MENÜ

SON DAKİKA! Galatasaray'da Eşref Hamamcıoğlu başkanlığa adaylığını açıkladı

Son dakika haberi... Galatasaray'da Mayıs ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimi için adaylar belli olmaya devam ediyor. Sarı kırmızılıların divan kurulu başkanı Eşref Hamamcıoğlu, başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı.

SON DAKİKA! Galatasaray'da Eşref Hamamcıoğlu başkanlığa adaylığını açıkladı

Galatasaray'da Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimi öncesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Şu an Mustafa Cengiz yönetiminin seçim kararı almasının ardından birkaç aday ortaya çıkmıştı. Bir dönem kulüpte yöneticilik de yapan Galatasaray Divan Kurulu üyesi Burak Elmas, başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Galatasaray Divan Kurulu üyesi Metin Öztürk de başkanlığa aday olduğunu açıklayanlar arasında yer almıştı. Galatasaray Genel Kurul üyesi Tuncer Hunca, mayıs ayında yapılması planlanan başkanlık seçimine adaylığını koymuştu.

Haberin Devamı

Resmen başkan adaylığını açıklayanlar arasına son olarak sarı kırmızılı takımın divan kurulu başkanı olan Eşref Hamamcıoğlu da katıldı. Hamamcıoğlu adaylığını, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla açıkladı.

"GALATASARAY'A GÜVEN"

Eşref Hamamcıoğlu'nun 'Galatasaray'a Güven' ana başlığı ile paylaştığı adaylık videosunda, "Ben Galatasaray'da yetiştim. Kim olduğumun cevabı da Galatasaray'daydı zaten. Ben, her gün Galatasaray'ı yaşayanlardanım. Büyüklerimiz bize her zaman soru sormayı öğretti. Biz de hep sorguladık. Ne doğru, ne yanlış diye hep o gözle baktık, anlamaya çalıştık. Ben Galatasaraylıyım. Şikayet etmek yok genlerimde. Bir Galatasaraylı olarak görevlerim ve sorumluluklarım var. Böyle hisseden herkesle birlikte yürümeye hazırım. Camiamızın şu anda bir iradeye ihtiyacı olduğunu hissediyorum. Bu yüzden de bir adım öne çıkıyorum ve Galatarasay başkanlığı için adaylığımı koyuyorum. Galatasaray olarak artık özümüze dönüşümüz çok yakın. Tek ihtiyacımız yani hatırlamamız gereken Galatasaray'a güven" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Eşref Hamamcıoğlu, seçilmesi halinde hedeflerini de açıkladı.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray başkanlığına seçilmesi halinde;

- Spor dünyasında Galatasaray aleyhine oluşturulmaya çalışılan haksız düzene çok kararlı bir şekilde karşı durulacağını, oynanmaya çalışılan oyunları sadece izleyen taraf olmayacaklarını,

Haberin Devamı

- Finansal anlaşma ve düzenlemelerin Galatasaray çıkarları doğrultusunda yeniden gözden geçirileceğini,

- Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin tek taraflı, haksız bir şekilde borçlandırılmasının durdurulacağını,

- Galatasaray Spor Kulübü’nün kolektif mülkiyetinin devam ettirileceğini,

- Sportif başarıya bağlı olmadan, çağdaş gelir getirici çalışmalarla Galatasaray markasının her anlamda daha da değerli kılınmasını hedeflediklerini,

- Kurumsal iletişime daha fazla önem verileceğini ve itibarlı bir temsiliyet ortaya koyulacağını,

- Galatasaray’ın tüm değerleriyle birlikte açıklık, netlik, kesinlik, tutarlılık ve itibar odaklı çalışılacağını ve Galatasaray’ın saygın kimliğinin tekrar sağlanacağını özellikle vurguladı.

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray’ın zengin insan kaynakları potansiyeli içinden göreve talip olan, kendi alanlarında yetkin ekip arkadaşlarını önümüzdeki günlerde teker teker tanıtacağını ve Galatasaray’ın ihtiyaç duyduğu çözümlerin yanı sıra, çağdaş ve yenilikçi projelerin de somut bir şekilde ayrıca ortaya konulacağını belirtti.

Haberin Devamı

Eşref Hamamcıoğlu kimdir:

Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı için adaylığını açıklayan Eşref Hamamcıoğlu, 1954 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi’nin 1974 mezunları arasında yer alan Hamamcıoğlu, 1980 yılında Sorbonne Üniversitesi İşletme bölümünü tamamladı.

Çalışma hayatına hizmet sektörüyle başlayan Hamamcıoğlu, 1981 ile 1992 arasında

Tekfen Holding'e bağlı şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 1991-2011 yılları arasında ise, Sodexo'da Kurucu Genel Müdür ve CEO olarak çalışmalar yaptı. 2012 yılından bu yana kendisine ait UP Danışmanlık ve Optimal Yiyecek & İçecek Çözümleri A.Ş. şirketleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hamamcıoğlu, 1994-1998 yılları arasında Duygun Yarsuvat ve Anıl Büyükeroğlu'nun başkanlıklarında Galatasaraylılar Derneği Yönetim Kurulu'nda ve 2001-2002'de

Mehmet Cansun'un başkanlık döneminde Muhasip Üye olarak görev yaptı.

Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Eğitim Vakfı (GEV) ve 2017-2019 yılları arasında

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet verdiği Galatasaray Yardımlaşma Vakfı’na (GSYV) Mütevelli Üye olarak destek ve katkı sunmaya devam ediyor.

Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu 2018’de yapılan seçimden bu yana Galatasaray Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstleniyordu.

Fransızca ve İngilizce bilen Eşref Hamamcıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

YORUM YAZ