MENÜ

SON DAKİKA: Eren Dinkçi imzayı attı! Galatasaray istiyordu...

Kiralık olarak formasını giydiği Heidenheim takımında sergilediği performans ile dikkatleri üzerine çeken Eren Dinkçi'nin yeni kulübü belli oldu. Galatasaray'ın da gündemine gelen 22 yaşındaki futbolcu, Bundesliga'da kalmayı tercih etti. İşte detaylar...

İsmi sık sık Galatasaray ile anılan Eren Dinkçi, tercihini Almanya'da kalmaktan yana kullandı. Heidenheim takımında kiralık olarak forma giyen 22 yaşındaki sağ kanat ve forvet oyuncusu, Bundesliga kulübü Freiburg'a transfer oldu. Freiburg, Eren Dinkçi'nin transferi için, Werder Bremen'e 5 milyon euro ödedi.

Haberin Devamı

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM'

Bonservisi Werder Bremen'de bulunan ve şimdi Freiburg'a imza atan Eren Dinkçi, yeni kulübünün resmî sitesine ilk röportajını verdi. Bu imzadan ötürü mutlu olduğunu söyleyen Türk asıllı Alman golcü, "Freiburg yönetimi bana oldukça erken yaklaştı ve en başından itibaren bana iyi bir hissiyat verdi. Ben de bu yüzden, bu yolda ilerlemek istediğimi anladım. Şu anda bir form grafiği yakaladığımı düşünüyorum ve bunu Freiburg'a da taşımak istiyorum. Daha önce Werder ile burada oynadım ve stadyumda güzel bir atmosfer vardı. Bu atmosferi gerçekten dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA: Eren Dinkçi imzayı attı Galatasaray istiyordu...

14 GOLE DİREKT KATKI

Eren Dinkçi, bu sezon Heidenheim formasıyla Bundesliga ve Almanya Kupası'nda toplamda 27 maça çıktı. Türk asıllı Alman sağ kanat oyuncusu, söz konusu 27 karşılaşmada dokuz gol atıp beş asist yaptı. 22 yaşındaki futbolcunun bonservis değeri ise 10 milyon euro olarak lanse ediliyordu.

Haberin Devamı

NASIL TANITILDI?

Freiburg'un resmî internet sitesi, Erenk Dinkçi'yi şu açıklama ile tanıttı: "Bremen doğumlu Eren Dinkçi, SV Werder Bremen'in altyapısına 18 yaşında katıldı ve Yeşil-Beyazlılar için ilk Bundesliga maçına 19 yaşında çıktı. Eren Dinkçi, Werder için toplam 50 profesyonel maç oynadı. 22 yaşındaki oyuncu bu sezon için FC Heidenheim'a kiralık olarak transfer oldu. Burada çoğunlukla sağ kanatta, 27 rekabetçi maç oynadı ve dokuz gol attı. Oyuncu ayrıca beş golün hazırlayıcısı oldu."

YORUM YAZ