MENÜ

Spor yazarları Galatasaray - Kayserispor maçını yazdı! "Sezonun en kolay maçı..."

Süper Lig'in lideri Galatasaray zorlu geçmesi beklenen maçta Kayserispor'la taraftarı önünde NEF Stadı'nda karşılaştı. İlk yarı skoru 4-0 yapan ve mücadeleyi kolaylaştıran Sarı-Kırmızılı takım rakibini 6-0'la geçerek gösterişli bir skorun altına imza attı. Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi hat-trick yaparak maça damga vuran isim oldu. Fanatik Gazetesi yazarları mücadeleyi kale aldı.

Spor yazarları Galatasaray - Kayserispor maçını yazdı! "Sezonun en kolay maçı..."

Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Kayserispor’u 6-0’lık skorla mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligde sahasındaki yenilmezliğini de sürdürdü ve 13’e çıkardı. Aslan bu maçla birlikte Süper Lig'de bu sezon evinde 14. karşılaşmasına çıktı. Galatasaray söz konusu müsabakalarda 13 galibiyet alırken, 1 kez de kaybetti. 1 maç da berabere sona erdi. Sarı-kırmızılılar, evinde sadece 2. haftada Giresunspor'a 1-0'lık skorla yenildi.

Haberin Devamı

ICARDI HAT-TRICK YAPTI

Müsabakanın 18. dakikasında defansın arkasına sarkan Icardi, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Başarılı futbolcu, 42. dakika ve 45+12. dakikalarda da penaltıda topun başına geçti ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Yıldız futbolcu sarı-kırmızılı forma ile ilk kez hat-trick yaptı.
30 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’deki gol sayısını da 12’ye çıkardı. Türkiye Kupası’nda 1 gol atan Arjantinli futbolcunun bu sezon 13 golü bulunuyor.
Müsabakaya 11’de başlayan Mauro Icardi, 90 dakika sahada kaldı.

RASHICA 3. GOLÜNÜ ATTI

Sarı-kırmızılıların maçtaki ikinci golünü Milot Rashica kaydetti. Müsabakanın 28. dakikasında sahneye çıkan Rashica, ceza sahası içi sağ tarafından uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 26 yaşındaki futbolcu bu golle Süper Lig’de bu sezonki 3. gol sevincini yaşadı. Kosovalı futbolcunun 1 de Türkiye Kupası’nda golü bulunuyor. Maça 11’de başlayan Milot Rashica, 65. dakikada yerini Nicolo Zaniolo’ya bıraktı.

Haberin Devamı

42 BİN 379 TARAFTAR İZLEDİ

Bu sezon olduğu gibi Kayserispor karşısında da sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Nef Stadyumu’nda oynanan müsabakayı 42 bin 379 taraftar izledi. Galatasaraylı taraftarlar maç boyunca tezahüratlarıyla takımlarına desteklerini sürdürdü.

FANATİK GAZETESİ YAZARLARI KARŞILAŞMAYI KALEME ALDI!

METİN KARABAŞ: ŞAMPİYON GİBİ OYNADILAR

Geçtiğimiz haftayı BAY geçen Galatasaray, Kayserispor'u konuk etti. İdeal kadrosu ile sahaya çıkan Sarı-Kırmızılılar mücadeleye temkinli başladı. İlk dakikalarda iki takım da risk almayınca tempo yükselmedi. On dakikalık bölümün ardından Galatasaray oyunun kontrolünü kendinde tutmayı başardı. Orta alanı hızlı geçen Okan Buruk'un takımı, Kayserispor savunmasını eksik yakalamayı başardı. 18'de Icardi attığı golle takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden sonra Galatasaray temposunu artırdı. 24'te Rashica önünde bulduğu topla rakip ceza sahasına girdi, fark ikiye çıktı: 2-0. Kerem rakibinin müdahalesi sonrası ceza sahası içerisinde yerde kalınca, hakem penaltı noktasını gösterdi. 42'de topun arkasına geçen Icardi ağları bir kez daha havalandırdı: 3-0. Galatasaray uzatma anlarında Hosseini'nin Torreira'ya yaptığı müdahale sonrası bir penaltı daha kazandı. 45+12'de Icardi farkı dörde çıkarttı. Hem savunmada hem de defansta oyunun doğrularını yapan Buruk'un öğrencileri son haftaların en etkili performansı ile soyunma odasına 4-0 önde gitti.

Haberin Devamı

Galatasaray ikinci yarıya da baskılı başladı. On kişi kalan rakibi karşısında baskısını artıran Sarı-Kırmızılılar çok rahat bir oyun ortaya koydu. 58'de Kerem serbest vuruştan harika vurdu ve skor 5-0'a geldi. 71'de Zaniolo ceza sahası içerisinde çok sert vurdu ve top ağlara gitti: 6-0. Son haftalardaki takım savunmasındaki hatalarını tekrarlamayan ve hücumda kusursuz oynayan Galatasaray, şampiyon takım oyununu sahaya yansıttı. Buruk ve öğrencileri rakibini 6-0 mağlup ederken, şampiyonluk için geri sayıma geçti.

