MENÜ

Seçil Erzan fon vurgunu davasında yeni detaylar | Arda Turan ve Mert Çetin gelişmesi! İşte yazışmalar...

Bankacı Seçil Erzan ve dolandırıldığı iddia edilen futbolcular günlerdir Türkiye'nin gündeminde... Seçil Erzan'a servetinin büyük bölümünü kaptıran Arda Turan, üstüne Erzan'ın müdür olduğu şubeden 33 milyon lira kredi çekti. Ayrıca davada adı geçen isimlerden bir dönem Galatasaray’ın tercümanı olan Musa Mert Çetin’in savcılıkta verdiği ifade dikkat çekti. İşte fon dolandırıcılığı davasında ortaya çıkan gerçekler...

Seçil Erzan fon vurgunu davasında yeni detaylar | Arda Turan ve Mert Çetin gelişmesi! İşte yazışmalar...

Türkiye günlerdir Seçil Erzan ve dolandırdığı futbolcuları konuşuyor. Seçil Erzan'a servetinin büyük bölümünü kaptıran Arda Turan, üstüne Erzan'ın müdür olduğu şubeden 33 milyon lira kredi çekti. O parayı da Seçil Erzan'a teslim etti. Bu süreci de bizzat Erzan yönetti. Peki, saatler içerisinde bu krediyi nasıl aldı? CNN TÜRK ekibinden Ümit Uzun, Seçil Erzan’ın banka yetkilisiyle çok özel yazışmalarına ulaştı.

Haberin Devamı

CNN TÜRK muhabiri Ümit Uzun canlı yayında Kaan Temeltaş'a şu detayları anlattı: "Şimdi bu bir WhatsApp yazışması. Arda Turan bizzat ifadelerinde şunu söylüyordu, Seçil'le konuşmalarında; 'Ben senin için arsamı sattım, iş yerimi sattım. Kredi çekip sana teslim ettim.' İşte o kredi bu.

33 milyonluk bir krediden bahsediyoruz. Arda Turan yine bu krediyi Seçil Erzan'ın çalıştığı şubeden alıyor. Seçil Erzan bu süreci nasıl yönetti? 3 saat içerisinde krediyi nasıl aldı da Arda'ya teslim etti. Onunla ilgili bir banka iç kontrol sistemindeki yazışma var. Gördüğünüz o yazışma.

Seçil Erzan fon vurgunu davasında yeni detaylar | Arda Turan ve Mert Çetin gelişmesi İşte yazışmalar...

Peki ne oluyor burada? 'Seçil Hanım merhaba' diyor. 3 sayfalık bir yazışma. 33 milyon liralık bir kredi alıyor. Bunun da sebebi şu. Seçil Erzan o döngüyü sağlayamıyor artık sıkışıyor. Sıkışınca da Arda Turan'dan bir nakit desteği sağlıyor. Arda'nın da artık nakiti kalmadığı için bir kredi formülü üretiyorlar.

Haberin Devamı

NİHAT KAHVECİ İKİ MAĞLUBİYET SONRASI ÇILGINA DÖNDÜ!

Seçil Erzan fon vurgunu davasında yeni detaylar | Arda Turan ve Mert Çetin gelişmesi İşte yazışmalar...

Bankadaki krediyle bunu çözeceklerini hesaplıyorlar ve sistem devreye giriyor. Seçil Erzan bir kredi ayarlıyor. 33 milyon liralık bir kredi. Bu kredi saha sonradan dolara çevriliyor. İşte o sırada da banka iç kontrol yetkilisi devreye giriyor. Hem para büyük hem de dolara çevriliyor. Banka iç kontrol görevlisi 'Ben Yetiş iç kontrolden. Arda Turan kredisi için rahatsız ediyorum. Toplantıdaymışsınız. Para şubeye gelmiş.'

Seçil Erzan fon vurgunu davasında yeni detaylar | Arda Turan ve Mert Çetin gelişmesi İşte yazışmalar...

Para şubeye geldikten sonra Seçil'le irtibat kuruyor. Ve soruyor nasıl bir işlem yapılacak diye. Bunu öğrenmeye çalışıyor. Seçil Erzan süreci şöyle yönetiyor. 'Şu an yatıyor hesaba, kredi tutarını elden ödeme yapacaklar, karşı bankadan. Dolar yatırıp TL olarak karşı bankaya kardeşinin hesabına göndermek ister' diye cevapla karşılık veriyor. Burada da krediye karşı banka soruyor. 'Konut mu alacak tapu var mı' onu soruyor. Seçil Erzan da orayı şöyle söylüyor. Seçil Erzan da 'Ne alacağını gizliyor. Bodrum'dan gayrimenkul alıyorum dedi. Biz konut kullandırmadık. İpotekli finansman kullandırdık' diyor. Arda Turan'ın adına bunları söylüyor.

Seçil Erzan fon vurgunu davasında yeni detaylar | Arda Turan ve Mert Çetin gelişmesi İşte yazışmalar...

Konuşma devam ediyor. Banka görevlisi 'BDDK taahhütnamesini imzaladı mı?' diyor. Seçil Erzan da 'Evet' diyor. Tabii bunun netliği araştırılması gerek bir durum. 'Tapu beyan edilebilecek mi? diyor. İşte burayı da Seçil Erzan şöyle kotarıyor: 'Tapuyu yapınca edecekler. Bu arada ipotek aldığımız gayrimenkulü satmak üzereler krediyi hemen kapatacaklar. Kendi satışlarında bir sorun çıktığı için acil kredi kullandılar. 10-15 güne kapanacak'

Haberin Devamı

3 SAATTE 33 MİLYON TL KREDİ

Yani 3 saat içinde, 33 milyon lira kredi böyle çekiliyor. Bu yöntemle çekiliyor. Burada bankanın iç kontrol yetkilileri şüpheleniyor ve soruyorlar bu nasıl bir işlem diye. Sonunda da banka görevlisi ikna oluyor. Akabinde banka görevlisi, 'Tapu beyan edecek ise belirttiğiniz şekilde işlem yapabilir' diyor. Yüklü bir miktar para var. Karşılığında ne olacağını ısrarla soruyor. Seçil Erzan da müdür olduğu için kendi kefil oluyor aslında. 'Ben halledeceğim' diyor. 'Tapuyu aldığında beyan edebilecek' diyor.

Arda Turan savcılık ifadesinde de bundan bahsediyor. 'Her şeyimi verdim. Hatta senin için kredi çekip sana verdim' dediği kredi tam olarak bu. O kredinin bankayla birlikte iç kontrole takılması, şüphe uyandırması üzerine banka yetkilisiyle Seçil Erzan arasında geçen diyalog bu. Arda Turan'ın kayıp paralarından biri bu."

Haberin Devamı

MERT ÇETİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!

Seçil Erzan davasında Galatasaray Spor Kulübü’nün tercümanı Musa Mert Çetin’in verdiği ifade dikkat çekti. Diğer müştekiler gibi Seçil Erzan ile 2011 yılında tanıştığını söyleyen Musa Mert Çetin, “Süreç içerisinde banka işlemlerimizi yapıyor olması sebebiyle aramızda güven ilişkisi oluştu” dedi.



“HAKAN ATEŞ YÖNETİYOR DEDİ”

İleriki zamanlarda Erzan’ın kendisine yüksek getirili fondan bahsettiğini anlatan Çetin, “Kurumsal bir fon olduğunu ve fonun başında banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun olduğunu ifade etti. Bu fonu kendisiyle birlikte Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun yönettiğini ve bütün işlemleri onların yaptığını söyledi” dedi.

“BANKA İÇİNDE VERDİM”

Seçil Erzan’a inanarak toplamda 75 bin doları bankanın hesabından çekerek verdiğini söyleyen Musa Mert Çetin, “Bu parayı da Seçil Erzan’ın odasında tamamen bankanın içinde teslim ettim. Bankaya duyduğum güven ve fonu yöneten Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’ya duyulan güven nedeniyle bu paraları ödedim” dedi.

Haberin Devamı

MEHMET AYDOĞDU SEÇİL’İ 3 GÜN YANINDA TUTMUŞ”

Sonrasında 6 ay Seçil Erzan’a ulaşamadığını anlatan Çetin’in bundan sonraki ifadeleri ise dikkat çekti. Erzan’ın kuzeninden bilgi aldığını söyleyen Çetin, “Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu ve diğerleri Seçil’i almış ve 3 gün yanında tutmuş. Elinden bütün dosyalar alınmış ve müfettiş raporunda kendilerini sorumluluktan kurtarmak için tek yanlı beyanlarda bulundurtmuşlar. Sonra da Seçil Erzan’ı savcılığa teslim etmişler” dedi.

“ELİMDE SES KAYITLARI MEVCUT”

Bankanın sorumluluktan kurtulmak için Erzan’a tek taraflı ifade vermeye zorladıklarını söyleyen Musa Mert Çetin, “Buna ilişkin elimse ses kayıtları mevcuttur. Banka bu suretle sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Ben Hakan Ateş, Mehmet Aydoğdu ve Seçil Erzan’ın hep birlikte bu parayı zimmete geçirdiklerini düşünüyorum” dedi.

“HAKAN ATEŞ VE MEHMET AYDOĞDU’NUN EVİNDE ARAMA YAPILSIN”

Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’dan da şikayetçi olduğunu söyleyen Çetin, “Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama yapılarak suç delillerine el konulmasını, şüphelilerin tutuklanmasını ve emsal mahiyette cezalandırılmalarını talep ediyorum. Seçil Erzan tek başına bu suçu işleyemez. Şüphelilerin birlikte bu suçu işledikleri sabittir” dedi.

YORUM YAZ