Arama

Popüler aramalar

Son dakika | Galatasaray, Bankalar Birliği'ne olan borçların kapatıldığını resmen açıkladı!

Galatasaray, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla Bankalar Birliği yapılandırması kapsamındaki tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizlerin tamamen kapatıldığını duyurdu.

Son dakika | Galatasaray, Bankalar Birliği'ne olan borçların kapatıldığını resmen açıkladı!

Galatasaray'da bir süredir gerçekleşeceği konuşulan gelişme, resmiyete kavuştu. Sarı-Kırmızılılar, Bankalar Birliği'nden çıkıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla duyurdu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın açıklamasında kamuoyunda Bankalar Birliği yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşması kapsamında kullanılan tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizlerin tamamen kapatıldığı belirtildi.

Son dakika | Galatasaray, Bankalar Birliğine olan borçların kapatıldığını resmen açıkladı

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"T.C. Ziraat Bankası A.Ş ve Denizbank A.Ş.'den oluşan konsorsiyum ile Şirketimiz arasında 03/2021 döneminde imzalanmış, 05/2021 döneminde ve 02/2023 döneminde yeniden yapılandırılarak vadesi 05/2030 dönemine kadar uzatılan, kamuoyunda Bankalar Birliği yapılandırması olarak bilinen kredi anlaşması kapsamında, Şirketimizin kullanmış olduğu tüm krediler ve bu kredilere ilişkin faizler tamamen kapatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Son dakika | Galatasaray, Bankalar Birliğine olan borçların kapatıldığını resmen açıkladı

Dursun Özbek: Sözümüzü yerine getirmenin büyük gururunu yaşıyoruz

Haberin Devamı

Bankalar Birliği yapılandırma anlaşmasından çıkılması üzerine Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de açıklamalarda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Değerli Galatasaraylılar,

2022 yılında göreve gelirken, Galatasarayımızı mali bağımsızlığına kavuşturacağımızın sözünü verdik. Bugün, arkadaşlarımla birlikte, bu sözü yerine getirmenin büyük gururunu yaşıyoruz.

22 Temmuz 2025 tarihi itibarıyla Galatasaray, Bankalar Birliği Yapılandırması Anlaşması kapsamında kullanmış olduğu krediler ve bu kredilere ait faizleri ödeyerek söz konusu anlaşmadan çıkmıştır.

Bu, sadece finansal bir karar değil; kulübümüzün geleceğini özgürce şekillendirme iradesinin simgesidir.

Bu süreçte bize gösterdikleri destek ve anlayış için konsorsiyum bankaları Ziraat Bankası, Denizbank’a ve çalışanlarına teşekkür ederim.

Bu tarihi adımı atarken yanımda yer alan yönetim kurulu arkadaşlarıma, emeği geçen profesyonel ekibimize ve en zor günlerde bile desteğini esirgemeyen büyük Galatasaray taraftarına sonsuz teşekkür ederim.

Galatasaray, birlik, beraberlik ve sevgi bağlarını sonsuza kadar koruyacak; başkalarının kuramadığı hayalleri gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu her zaman yaşayacaktır.

Saygılarımla,

Dursun Aydın Özbek

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı""