MENÜ

Seçil Erzan fon dolandırıcılığı davasında yeni detay! Fatih Terim ve şoförü...

Fon dolandırıcılığı davasında hergün yeni gelişmeler yaşanıyor. Seçil Erzan’ın yakalama dosyasında kimlerden kaç para aldığı, ne kadar ödediği ve kalan borçların ne kadar olduğuna dair 2 liste daha ortaya çıktı. İşte Fatih Terim ve şoförünün de isminen yer aldığı o liste ve haberin detayları...

Seçil Erzan fon dolandırıcılığı davasında yeni detay! Fatih Terim ve şoförü...

Çorlu’da 10 Nisan’da gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde yapılan aramalarda, ele geçirilen bazı dokümanlar da yakalama dosyasına konuldu.

Haberin Devamı

Erzan’ın daha önce kimden kaç para aldığına yönelik hazırlanan 2 liste ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri 29 kişilik, diğeri 21 kişilik bir isim listesiydi. Bu isim listesiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan Seçil Erzan’ın evinde biri dolar diğeri Türk lirası olarak aldığı ve ödediği para listesi ele geçirildi. Listenin içeriği; isim, alınan, ödenen, borç, fazla ödenen, fark, para birimi ve not olarak hazırlanmış.

TERİM VE ŞOFÖRÜ DE LİSTEDE

Hazırlanan dolar listesi, 47 kalem olarak sıralanıyor. Listede Fatih Terim’in ismi de yer alıyor. Fatih Terim’den 700 bin dolar alındığı, 1 milyon 500 bin dolar ödendiği yazılıyor. 800 bin dolar fazla ödenen listenin not bölümüne “Ödenen miktar yazılanın çok” ibaresi düşülmüş. TL listesindeki isimler arasında Fatih Terim’in şoförü Umut Algöze de yer alıyor. Listeye göre Algöze 100 bin lira ödemiş, 150 bin olarak parasını almış gözüküyor.

Haberin Devamı

Hazırlanan 2’nci listede yer alan kişilerden 10 kez para alındığı görülüyor. Bunlardan toplam 27 milyon 760 bin lira para toplandı. Bunlara karşılık 42 milyon 360 bin lira para ödendi. 2 milyon borç görünen listede 16 milyon lira fazla ödeme yapıldı.

Ele geçirilen bu listenin doğru olup olmadığı yapılacak incelemelerde ortaya çıkacak. Seçil Erzan’ın evinde çıkan bir işlem belgesinde, Fatih Terim’in ihtiyaç kredisi çektiği görülüyor. Dosyaya giren işlem belgesine göre Fatih Terim 22 Mayıs 2020’de Denizbank’tan 23 milyon 700 bin lira ihtiyaç kredisi çekti. Toplam 30 milyon 549 bin lira olarak yapılacak ödemesine göre aylık 1 milyon 243 bin lira taksit işlemi yapıldığı görülüyor.

SON ARAYAN ARDA TURAN

Mahkeme kararı sonrası Seçil Erzan’ın cep telefon kayıtları incelemeye alındı. Yapılan incelemede bulunan WhatsApp ve SMS kayıtları ile son 6 aya ait aranan ve aradığı telefon kayıtları da dosyaya girdi. Olayın ortaya çıkmasından sonra Seçil Erzan birçok mesaj alıyor. Ayrıca birçok kişi tarafından da aranıyor.

İnceleme kayıtlarında, Arda Turan 5 Nisan günü Seçil Erzan’ı arıyor ve 89 saniye telefonla konuşuyor. Bir gün sonra Ali Yörük’ün Seçil Erzan’ı aradığı görülüyor. Müştekilerden Ömer Kahraman ve Bülent Çeviker’in avukatı Hediye Ergin’in de Erzan’a ulaşmaya çalıştıkları görülüyor.

Haberin Devamı

GÜROL DA MESAJ ATIYOR

İncelenen kayıtlara göre Seçil Erzan’ın eski erkek arkadaşı Candaş Gürol da 7 Nisan’da mesaj atıyor. Avukat Candaş olarak kayıtlı olan Candaş Gürol’dan “Seçil” içerikli mesaj aldığı, şüphelinin “Arar mısın” yazdığı, akabinde, “Seçil, Merve aradı. Sana ulaşamamış kimse, iyi misin?” içerikli mesaj aldığı, cevap yazmadığı kayıtlara yansıyor. Seçil Erzan’ın son 6 aylık incelenen cep telefon kayıtlarında en son Arda Turan tarafından arandığı görülüyor. Olayın patlak verdiği 7 Nisan gününde saat: 11.07’de arayan Arda Turan, son olarak 15.24’de tekrar arıyor ve 2 saniyelik bir görüşme görülüyor. Bu da Seçil Erzan’ın son telefon kaydı oluyor.

Seçil Erzan fon dolandırıcılığı davasında yeni detay Fatih Terim ve şoförü...

YORUM YAZ