MENÜ

'Şampiyonluk gerginliği Galatasaray'a yansıyor!' Penaltı pozisyonunda el var mı? Kasımpaşa - Galatasaray maçının ardından çarpıcı sözler...

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 4-3 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılı takımda Mauro Icardi karşılaşmaya damga vururken galibiyeti getiren golü, ara transfer döneminde imzayı atan Carlos Vinicius kaydetti. Fanatik yazarları, Galatasaray'ın dün akşamki kritik galibiyetini değerlendirdi.

'Şampiyonluk gerginliği Galatasaray'a yansıyor!' Penaltı pozisyonunda el var mı? Kasımpaşa - Galatasaray maçının ardından çarpıcı sözler...

Trendyol Süper Lig'de lider Galatasaray, uzun zaman unutulmayacak maçta deplasmanda Kasımpaşa'yı 4-3 mağlup etti. Bir penaltı kaçıran Mauro Icardi rakip kaleye 2, kendi kalesine ise 1 gol kaydetti. Kasımpaşa, 79. dakikada Winck'in kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamladı.

Haberin Devamı

MAURO İCARDİ'DEN ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ

Şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı kayıpsız dönen Galatasaray'da Kasımpaşa maçının kahramanı Mauro Icardi oldu. 34'te kendi kalesine gol atan, 48'de rakip fileleri sarsan, 81'de penaltıyı kaçıran, 83'te bir kez daha sahneye çıkan yıldız oyuncu yeniden dirildi. Mücadelenin son düdüğünün ardından konuşan Arjantinli yıldız, "Zor bir maçtı. Çok kuru bir sahaydı. Alıştık ve ikinci yarı kazanmaya çıktık. Gollerim için mutluyum, kazandığımız için mutluyum. Kazanmaya devam edeceğiz. Bu forma ile gollerime devam etmek bir onur. Kazanmaya devam etmeliyiz. Arada dinleneceğiz. Türkiye'nin en iyi takımıyız. Geçen sene gösterdik şampiyon olarak. Uzun galibiyet serileri yakalıyoruz. Buna devam edersek, şampiyon olacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şampiyonluk gerginliği Galatasaraya yansıyor Penaltı pozisyonunda el var mı Kasımpaşa - Galatasaray maçının ardından çarpıcı sözler...

Fanatik yazarları da Galatasaray'ın tarihi maçta Kasımpaşa deplasmanında aldığı 3-2'lik galibiyeti değerlendirdi. İşte o yazılar...

NERESİNDEN BAKSAN İCARDİ'NİN MAÇI - CEM DİZDAR

Maçın ilk 10 dakikasındaki Galatasaray etkisinin temel aktörleri Barış Alper Yılmaz ile Dries Mertens’ti. Ta ki, Kasımpaşa rakibinin etkisini kırıp onları geri koşturacak kadar zorlamaya başlayana kadar. Galatasaray’ın bu geri koşmalarında elbette yokluğu hissedilen biri vardı; Davinson Sanchez. Yine de bu bölümde Mertens’in denediği şut, rakibe çarpıp şandele dönüşmüşse de golü getirdi. İki takım açısından da ilginç geçti maç. Şutla gelen golün ardından duran toptan Icardi ile geldi Galatasaray golleri. Kasımpaşa ise önce duran top ardından Aytaç Kara şutu ile beraberliği iki kez yakaladı. Tersinden söyleyecek olursak attıkları gollerin benzerlerini yedi iki takım da. İsteyen hücuma yazar golleri isteyen savunma zaafiyetlerine!..

ZOR DA OLSA...

Oyun 60’a doğru durağana dönmüştü ki bu uyku durumundan ilk uyanan Kasımpaşa oldu ve Barış Alper’in arkasına sarkan Mortadha Ben Ouanes’in pasında Nuna Da Costa ile öne geçti ama Galatasaray reaksyonu gecikmedi. Önce penaltı ve Cladio Winck’e kırmızı kart ardından İcardi’nin kaçırdığı penaltı!.. Derken ilk attığı gole benzer bir gol daha Icardi’den... Kısacası Icardi olumlu, olumsuz her şeyi yaptı neredeyse! Gözden kaçıyor belki ama zaaflarıyla, yaptıklarıyla ya da yapmaya çalıştıklarıyla Kasımpaşa maçları sonuç ne olursa olsun ligin en renkli maçları. Sonuçta ligin en sonuç alan oyunlarının icracısı Galatasaray çok zorlanmış olsa da kazandı ve uzun ara öncesi Trabzon’da yaşanacakları beklemeye geçti.

Haberin Devamı

Şampiyonluk gerginliği Galatasaraya yansıyor Penaltı pozisyonunda el var mı Kasımpaşa - Galatasaray maçının ardından çarpıcı sözler...

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DEV 3 PUAN - TUNÇ KAYACI

Ligde şampiyonluk savaşı veren lider Galatasaray zorlu Kasımpaşa deplasmanında ilk yarıda oldukça zorlandı. Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden rakibi karşısında Sarı-Kırmızılı ekip bol pozisyon buldu bol da pozisyon verdi. Mertens, sıradışı vuruşundan gelen nefis gole rağmen istediği baskıyı kuramayan Okan Buruk’un ekibi kornerden de kalesinde golü gördü. Aslında ilk yarıya bakarsak; İcardi, Kerem Aktürkoğlu ile Kerem Demirbay’ın etkisiz oyunları, katkısızlığı takımın ritminin düşmesinde önemli etkenlerdi. Sanırım şampiyonluk gerginliği takım oyununa yansıyor. Galatasaray‘ın bu futbolunun da Kasımpaşa‘nın alanları iyi kapatması da etkiliydi. Özellikle sol kanattan tek bir atak yapamadan sadece Barış Alper ile sağ kanattan gelen bir Galatasaray da orta alanda verimsiz olunca ilk yarıdaki 1-1’lik beraberlik normal sonuçtu.

