MENÜ

Robert Prosinecki derbiyi FANATİK'e yorumladı: Alışkanlıklar ve zafer

Hırvat futbolunun efsane ismi, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini değerlendirdi. FANATİK'e dev maçı yorumlayan Robert Prosinecki mücadeleyi, 'Alışkanlıklar ve zafer' sözleriyle özetledi.

Robert Prosinecki derbiyi FANATİK'e yorumladı: Alışkanlıklar ve zafer

'Teknik Bakış'ta bu haftaki konuğumuz Robert Prosinecki... Hırvat futbolunun efsane ismi olan, ülkemizde de Kayserispor ve Denizlispor'u çalıştıran tecrübeli hoca 3-0 sona eren Galatasaray-Fenerbahçe derbisini FANATİK için değerlendirdi. Şimdi söz Prosinecki'de...

Haberin Devamı

11'i ilk onlar buldu

Türkiye’de oynanan futbolda istikrar en önemli şeylerin başında geliyor. Hayat içerisinde de böyledir. Az bulunan şeyler değerlidir. Türk futbolunda da istikrar az ve değerli. Bunu yakalayanlar başarıya ulaşmakta rakiplerinden daha avantajlı oluyorlar. Bu sezonun geneline baktığımızda ilk 11’ini en çabuk bulan takım Galatasaray’dı ve hedefine ulaştı.

Robert Prosinecki derbiyi FANATİKe yorumladı: Alışkanlıklar ve zafer

Başarıyı getiren parametreler

Şenol Güneş sonrası Beşiktaş için de durum aynı. Doğru ve birbirine uyumlu 11 sezonun sonunda 2.’lik için iddialı. Fenerbahçe için aynı şeyi söyleyebilmek zor. Çünkü dün akşam son maçını oynayan Fenerbahçe lig boyunca ne oyun ne de oyuncu istikrarı sağlayabildi. Tekrarlar, alışkanlıklar, yardımlaşma, ezberler, kademeler, kompakt kurgu, takım savunması, teoriden pratiğe akan defans ve hücum setleri... Bunlar futbolda başarıyı getiren en önemli parametreler. Peki Fenerbahçe bunların hangisine sahipti sezon boyunca? Parça parça, bazılarını sergilediği dönemler oldu elbette.

Haberin Devamı

Robert Prosinecki derbiyi FANATİKe yorumladı: Alışkanlıklar ve zafer

Zaniolo farkını gösterdi

Ancak parçalar birleşmeyince şampiyonluk için puzzle ortaya çıkmıyor. Dün akşam Okan Buruk bazı değişiklikler yapsa da sezon genelinden gelen alışkanlıklar ve atmosfer Fenerbahçe’yi çaresiz bıraktı. Ve tabi ki özel bir Zaniolo gecesiydi. Çünkü fazlasıyla istedi. İstediğinde neler yapabileceğini izletti. Fenerbahçe’nin bu kadrosuyla şampiyon olamamasını kadroyu doğru kullanamamaya bağlıyorum.

Robert Prosinecki derbiyi FANATİKe yorumladı: Alışkanlıklar ve zafer

YORUM YAZ