MENÜ

Sneijder'den yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı! 'Zorunda kaldım'

Bir dönem Galatasaray forması ile taraftarın gönlüne taht kuran Wesley Sneijder, yıllar sonra sarı-kırmızılı takım hakkında dikkat çekici bir itirafta bulundu.

Sneijder'den yıllar sonra gelen Galatasaray itirafı! 'Zorunda kaldım'

Galatasaray'da 2013-2017 yıllarında forma giyen ve performansı ile efsaneler arasına giren Wesley Sneijder, 2019 yılında aktif futbola veda etmişti. Hollandalı futbolcu, seneler sonra sarı-kırmızlı takım hakkında flaş bir itirafta bulundu.

Haberin Devamı

GALATASARAY KARNESİ

2013-2017 yılları arasında Galatasaray forması giyen Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı forma ile toplam 175 resmi maça çıktı. 39 yaşındaki eski futbolcu söz konusu maçlarda 45 kez rakip fileleri sarsmayı başarmışken, 44 kez de takım arkadaşlarına gol pası verdi.

2019'da futbola veda etti

Son olarak Katar ekibi Al Gharafa'da top koşturan Wesley Sneijder, 13 Ağustos 2019'da yaptığı açıklamayla kariyerini sonlandırdığını duyurmuştu.

İşte Wesley Sneijder'in açıklamaları...

Sneijder yaptığı açıklamada, 2011'de Manchester United'a transfer olmaya yakındım. Menajerime 'united ne oldu?' diye sordum. O da bana 'Hiçbir şey olmadı, bitti" dedi. 2 yıl sonra öğrendim ki kendisi için fazla para istemiş ve bu yüzden anlaşma sağlanamamıştı. Bunu Alex Ferguson tanıdıklarımdan birine söylemişti." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Liverpool ile Galatasaray arasında seçim yapmak zorunda kaldığını söyleyen eski oyuncu, "İstanbul'a gitmeden önce Galatasaray ile Liverpool arasında bir seçim yapmak zorunda kaldım. O dönem Liverpool en iyi durumunda değildi. Ayrıca dürüst olmak gerekirse Noel'i de seviyorum. Bu yüzden Premier Lig bana göre bir yer değildi." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a gittiği için pişman olmadığını söyleyen Sneijder, "Benim için önemli olan kupalar, ödüller kazanacağım yere gitmek istememdi ve bunu Liverpool'da değil Galatasaray'da başaracağımı düşündüm. Harika bir kariyerim oldu. Aldığım tüm kararlardan dolayı memnunum." diye konuştu.

Efsane oyuncu, "Tek pişmanlığım Madrid'deki ilk eşimden boşandığım zamandı. Gençtim ve alkolün bazı şeyleri unutmak için iyi bir ilaç olduğunu düşünüyordum. O dönem ciddi anlamda beni etkiledi ve kulüpten de ayrılmak zorunda kaldım. Zihinsel olarak iyi durumda olsaydım. Ronaldo ve Benzema gibi uzun yıllar Real Madrid'de kalabilirdim. Ne olursa olsun oradan ayrıldıktan sonra Inter'de Şampiyonlar Ligi'ni kazandım." dedi.

Ballon d'Or'u kazanamamasıyla ilgili Sneijder, "O dönem iyi bir performans sergilemiştim ve kazanamadığım için şaşırdım. Ama bu çok umurumda değil. Tek bir hayalim vardı, o da Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaktı. Bu bireysel ödüller kazanmaktan daha iyiydi benim için. Herkes 2010'da Ballon d'Or'u kazanmam gerektiğini konuşuyor ve bu hala bende iyi bir his uyandırıyor." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sneijder'in Inter Forması İle En İyi Anları

YORUM YAZ