MENÜ

Son dakika | Galatasaray'da Erden Timur canlı yayında transfer maliyetlerini açıkladı

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur Eylül ayı olağan toplantısında bir sunum gerçekleştirdi. Erden Timur yaz transfer dönemi boyunca kadroya katılan isimlerin maliyetlerini açıkladı. İşte Erden Timur'un yaptığı açıklamaların tamamı...

Son dakika | Galatasaray'da Erden Timur canlı yayında transfer maliyetlerini açıkladı

Galatasaray Sportif A.Ş Başkan Vekili Erden Timur Eylül ayı olağan toplantısında bir sunum gerçekleştirdi. Timur Divan Kurulu üyelerine yapılan transferlerin maliyetini açıkladı.

Haberin Devamı

ZIYECH PSG'YE GİDECEKTİ

- "Dün malum transferin son günüydü. Kadromuzun yaş ortalaması 25.9 şu anda. Bakambu ve Günay Güvenç yaş olarak en yüksek transferlerimiz. İkisi de 32 yaşında. Hakim Ziyech geçtiğimiz devre arası transfer döneminde PSG'ye transfer oluyordu. Son gün yetişmediği için transfer gerçekleşmedi. Ziyech kiralık ama bedelsiz kiralamalı ve bedelsiz opsiyonlu bir anlaşma bu. Sezon sonunda biz istersek hiçbir ücret ödemeden bonservisini almış olacağız."

Son dakika | Galatasarayda Erden Timur canlı yayında transfer maliyetlerini açıkladı

- Transfer limitimiz sınırlı olduğu için serbest oyuncu almamız gerekiyordu. Serbest oyuncu yaz antrenmanı yapmaz, takımından ayrılmıştır. Dolayısıyla geç adapte olur.

ANGELINO VE NDOMBELE'NİN OPSİYONU BİZDE

- "Bu sezon transfer ettiğimiz oyuncuların değeri 150 milyon Euro civarında. Rakiplerimizin bizi eleştirmeye çalışmasının sebebi çok daha az harcamayla çok daha yüksek değerli oyuncular almamız. 19/20'de 5-6 kiralık oyuncumuz vardı. Lemina, Seri çok değerliydi ama kiralıktı. Kiralık oyuncu değeri, toplam değer içerisinde tarihte en az olanı. Angelino ve Ndombele kiralık ama onların da satın alma opsiyonları bizde."

Haberin Devamı

"YANİ DEDİĞİMİZ NDOMBELE"

"Beklenti ve seviye o kadar yükseldi ki 'yani' dediğimiz Ndombele geçen sezon Napoli şampiyon olduğunda çoğunda sonradan girerek 40 maça çıktı. Tottenham tarihinin en pahalı transferi."

Son dakika | Galatasarayda Erden Timur canlı yayında transfer maliyetlerini açıkladı

"13 TANE DROGBA VE SNEIJDER GİBİ OYUNCUMUZ VAR"

"Türk futbol tarihinde ilk defa böyle bir kadro kuruldu. 13 tane Drogba, Sneijder, Melo ayarında oyuncumuz var. Zaha 1 sene önce 70 milyon Euro'ya transfer ediliyordu. Ndombele, 62 milyon Euro'ya Tottenham'a transfer oldu. Tottenham tarihinin en yüksek bedelli transferi.Davinson Sanchez, 42 milyon Euro'ya transfer oldu."

"BU SEZONUN GELİRİ 218 MİLYON EURO"

"Geçtiğimiz sezonun geliri 79.9 milyon euro, bu sezon 218 milyon euro. Bunu yayın geliri bu kadar düşmüşken yaptık. Bu aslında doğru yapılanmayla gelirlerimizin nereye çıkabileceğinin göstergesi."

Son dakika | Galatasarayda Erden Timur canlı yayında transfer maliyetlerini açıkladı

"BU SENE FUTBOLCU GİDERİMİZ 49.1 MİLYON EURO"

"Bu sezon futbolcu net ücret giderimiz 49.1 milyon euro. Sponsorların dahili sonrası Galatasaray'a maliyeti ise 39.1 milyon eurodur. Buradan çağrı yapmak istiyorum. Lütfen bağımsız TFF'sinden UEFA'sına herkes denetlesin! Muhataba sorarak tüm verileri alabilmek mümkün."

Haberin Devamı

"ZERRE KADAR BİR ŞEY YOK"

"Lütfen TFF, UEFA bizi denetlesin. Ahlaklı bir şekilde iş yapmanın bu memleketteki karşılığı; bilmeden, verisiz eleştirmek olmamalı. Zerre kadar bir şey olmadığını anlatmak için aylarımı harcamaya hazırım. Rakip takımlar hep böyle şeyler konuşuyorlar."

"GELİRİN BÜYÜK KISMINDA EMEĞİM VAR"

"Ben sadece futbol ile ilgilenen bir kişi olarak lanse ediliyorum ama 'giderlerin sorumlusu' diyebilirim. Transferlerin %70-80'ini tek başıma görüşerek yapmaya çalıştım. Gelirinin çok büyük bir kısmında da çok büyük emeğim var. Bunu da takdirlerinize sunuyorum."

"EN ÇOK GELİR ELDE EDEN 20 KULÜP ARASINDAYIZ"

"En çok gelir elde eden 20 kulüp arasında biz de yer alıyoruz. Yayın gelirlerini çıkardığımız zaman ilk 10'a giriyoruz. Newcastle United'ın 212 milyon euro geliri var, 146'sını yayın gelirinden alıyor adam. Biz 240 milyon euro'nun 10'unu yayından alıyoruz."

Haberin Devamı

YORUM YAZ