MENÜ

Son dakika | Galatasaray haberi: Başkan Burak Elmas'tan Pulgar ve Gedson Fernandes açıklaması!

Son dakika haberi... Galatasaray Başkanı Burak Elmas, transfer dönemine ilişkin açıklamalarda bulunurken Fiorentina'dan Erick Pulgar'ı ücretsiz olarak kiraladıklarını belirtti. Burak Elmas, Gedson Fernandes konusunda da yaşanan transfer sürecinin detaylarını paylaştı.

Son dakika | Galatasaray haberi: Başkan Burak Elmas'tan Pulgar ve Gedson Fernandes açıklaması!

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, transfer dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Galatasaray TV'de transfer dönemine ilişkin konuşan Burak Elmas, Erick Pulgar'ın transferini resmen açıklarken Gedson Fernandes transferine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Burak Elmas'ın açıklamaları:

'Muslera'nın arkasında kalmayı kabul etmesi önemliydi'

"Transfer sürecinde ciddi verilmesi gereken kararlar oluyor. Yabancı kuralı varken takımın öncelikli eksiklerinin giderilmesi gerekiyor. Önemli eksiklerimiz olan noktaları belirledik. Bunlardan biri de kaleci pozisyonuydu. 3-4 tane kaleciyle görüştük. Muslera sakatlıktan döndükten sonra da Muslera'nın arkasında kalmayı kabul etmesi önemli. Giresunspor ile bir görüşme yaptık. Onların lig mücadelesinde Okan'ın çok önemli katkısı olduğunu belirterek bırakmak istemediler. Türk kaleciler konusunda istediğimiz sonucu alamayınca yabancı kalecilere yöneldik. Pena ile anlaştık. Kaleci transferini bedelsiz kiralık olarak Pena'yı alarak yaptık"

Haberin Devamı

'Pulgar'ı kiraladık'

"Defansif orta saha eksikliğimizi Şilili Pulgar ile kapattık. Çok deneyimli, Fiorentina'da başarılı şekilde forma giymiş bir oyuncu. Onu da yine ücretsiz olarak sezon sonuna kadar kiraladık. Bolivya'daydı buraya gelmesini bekliyoruz. Resmî imzaları atacağız"

"Ciddi anlamda etki yapabileceğini düşündüğümüz hem de ligi bilen bir santrfor arayışımız vardı. Burada Galatasaray’dan ayrılışı çok tartışılan, yeri doldurulamayan, yeri doldurulmak için çok ciddi maliyetlere girilen Gomis vardı görüşmelerimiz arasında. Görüşmeler sırasında her mevkide 5-6 tane alternatiflerle görüşüldü. Takımımıza en uygun, en hızlı katkı verebilecek ve önümüzdeki sene alacağımız yabancı oyuncu kararları da riske etmeyecek transferler yapmaya çalıştık. Önümüzdeki senenin de planlarını yapıyoruz. Önümüzdeki sene çalışmayı düşündüğümüz birçok oyuncuyla da görüştük. Hatta yüzde 50 planımız da hazır. Gomis çok istekliydi. Kulübü çok seven bir oyuncu. Galatasaray’da bitmemiş bir işi olduğunu söyledi. İstekli, ligimizi bilen ve Galatasaray taraftarının sevdiği bir oyuncuyu da özellikle kariyerinin en olgunlaştığı zamanında bu mücadelenin içine katmayı çok uygun gördük. Böylece 3 transferi gerçekleştirdik"

"Omar Elabdellaoui ile beraber yabancı sayımız 15’ti. Hocamız Omar’ın antrenmanlardaki performansını çok beğeniyor. Maç eksikliği var ama kapatacak. Aynı zamanda da bazı oyuncularımızla yol ayırmak mecburiyetindeydik. Yedlin ve Luyindama takımdan ayrıldı"

Haberin Devamı

'Gedson'u isteseydik alırdık'

