MENÜ

Sessiz sedasız kanat operasyonu: Henry Onyekuru

Galatasaray, Everton’ın 21 yaşındaki oyuncusu Henry Onyekuru’yu 1 seneliğine kiraladı. Sarı-Kırmızılılar’ın, İstanbul’a getirip sağlık kontrolünden geçirdiği Nijeryalı yıldız için KAP açıklaması da yapıldı. Transferin perde arkasında ise müthiş bir operasyon var... Cengiz, Terim ve Albayrak görüşmeleri herkesten sakladı, pek çok talibi olmasına rağmen Onyekuru’yu Aslan kaptı.

Sessiz sedasız kanat operasyonu: Henry Onyekuru

Muğdat, Donk ve Nagatomo’nun ardından Galatasaray bir oyuncuyu daha kadrosuna kattı... Sarı-Kırmızılılar, bonservisi Everton’da olan Henry Onyekuru ile kiralık olarak anlaştı. İngiliz kulübüyle de görüşmelerin başlandığına dair KAP açıklaması yapılırken, yönetim sessiz sedasız bir şekilde 21 yaşındaki kanat oyuncusunu İstanbul’a getirdi. Dün sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Henry, kısa zamanda resmi sözleşmeye imza atacak. Bu transferin perde arkasında ise müthiş bir operasyon var. Aylar önce scout ekibi tarafından Fatih Terim’e sunulan Nijeryalı futbolcu, uzun zamandır tecrübeli hoca tarafından izleniyordu. İmparator, eski maçlarını izlediği Henry Onyekuru konusunda olumlu rapor verirken, görüşmeler herkesten saklandı.

Yarına kadar kampta

Başkan Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim dışında kimsenin bilmediği Henry Onyekuru’yu, pek çok talibi olmasına rağmen Aslan kaptı. Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Galatasaray’a gelmeyi çok isteyen yıldız oyuncunun, en geç yarın İsviçre kampına katılması bekleniyor.

41 milyon liralık adam

Belçika’nın KAS Eupen kulübünde patlama yapan ve 2016-17 sezonunda çıktığı 41 maçta 24 gol, 9 asistlik müthiş performans gösteren Henry Onyekuru, 6.8 milyon Pound karşılığında yani yaklaşık 41 milyon TL bedelle Everton’a transfer olmuştu. Çalışma izni alamadığı için İngiliz ekibinin geçen sezon Anderlecht’e kiraladığı Onyekuru, burada da 28 maça çıkıp 10 gol attı. Ancak dizinden de ciddi bir sakatlık yaşadı.

Tam bir yer uçağı

Henry Onyekuru’nun en dikkat çeken özelliği, hızı. Müthiş driplingleri ile fark yaratan ve çok kısa sürede mesafe katedip kaleye gidebilen 21 yaşındaki futbolcu, karşı karşıya pozisyonlarda ise yaşına göre oldukça bitirici. Son vuruşlarda oldukça soğukkanlı olan Henry, 1.75 boyunda ve forvet bölgesinde de oynayabiliyor.

Ndiaye’nin menajeri getirdi

21 yaşındaki yıldız futbolcunun menajeri Galatasaray’a pek yabancı değil. Badou Ndiaye’nin temsilciliğini yapan William D’avilla, Henry Onyekuru’nun da menajeri. D’avilla’nın şirketine bağlı bir diğer oyuncu da Sarı-Kırmızılılar’ın uzun süredir transfer etmeye çalıştığı Ahmed Musa.

Haberin Devamı
YORUM YAZ