Haberin Devamı

KEREM'İN EN KÖTÜ MAÇI

Özellikle Kasımpaşa’nın kornerden gelen golünde Muslera’ya perdeleme yapıldı, tecrübeli kaleci daha etkili bir yumrukla topu uzaklaştırması gerekirdi ama hatalı bir çıkış yaptı bana göre. Unutulmaz bir ikinci yarı izledik. Orta sahaların çok kolay geçildiği karşılaşmada defans hataları çok dikkat çekti. Özellikle Galatasaray belki de sezonun en dalgalı performans gösterdiği maçlarından biriydi. Ne zaman ki Okan Buruk değişiklik hamlelerini yaptı ve kötü gidişi bir anlamda durdurdu. Özellikle Kerem Aktürkoğlu Galatasaray formasıyla en kötü maçını sergiledi. Kasımpaşa beraberliğe üzüleceği bir maçı neden kaybetti derseniz kendi hatalarından diyebilirim.

 

Şampiyonluk gerginliği Galatasaraya yansıyor Penaltı pozisyonunda el var mı Kasımpaşa - Galatasaray maçının ardından çarpıcı sözler...

BEN OUANES KIRMIZI GÖRMELİYDİ - DENİZ ÇOBAN

Haberin Devamı

14’te Ben Ouanes, rakibi Barış Alper tarafından formasından çekiliyor. Hakem bu faulü görmüyor. Barış Alper’den kurtulmaya çalışan Ben Ouanes, eliyle Barış Alper’in yüzüne kontrolsüz bir müdahalede bulunuyor. Hakem bu pozisyonu değerlendiriyor ve Kasımpaşalı oyuncuya bir sarı kart gösteriyor. Önceki faulü verse belki Kasımpaşalı oyuncu sarı kartlık hamleyi yapmayacak. Devamında Ben Ouanes sinirlenerek, topu yumruğuyla tribünlere vurup, hakemin kararına tepki gösteriyor. Bu dakikada Kasımpaşalı oyuncu ikinci sarı kartla oyundan ihraç edilmeliydi.

ZAHA'NIN KOLUNA ÇARPIYOR

79’da Winck, Zaha’yı ceza sahasında düşürünce Galatasaray penaltı kazandı ve Winck rakibinin bariz gol şansını önlediği için oyundan ihraç edildi. Topla Zaha ilerlerken, Winck mücadelenin en başında rakibini omuzundan çekerek bozuyor ve topla ilerlemesini engelliyor. Sonraki aşamada topa ayağıyla hamle yapıyor. İlk müdahale çekerek olduğu için ve hakem bu ilk hamleyi değerlendirerek penaltı düdüğü çaldığından, penaltı kararıyla birlikte çıkan kırmızı kart da doğru. Pozisyon öncesi Zaha elle oynadı diye yapılan yorumlara katılmıyorum. Top bence Zaha’nın koluna çarpıyor.

ŞAMPİYONLUK ALAMETLERİ - METİN KARABAŞ

Son lig maçında Rizespor’u farklı mağlup eden Galatasaray, Kasımpaşa’ya konuk oldu. Sarı-Kırmızılılar’da savunma ikilisi Nelsson-Berkan’dan oluşurken, Abdülkerim yedekler arasında yer aldı. Okan Buruk’un takımı beklendiği gibi oyunun hemen başında ön bölgeye yerleşti. Sarı-Kırmızılılar orta alanda kaptığı topları Barış’ın görev yaptığı bölgeden değerlendirmek istedi. 5’te Mertens ile gole yaklaşan Galatasaray, bu pozisyondan sonra da baskısını sürdürdü. 16’da Kasımpaşa gole yaklaşsa da top direkten döndü. 27’de Mertens ceza sahası dışında çok klas vurdu: 0-1. 34’te ise Aytaç’ın kullandığı kornerde kale ağzına gelen top Icardi’ye çarptı ve skora denge geldi: 1-1.

Şampiyonluk gerginliği Galatasaraya yansıyor Penaltı pozisyonunda el var mı Kasımpaşa - Galatasaray maçının ardından çarpıcı sözler...

GOL DÜELLOSU

İkinci yarı gollerle başladı. 48’de Mertens ortaladı Icardi kafayı vurdu, top ağlara gitti: 2-1. 57’de Kasımpaşa Aytaç ile bir kez daha skora dengeyi getirdi: 2-2. Kasımpaşa bu golden sonra oyuna hakim oldu, rakip yarı alanı hızla geçerken savunmanın arasına attığı derinlemesine paslarla pozisyonlar buldu. 77’de Da Costa savunmanın hatasını iyi değerlendirdi ve Kasımpaşa’yı öne geçirdi: 3-2. İki dakika sonra Wick rakibini ceza sahası içerisinde düşürdü, hakem penaltı noktasını gösterirken ev sahibi ekip 10 kişi kaldı. Atışı kullanan Icardi kaleciyi geçemedi. 83’te Ziyech ortaladı, Icardi kafayı vurdu: 3-3. 90’da ise Vinicius sahneye çıktı ve Galatasaray bir kez daha öne geçti: 3-4. Galatasaray özellikle savunmada büyük hatalar yaptığı karşılaşmadan galip ayrılmayı başardı. Okan Buruk ve öğrencilerinin oyunun hiçbir anında kazanmaktan vazgeçmemeleri üç puanı getirirken, şampiyonluk yolunda en büyük kazanım oldu.

Okan Buruk: Kötü oynarken de kazanmak önemli
YORUM YAZ