MENÜ

SON DAKİKA: Galatasaray'dan Süper Kupa için TFF'ye sürpriz talep! Fenerbahçe maçında...

Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına U-19 Takımı ile çıkma kararının ardından Galatasaray'dan Türkiye Futbol Federasyonu'na sürpriz bir talep geldi. Gözler, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak derbi mücadelesine çevrilmiş durumda. İşte sarı-kırmızılı kulübün talebi ve detaylar...

Millî maç arasının ardından Trendyol Süper Lig'de 31. hafta maçları devam ederken, gözler bir yandan da 7 Nisan'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa karşılaşmasına çevrilmiş durumda. Fenerbahçe'nin, derbi maçına U-19 Takımı ile çıkma kararının ardından Galatasaray'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na bir talepte bulunduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN SÜPER KUPA AÇIKLAMASI

Dün akşam oynanan Adana Demirspor maçı öncesinde Fenerbahçe'nin Süper Kupa kararı kesinlik kazandı. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Adana Demirspor karşılaşmasının öncesinde yaptığı açıklamada Süper Kupa kararını bildirdi. Bilecik, "Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız. Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Galatasaraydan Süper Kupa için TFFye sürpriz talep Fenerbahçe maçında...

'TARAFTARIMIZ SEYAHAT PLANI YAPMASIN'

Erol Bilecik, Süper Kupa kararıyla ilgili açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin.' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik."

GALATASARAY'DAN YENİ TALEP!

Öte yandan Fenerbahçe'nin bu kararının ardından Süper Kupa maçıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Süper Kupa finali için iki kulüp de yabancı hakeme sıcak bakıyor. Ancak Galatasaray cephesinin bir isteği daha var. O da VAR hakemlerinin de yabancı olması. TFF'nin konuyla ilgili vereceği karar merakla bekleniyor.

YORUM YAZ