MENÜ

RTÜK’ten lisans uyarısı: 72 saat süre verildi

Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrasında yorumcu Serdar Ali Çelikler canlı yayında karşılaşmanın yardımcı hakemi Mustafa Savranlar hakkında ağır ifadeler kullandı. Çelikler, gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada özür dilerken bir süre ekranlara çıkmayacağını duyurdu. Konuyla ilgili harekete geçen RTÜK ilgili platforma 72 saat süre verdi.

RTÜK’ten lisans uyarısı: 72 saat süre verildi

Dün akşam oynanan Galatasaray-Antalyaspor maçının ardından konuşan Çelikler, ismini anmadan maçın yan hakemi Savranlar'a yönelik çok ağır ifadeler kullanmıştı.

Haberin Devamı

ÇELİKLER BUGÜN ÖZÜR DİLEDİ VE YAYINLARA ARA VERDİ

Serdar Ali Çelikler, bu sözleri nedeniyle yayınladığı özür mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İnsanın hayatında kötü günler oluyor. Benim için de bugün öyle bir gündü. Yayında isim vermeden de olsa yayında isim vermeden de olsa sarfettiğim kelimeler kendime de yakıştıramadığım sözlerdi. Özür dilerim.' dedi.

Daha sonra Instagram hesabından bir paylaşım daha yapan Serdar Ali Çelikler, tekrar özür dilerken bir süre yayınlara ara vereceğini duyurdu. Çelikler, "Bir süre aranızda olmayacağım" dedi. 

RTÜK’ten lisans uyarısı: 72 saat süre verildi

TRENDYOL SPONSORLUKTAN ÇEKİLDİ

Programın sponsoru Trendyol, bir açıklama yayınlayarak, Vole kanalıyla işbirliğini sonlandırdığını duyurdu. Trendyol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sporda saygı ve centilmenlik değerlerine bağlı kalmak, Trendyol olarak işbirliklerimizin temel prensibidir. Bu çerçevede, bir dijital spor kanalında sarf edildiğine üzülerek tanık olduğumuz ifadeler, kesinlikle tasvip edilemez. İlgili kanal ile olan iş birliğimizi sonlandırmış bulunmaktayız. Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız."

Haberin Devamı

RTÜK 72 SAAT SÜRE VERDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almaları gerektiğini vurgulayarak, sosyal medya platformlarından yayın yapan VOLE’nin izinsiz yayın yaptığını belirterek 72 saat süre verildiğini açıkladı.

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası spor yayını yapan bazı mecralarda gerek kulüpleri gerekse hakemi hedef alan açıklamalar ve hakaretler üzerine gerekli ön incelemelerin yapıldığı kaydedilerek, bu tür yayınların denetimi hususunda Youtube ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

SÜPER LİG'E DÖNÜYOR

RTÜK yönetiminin ilgili yayından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ile görüştüğünü bildirilen açıklamada, “TFF Başkanımız da benzer yayınlar konusunda oldukça hassas ve duyarlıdır. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir. Öte yandan ilgili içeriğin yayınlandığı “VOLE” isimli platformun mobil cihaz uygulamasının bulunduğu, bu mecra üzerinden kataloglar halinde isteğe bağlı internet yayıncılığı yaptığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Mobil uygulama üzerinden yayın yapan kuruluşların RTÜK’ten lisans almalarının zorunlu olduğunun kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi ile İzin ve Tahsisler Dairesinin teknik çalışmalarının ardından mobil uygulama üzerinden izinsiz yayın yapan ‘VOLE’, lisans alması yönünde uyarılacak ve kuruluşa 72 saat süre verilerek müracaat etmesi beklenecektir. Gereken süre içinde lisans başvurusu yapılmaması halinde ise, platforma erişim engeli için mahkeme süreçleri başlatılacaktır.”

YORUM YAZ