MENÜ

Rekorların adamı Okan Buruk! Lig tarihine geçmeye 3 puan kaldı...

Pendik zaferiyle Okan Buruk yönetiminde 90 puana ulaşan Galatasaray, üç puanlı sistemdeki kendi 16 şampiyonluğunun 15’ni geçti. Cim Bom, 1987- 1988’deki 90 puanlı şampiyonluğunu egale etti. Buruk, aynı zamanda geçen sezonki 88 puanlı şampiyonluğunu geride bıraktı.

Rekorların adamı Okan Buruk! Lig tarihine geçmeye 3 puan kaldı...

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Galatasaray, evinde Pendikspor ile karşılaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’inde 2 değişiklik yaptı. Buruk; Serge Aurier ile Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Kaan Ayhan ile Hakim Ziyech’e görev verdi. Portekizli futbolcu Sergio Oliveira ise teknik heyet kararıyla kadroda yer almadı. Galatasaray karşılaşmaya; Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11’i ile çıktı. Yedeklerde ise, Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Tanguy Ndombele, Serge Aurier ve Carlos Vinicius bekledi.

Haberin Devamı
Okan Buruk: Egolarımızı bir kenara bırakarak Galatasaray'ın başarısını düşünmek zorundayız

ICARDİ, SÜPER LİG’DEKİ 20. GOLÜNÜ ATTI

Maçın 35. dakikasında sol kanattan Derrick Köhn’ün pasında Dries Mertens bekletmeden Icardi’ye çıkardı. Bu oyuncunun ceza yayından plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti ve skor 1-0 oldu.

31 yaşındaki futbolcu bu golle birlikte Süper Lig’deki gol sayısını 20’ye çıkardı ve krallık yarışında Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli forveti Edin Dzeko’yu yakaladı. Arjantinli futbolcu ayrıca ligde son 5 maçta 6. golünü kaydetti.

Rekorların adamı Okan Buruk Lig tarihine geçmeye 3 puan kaldı...

SAHASINDA YENİLMİYOR

Sahasında son olarak 2022-2023 sezonunda Giresunspor’a 1-0 yenilen Aslan daha sonra oynadığı 34 lig mücadelesinde 32 galibiyet, 2 beraberlik aldı.
Cimbom bu sezon ligde evinde oynadığı 17 karşılaşmada da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

LİG TARİHİNE GEÇMEYE 3 PUAN KALDI...

Dün akşam Pendikspor karşısından zaferle ayrılan Aslan, Okan Buruk yönetiminde yeni bir rekora daha imzasını attı. Farklı zaferle birlikte 90 puana ulaşan Galatasaray, üç puanlı sistemdeki kendi 16 şampiyonluğunun 15’ni geçti. Cim Bom, 1987-1988’deki 90 puanlı şampiyonluğunu egale etti.

Okan Buruk da aynı zamanda Pendikspor galibiyetiyle; geçen sezonki 88 puanlı şampiyonluğunu geride bıraktı. Derwall-Mustafa Denizli (1987-1988) rekoruna ortak olarak, Galatasaray tarihine adını bir kez daha yazdırdı. 34. haftadaki Adana Demirspor maçın alınacak 3 puan, Galatasaray’ı lig tarihinde Fenerbahçe’ye ait 93 puanlı rekora ortak edecek. Okan Buruk da Todor Veselinovic’i yakalayıp, en yüksek puana ulaşan ilk yerli teknik adam olma şansını elde edebilecek.

Rekorların adamı Okan Buruk Lig tarihine geçmeye 3 puan kaldı...

YORUM YAZ