MENÜ

Riyad'da ne oldu? İşte Galatasaray - Fenerbahçe finali öncesi arka planda yaşananlar

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali yaşanan krizler sonrası ertelendi. Maç için Riyad'da bulunan ve olaylara anbean tanıklık eden Fanatik Gazetesi Haber Müdürü Umut Eken de yaşananları kaleme aldı. İşte arka planda olanlar...

Riyad'da ne oldu? İşte Galatasaray - Fenerbahçe finali öncesi arka planda yaşananlar

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finalinde kriz çıktı. Arabistan'da pankart ve Mustafa Kemal Atatürk tişörtlerine izin verilmemesi kulüpleri harekete geçirdi, mücadele oynanmadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir açıklamayla maçın ertelendiğini resmen duyurdu. Takımlar da sabaha karşı Türkiye'ye döndü.

Haberin Devamı

Riyad'da bulunan ve yaşananlara anbean tanıklık eden Fanatik Gazetesi Haber Müdürü Umut Eken de olanları kaleme aldı. İşte Eken'in 'Riyad'da ne oldu?' başlıklı yazısında ifade ettikleri...

Riyadda ne oldu İşte Galatasaray - Fenerbahçe finali öncesi arka planda yaşananlar

Karşılıklı restler krize dönüştü

Sonda yazacağımızı başta söyleyerek girelim. İki kulübümüzün Ulu Önder Atatürk’ün sözlerinden uyarlanan pankartlarla çıkma talebi, karşılıklı restleşmeleri krize dönüştürüp, gün sonunda finalin iptaline neden oldu. Fenerbahçe cephesinin sabah saatlerinde, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” pankartıyla çıkacağını TFF’ye iletmesi, krizin ilk sinyallerini verdi. Galatasaray da “Ne Mutlu Türküm Diyene” pankartıyla çıkma talebinde bulundu.

Alenen kara propaganda!

Bu talepler TFF tarafından Suudi yetkililere iletilince, iş krizden çıkıp rezalete dönüştü. Zira, Suudiler, bu pankart ve Atatürk görselli resimlerin siyasi figür olarak değerlendirileceğini, karşılıklı imzalanan taahhütnamelerde bu taleplere yer verilmediğini hatırlattı. Bu sert karşılık, iki kulüpten ısrarlı bir duruşla karşılık buldu.

Haberin Devamı

Riyadda ne oldu İşte Galatasaray - Fenerbahçe finali öncesi arka planda yaşananlar

TFF içinden sızdırılanlar!

Kriz esnasında sosyal medya üzerinden ciddi bir kara propaganda başladı. Suudiler’in, Türk Milli Marşı’na izin vermediği, Suudi Milli Marşı’nın çalınacağı, Suudi polisinin futbolcuların üzerini arayacağı vs gibi bir dolu saçmalık yazıldı! Asıl problem, TFF içinden ya da federasyona yakın kaynaklardan sızdırılan, çoğu çok da gerçekçi olmayan yanlış bilgilerin yayılmasıydı. Elbette bazı TFF yöneticilerinin, kriz esnasında verdikleri alelacele tepkiler de durumu çok ama çok zorlaştırdı.

İSTİFA VE SAĞLIK DURUMU YANITI

Futbol ailesi için fırsat

TFF Yönetimi’nin maça 4 saat kala Dursun Özbek ve Ali Koç’u toplantıya davet etmesi, krizi birlikte yönetme çabası da sonuçsuz kaldı. Türk heyeti, Suudiler’e pankartlar ve Atatürk posterlerine izin verilmediği takdirde maça çıkmayacaklarını aktardı ve öyle de yaptı. Şimdi ne olur? Türk futbolunun sağlıklı bir zemine kavuşmasını, her şeyin şeffaf olmasını isteyen, adalet arayan futbol ailesi için uygun koşullar oluştu. Üstelik müthiş bir finalle!

Haberin Devamı
Fenerbahçe ve Galatasaray İstanbul'da coşkuyla karşılandı!

Riyadda ne oldu İşte Galatasaray - Fenerbahçe finali öncesi arka planda yaşananlar

YORUM YAZ