU OYUN SONUÇ GETİRDİ

Son iki maçında Başakşehir ve İstanbulspor'u konuk etti. Kazanan kadrodan tek değişikliğe giden Okan Buruk, cezası biten Boey'e forma verirken, Dubois'i kenarda tuttu. Önemli eksikleri bulunan Sivasspor ise elindeki en ideal kadro ile sahaya çıktı.

Kontrol ev sahibindeydi

Karşılaşma beklendiği gibi Galatasaray'ın kontrolünde başladı. İlk düdükle rakip yarı alana yerleşen Sarı-Kırmızılılar topu kendinde tutmayı başardı. Rakibinin orta alanı geçmesine izin vermeyen Okan Buruk'un öğrencileri tempoyu yüksek tuttu.

13'te Kerem topla hızlı çıktı ve pasını Icardi'ye çıkarttı. Yıldız oyuncu düzgün vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra Sivasspor daha fazla hücumu düşünürken, Galatasaray orta alanda geriye çekildi. İlk yarım saatin ardından sahada tempo düşerken, Buruk'un takımı oyunun hakimiydi. Sarı-Kırmızılılar Icardi'nin ayağından bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Icardi fişi çekti

Sivasspor ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Konuk takımda Rıza Çalımbay ilerleyen dakikalarda da takımına müdahalelerde bulunarak, özellikle orta alanı güçlendirmek istedi. 63'te Galatasaray hızlı çıktı. Boey ortaladı, Icardi kafayı vurdu ve farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Bu golle rahatlayan Sarı-Kırmızılılar rakibini orta alanda karşılayıp, hızlı ataklarla pozisyon aramaya başladı. Okan Buruk da bu bölümlerde değişikliklere giderek, takımının fizik kalitesini yükseltti.

Galatasaray 90 dakika boyunca rakibine üstünlüğünü kabul ettirdiği mücadeleden 2-0 galip ayrılırken, rakibine pozisyon vermedi. Ligdeki son iki karşılaşmasına en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 5 puan önünde giren Sarı-Kırmzılılar, şampiyonluk için dev bir adım attı.

DENİZ ÇOBAN - ÇIKARTILMAYAN KARTLAR

Maçın hakemi Arda Kardeşler, maç boyu oyun kontrolüyle ilgili sıkıntı yaşamasa da kart hatalarının fazla olduğu bir maç yönettiğini düşünüyorum. Kart çıkartması gereken pozisyonlarda elini cebine atmayı tercih etmezken, kırmızı kart sınırında olan pozisyonlarda ise sarı kartı tercih etti.

İlk yarının sonlarında Robin Yalçın’ın Toreira’ya yaptığı faul sınırları zorluyordu. Hakem kırmızı gösterse itiraz etmezdim. Çünkü hareketin bütününde rakibin sağlığını tehlikeye düşüren bir hamle var. Hareketin sürekliliğinin ve yoğunluğunun olmaması, darbenin krampona geliyor olmasından dolayı hakem kararına saygı duyulması gereken bir pozisyon olduğunu düşünüyorum.

55. dakikada Mertens’in Gradel’e faulü de yine limitteydi. Mertens kayarken risk alıyor ve ayağını havaya kaldırarak rakibine bir hamlesi var.

Fauller üst limitte...

Krampon tam oturmadığı için ben de sarı kartın yeterli olduğu fikrindeyim.

68. dakikada Mertens’in Alaattin’in bileğine bastığı pozisyonda, bu basmanın önlenebilir olduğunu düşünüyorum. Hakemin burada Galatasaraylı oyuncuya ikinci sarı kartı göstermesi gerekirdi.

84. dakikada James’in Torreira’ya faulü de en az sarı kartı hak ediyordu ama hakem faul çalmakla yetindi.

2 dakika sonra yine aynı oyuncunun Berkan’a faulü de sarı kartı gerektiriyordu ama hakem yine faulle yetindi.

YORUM YAZ