MENÜ

Rekorların adamı: Okan Buruk! Galatasaray'ın hocası, Mircea Lucescu'yu geçti

Sarı-Kırmızılılar'ın başına geçtiği ilk yıl kendisi hakkında soru işaretleri olmasına rağmen şampiyonluk yaşayan başarılı hoca, bu sezon da koşar adım zafere yürüyor. Okan Buruk her geçen maç da rekor üstüne rekor kırıyor. Tecrübeli teknik adam, Hatayspor galibiyetiyle de Türk futbolunun yakından tanıdığı Rumen hoca Mircea Lucescu'yu geride bırakarak tarihe geçti!

Galatasaray 2021-2022 sezonunda tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşamış ve ligi 13. sırada tamamlamıştı. Başkan Burak Elmas'ı gönderen Sarı-Kırmızılılar eski patronlarından Dursun Özbek'i yeniden başkan seçmişti. Özbek ve ekibinin teknik direktör tercihi çok merak ediliyordu. Listede yine Fatih Terim vardı ancak sürpriz bir şekilde Dursun Özbek yönetimi, Okan Buruk'u takımın başına getirdi.

Haberin Devamı

Rekorların adamı: Okan Buruk Galatasarayın hocası, Mircea Lucescuyu geçti

Soru işaretlerini tek tek sildi

Buruk, Akhisar Belediyespor'la Türkiye Kupası ve Başakşehir'le Süper Lig şampiyonluğu yaşasa da camiada soru işareti yaratmıştı. Ancak Buruk bu soru işaretlerini tek tek sildi, her geçen hafta başarılarına bir yenisini ekledi.

Rekorların adamı: Okan Buruk Galatasarayın hocası, Mircea Lucescuyu geçti

Gündüz Kılıç'ı geçmişti

Sarı-Kırmızılı takımla ilk yılında Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Okan Buruk, geride kalan sürede birçok rekora da imza attı. Tecrübeli teknik adam, Süper Lig’de geçen sezon son 3, bu sezon da 15 iç saha karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak 18 maçlık galibiyet serisi yakaladı. Buruk, iç saha serisindeki 14. galibiyette Gündüz Kılıç’ın Galatasaray’ın başında evinde üst üste en çok maç kazanan Türk teknik adam rekoruna ortak olmuştu.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA ZİYECH DEPREMİ!

Rekorların adamı: Okan Buruk Galatasarayın hocası, Mircea Lucescuyu geçti

Lucescu'yu da geride bıraktı

Sonrasında bu rekoru geliştiren Buruk, bu kez de Mircea Lucescu’nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekoruna ortak oldu. Lucescu, Galatasaray’ın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada 18 maçlık galibiyet serisi yakalayarak rekor kırmıştı. Okan Buruk, Hatayspor mücadelesinden de 3 puanla ayrılarak Rumen teknik adamı geride bıraktı.

Rekorların adamı: Okan Buruk Galatasarayın hocası, Mircea Lucescuyu geçti

Seriyi 19 maça çıkardı

Lig tarihinde Galatasaray’ın başında üst üste en fazla iç saha galibiyeti (19) alan isim olan Okan hocanın bu sezon da tek hedefi şampiyonluk yaşamak. Üst üste iki şampiyonluk başarısıyla kayıtlara geçmeyi hedefleyen Buruk'un gelecekteki hedefi ise futbolculuk döneminde olduğu gibi teknik adamken de Avrupa'ya açılmak.

'Kendi kalitemizin altında işler yapınca...'

Maçın ardından konuşan Okan Buruk, Hatayspor karşılaşmasındaki performanstan çok memnun olmadığını söyledi. Kazanılan zafere rağmen özeleştiri yapan tecrübeli teknik adam, "Genel performanstan çok memnun değiliz. Uzun bir ara, 17 günden sonra ilk maç, kendi iç saha performansımızın altında kaldık. 1-0 sonrası, çok rahat bir şekilde oynayacağımız oyunlar, kendi kalitemizin altında işler yapınca ikinci golü bulamadık. Bu da onları biraz daha yukarıya çekti. Ama maçın genelinde iyi bir performans, iyi bir iç saha performansı sergileyemedik" dedi.

Haberin Devamı

Şampiyonluk yolunda daha iyisini yapmaları gerektiğini dile getiren Buruk şu ifadeleri kullandı:

Genel olarak çok istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Diğer her şey olumlu gibi gözükse de lider Galatasaray performansının altında kaldık. Bunun üstüne çıkmalıyız. Çok daha iyi olmamız gerekiyor.

'Duran toplara çalışıyoruz'

"Hem atan hem tutan çok önemli duran toplarda. Çalışıyoruz da. İsabetli atış, isabetli vuruş, hepsi çok önemli. Son maçlarda çok etkili olduk. Bugün de golü öyle bulduk. 1-2 tane de kaçırdık. Normal pozisyonlarda biraz daha bunun altında kaldık."

Rekor hakkında da konuştu

"Mutluyuz, hiç rekor düşünerek bir maça çıkmıyoruz. Sezon genelinde kazanmak için çıkıyoruz. Şampiyonluk hedefimiz var. Büyük bir sorumluluk var üzerimizde. Galatasaray'a yakışan başarılar elde etmeye çalışıyoruz. İç sahada taraftarımızla muhteşem bir atmosfer oluşturuyoruz. Onların da çok büyük payı var. Hep birlikte kazandığımız bir rekor oldu, sadece benim değil, Galatasaray camiasının

Rekorların adamı: Okan Buruk Galatasarayın hocası, Mircea Lucescuyu geçti

YORUM YAZ