ÇOK SICAK MERTENS GELİŞMESİ!

TUNÇ KAYACI: ÇOK GOL İSTEDİ

Galatasaray dün gece evinde fabrika ayarlarına döndüğünü gösterdi. Gerçekten hafta içi çok konuşulan Kayserispor’un bir sürpriz yapar mı sorusuna ilk yarıda 4-0'lık bir skorla cevap verdi Okan Buruk’un öğrencileri. Özellikle baskı yapmaya çalışan Kayserispor karşısında çabuk ve dikine oyun Galatasaray’ı 4 golün haricinde bir 4 gollük pozisyonda yakalattı.

Haberin Devamı

Her zaman savunduğum görüşüm orta sahan iyiyse işler yolunda demektir. Dün gece de Galatasaray orta alanı hem uyumlu hem de bir dinamo gibi çalıştı. Bir de bunlara ilerde Kerem, İcardi ve Rasicha üçlüsünün uyumu eklenince ortaya Arjantinli’nin hat-trick yaptığı bir ilk yarı çıktı.

İlk yarının sonunda penaltıya sebebiyet veren Hoseyni’nin kırmızı kartla oyun dışı kalması ve ikinci yarıda sahada bir eksikle mücadele eden Kayserispor karşısında Galatasaray’ın fark beklentisi hakimdi. Nitekim Kerem harika bir frikik golüyle skoru 5-0’a taşırken taraftarını da mestetti. Gol şov Zaniola ile devam etti Nef stadında. İtalyan forvet göğsüyle indirdiği topu sol ayağıyla çok sert vurdu ve Kayserispor ağlarını havalandırdı.

Haberin Devamı

İyi motive

Açıkçası dün geceki futbola baktığımızda Okan Buruk takım iyi oynamıyor eleştirilerini fazlasıyla dikkate almış ve bu maça takımını çok iyi motive ederken rakip analizini de mükemmel yapmış. Açıkçası çok zor geçeceği beklenen Kayserispor karşılaşması belki de sezonun en kolay maçı oldu tarihi bir farkla zirvedeki yerini korudu Galatasaray... Özellikle İcardi’yi oyunda tutup yanına Gomis’i alması Okan Buruk’un ne kadar çok gol istediğinin göstergesiydi...

ERMAN ÖZGÜR: YIPRANMADAN FARKLI KAZANDI

Galatasaray'ın rakip savunma yerleşmeden dikine oynama çabası Icardi'nin ustalığı ile birleşince karşılığını çabuk verdi. Kerem'in enfes pasında Icardi golü attı. Ardından onun Rashica'ya hazırladığı pozisyon da gol olunca maçın zor olma ihtimali ilk 25 dakikada ortadan kalkmış oldu. Direnci kırılan Kayserispor daha geniş alanda oynamaya başlayınca savunma sertliği ile sağlam duran Galatasaray hücumda Kerem ve İcardi ile fırsatlar buldu. Kerem'in kazandığı penaltıyı Icardi ağlara yollayınca maç ilk yarıdan şölene döndü.

İştahını kaybetmedi

İlk yarının uzatmalarında bir penaltı da inanılmaz bir enerji ile oynayan Torreira kazandırdı ve Hosseini'yi oyundan attırarak Icardi'ye hat-rick yapma şansını verdi. İcardi penaltıyı dönen topta da olsa gol yaparak hafta başından, maçın ilk yarısından büyük ihtimalle haftanın futbolcusu da olmuş oldu. 2. yarıya aslında maçın başında yapması gerektiği gibi önce savunma yaparak başlayan Kayserispor'a karşı Galatasaray da hücum iştahından hiçbir şey kaybetmeden başladı.

İki vuruş dersi

Kerem'in duran topa nasıl vurulur örneğine oyuna sonradan giren Zaniolo da hareketli topa nasıl vurulurun örneğini göstererek nefis goller attılar. Sonuçta Galatasaray şampiyonluk yolunda kimseyi yanına yaklaştırmadığı galibiyeti, üstelik oldukça gösterişli bir oyunla aldı. Ayrıca hafta içi fikstürüne de yıpranmadan girecek olmanın avantajını yaşayacak bir maç oynadı.

DENİZ ÇOBAN: PENALTI VE KIRMIZI DOĞRUYDU

Maçın farklı bitmesi hakemin şansıydı. Tutarsız faul kararları vardı.

39. dakikada Galatasaray lehine doğru bir penaltı verdi. Penaltı öncesi Torreira'nın elle müdahalesi yoktu.

45+6'da çok açık bir penaltıyı veremedi, VAR imdadına yetişti. Penaltı ve kırmızı kart doğruydu.

Maçın hemen ilk saniyelerinde Nelsson'un Thiam'a müdahalesinde sarı kartını göstermedi. 45+12. dakikada Nelsson, Thiam'a bir faul daha yaptı, bu pozisyonda Nelsson bariz gol şansından kırmızı kart görse çok daha doğru olurdu.

Kerem'in frikik golünden önce, Mertens'in yerde kaldığı pozisyonda faul kararı hatalıydı, maçın devamı gerekirdi.

YORUM YAZ