"Gedson görüştüğümü oyunculardan biriydi. Menajerlerin bize ulaşmasına gerek yok. Biz o oyuncuyu istiyorsak onun menajeriyle konuşuruz. Gedson taraftarımızın çok sevdiği, genç bir yıldız adayı. Fakat bu kadro planlamamızda ve yabancı planlamamızda ilk öncelikle hızlı ihtiyacımız olan noktalara yöneldik. Sınırsız yabancı hakkı yok. Mevcut sözleşmesi olan oyuncularımız var. 22 Ocak 2022 tarihinde Benfica ile yazışma yaptık. Benfica bizden 2 sezon için 1 milyon Euro kira ücreti istedi, 7.5 milyon Euro da satın alma istedi. 10 milyon Euro teklif gelirse o teklifle oyuncunun gitme hakkıyla ilgili teklif verdi. Kulübün finansal durumu açısından, önümüzdeki sene kadro planlaması açısından opsiyonumuzu açık bırakmayı karar verdik. Gedson’u isteydik alırdık. Şu an önceliğimiz olmadığı için bu oyuncuyu almama kararı verdik. Şu anda ilgimiz yok. Sosyal medyada hem taraftarlarımızın duygularıyla oynayıp, onları yanlış şekilde yönlendirme amacı güden bir takım odakların çalışmaları var. Çoğu ile suç duyurusunda bulunduk"

Haberin Devamı

'Hatalarımız da olabilir'

"Galatasaray’ı geleceği taşımak için çok ciddi kararlar alıyoruz. Hatalarımız da olabilir. Makul eleştirileri Galatasaray’a faydası olduğu için dinliyoruz. Sosyal medyada Galatasaray yönetimini çalıştırmama, bazı Galatasaraylı oyuncuların üzerine baskı kurma ve bazı transferlerin olması için menajerlerle birlikte çalışarak, menajerlerin istediği oyuncuları Galatasaray’a almaları üzerine bir operasyon yapan ve bunun bir kısmı da hukuksuz bahis yapan hesaplarla ortak çalışan hesaplar var. Galatasaray’ı ufak bütçelerle, 10-15 hesapla Galatasaray’ın geleceği belirlemeye çalışanların ellerine bırakmayacağız. Transfer döneminde sabah akşam çalışan Işıtan Gün, Özgür Kalelioğlu ve Nihat Kırmızı teşekkür ederim"

'Bartuğ Elmaz burada kalmak istemedi'

Haberin Devamı

"Bartuğ, Galatasaray’ın ciddi anlamda yatırım yaptığı bir oyuncu. Galatasaray’ın bu kadar yatırım yaptığı bir oyuncunun kontratını son senesine bırakmaması lazımdı. Menajerlik müessesinde yetenekli altyapı oyuncularına musallat olmuş, kazanacakları komisyondan nedeniyle de kulüp bağlarını kopararak yurtdışına götürme gibi planlarla genç oyuncularımıza dadanmış menajerler var. Bunlara son vereceğiz. Bartuğ ile kendisi ve babası ile görüştüm. Kendisi burada kalmak istemedi. Menajerler kendisini ikna etmişlerdi. Bartuğ, Galatasaray tesislerinde kalıyor, yemeğini yiyor ve a takım ile maça çıkıyor. Galatasaray’ın bu kadar güvendiği bir oyuncu eğer kulübüne güvenmiyorsa Galatasaray’da yeri yoktur. Bu çocukların ve menajerler konusunda da bir liste çalışmaları yapıyoruz. Bu listelerin dadandığı genç oyuncularımız takımda yer alamayacaklar. Bu insanlar Florya’da hiçbir oyuncumuzla ilişki kuramayacaklar"

"Yeri dolmadı. Yeni Metin Oktaylar arıyoruz. Maalesef yeri dolmuyor. Kimse bir Metin Oktay olamadı"

YORUM YAZ