MENÜ

Rıdvan Dilmen'den Burak Yılmaz yorumu

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray - Sivasspor maçını analiz etti.

Rıdvan Dilmen'den Burak Yılmaz yorumu

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Galatasaray - Medicana Sivasspor maçını analiz etti.

NTV Spor'daki %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, devre arasındaki yayında şu ifadeleri kullandı:

'Galatasaray bir hayal kuruyor'

"İlk yarıda toplamda 7-8 pozisyon vardı. Galatasaray 2'sini değerlendiremedi, 2 tane attı. 3 de sivas'ın pozisyonu var. Galatasaray bir hayal kuruyor, hemen havlu atmak istemiyorlar. Şimdiye dek 2 transfer yaptılar, hocanın dediğine göre de 1 tane de yolda. Mustafa Denizli ilk geldiğinde küçük rötuşlar yaparken şimdi büyük değişiklikler yapmaya başladı. Denizli, Sinan'dan memnun ki ısrar ediyor. İlk yarıda Galatasaray'ın en iyisi Sinan diyebiliriz."

'Kazanmak zorundasınız'

"Tabii ki Sivas'ın yapabilecekleri kısıtlı. Okan Buruk'un işi çok zor. Galatasaray'ın attığı gollere saygılıyım ama Sivas zayıf bir takım görüntüsü veriyor. Bu ligin standartlarında değil. Galatasaray ise coşkulu, maçı istiyor. Ama bu rakibe karşı oyunun üstünlüğünü de almalı. Şimdi yeni bir moda çıktı, 'Biz bitti demeden bitmez' diye. Fakat bu söyleyebilmek için kazanmak zorundasınız, kayıp yaşamamalısınız."

'Sorunlar devam ediyor'

Cim Bom'un 3-1 kazandığı maç sonrasındaki yayında ise Dilmen şöyle konuştu:

Belki pozisyon var maçta ama Sivas ortak olduğu anda penaltı geldi. Burak'ın kaçırdığı pozisyonlar sonrası Sivas'ın golü onlara moral vermişti. Ama penaltıdan sonra maçın bittiğini onlar da anladı. Matematik olarak şansı devam ettiği için Galatasaray 7'de 7, 8'de 8 yaparız coşkusu var. Galatasaray için 'Son sözü söylemedik' atasözü oldu. Ama bugün maçta dikkat çeken Sivas'ın performansıydı. Galatasaray dinamik değil, sert değil. Rakipler yarı sahayı rahat geçebiliyor. Ligin ilk yarısındaki sorunlar devam ediyor. Süper Lig'de yetenekli oyuncuları olan takımlar, Galatasaray için tehdit yaratır. Mustafa Denizli ufak değişikliklerden büyük hamlelere geçti.

'Burak'ın işi kolay değil'

"Burak konusu hassas duruma geldi. Taraftarlar yarı yarıya bölünmüş durum. Bu, uzun vadede problem yaratır. Şampiyonluk yaşamış, katkısı olmuş bir oyuncu. Burak'ın yerinde olmak istemezdim. Bu krizi daha önce Selçuk yaşadı. Hatta oyundan çıkmak istedi, geri döndü falan. Burak'ı izlerken acaba yaşam koçuna veya psikoloğa ihtiyacı var mı diye düşündüm. Arkadaşlarının tutumu çok hoşuma gitti. Penaltıcı Selçuk atışı kullanmadı, Sneijder golden sonra geldi sarıldı. Asıl yaşam koçluğunu Burak'ı oyunda tutarak Mustafa Denizli yaptı. Saha dışı faktörlerin Burak'ı olumsuz etkilediği ortada. Gelecek ile ilgili bu olaylar bugün Burak'a, yarın başkasına olur. Sneijder ne kadar kötü oynarsa oynasın hiç tepki olmaz. Burak'ın işi kolay değil. Bu tarz olaylar önce takımda uzun dönemdir bulunan isimlere, yüzü eskimiş oyunculara gelir."



Burak Yılmaz tribünleri ikiye böldü!

Haberin Devamı
YORUM YAZ