MENÜ

(ÖZET) Galatasaray-Ümraniyespor maç sonucu: 3-2

Son 13 resmi maçını kazanan Galatasaray, 22. haftada Ümraniyespor'u ağırladı. Okan Buruk'un öğrencileri 2 kez geriye düştüğü maçı Abdülkerim Bardakcı ve Mauro Icardi'nin (2) golleriyle 3-2 kazanmasını bildi ve emin adımlarla şampiyonluk yürüyüşüne devam etti. Öte yandan Aslan kırılması zor bir rekora imza attı.

(ÖZET) Galatasaray-Ümraniyespor maç sonucu: 3-2

Galatasaray, Süper Lig'in 22. haftasında Ümraniyespor'u konuk etti. 10'u Süper Lig, 3'ü Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 13 maçlık galibiyet serisi yakalayan Okan Buruk yönetimindeki Sarı Kırmızılılar, evinde 3 puanı kapıp fire vermeden yoluna devam etmeyi hedefliyordu. Son sıradaki Ümraniyespor ise zorlu deplasmanda sürpriz peşindeydi.

Haberin Devamı

Umut yine attı

15 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle Süper Lig'de 48 puanla liderlik koltuğunda oturan Cim Bom 14 puanla son sırada yer alan Ümraniye karşısında ilk yarıda şoku yaşadı. 11'de Umut Nayir perdeyi açtı, 32'de Abdülkerim Bardakcı skoru eşitlese de 39'da Oğuz Gürbulak sahneye çıktı ve soyunma odasına Galatasaray 2-1 geride girdi.

Icardi şov sürüyor

İkinci devrede Galatasaray bambaşka bir kimlikle sahadaydı. 60'ta Mauro Icardi penaltıdan fileleri sarstı ve maça yine dengeyi getirdi. 77'de Durel Avounou, Torreira'ya yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla atıldı. Bu dakikanın ardından oyunu rakip sahaya yıkan Sarı-Kırmızılılar aradığı golü 83'te Arjantinli süperstarıyla buldu. Abdülkerim ortaladı, Icardi ceza alanında şık bir kafa vuruşuyla fileleri sarstı ve Aslan'ı taraftarı önünde bu maçta ilk kez öne geçirdi.

Haberin Devamı

1959'dan bu yana...

Kalan dakikalardan başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve kazanma serisini 14 maça, puanını da 51'e çıkarttı. Öte yandan Cim Bom, 1959'dan bu yana 14 resmi maç üst üste kazanan ilk takım oldu. Sarı-Kırmızılılar'ın Teknik Direktörü Okan Buruk, bu maçla ligde üst üste 11. galibiyetini elde etti ve bir rekora ortak oldu. Buruk, Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisine sahip yerli teknik direktörler Şenol Güneş ve Ziya Doğan'ın 11 maçlık rekorlarına ortak oldu. Daha önce Şenol Güneş 1995-1996 sezonunda Trabzonspor ile, Ziya Doğan da 2003-2004 sezonunda Trabzonspor ile üst üste 11 karşılaşmadan galip ayrılmıştı.

Ümraniye ise son sırada kaldı.

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

CANLI ANLATIM

1' Cihan Aydın ilk düdüğü çaldı, mücadele başladı.

ÜMRANİYE GOLE YAKLAŞTI

7' Savunmanın arkasına sarkıp bir anda kaleci Muslera'yla karşı karşıya kalan Onur Ayık, Uruguaylı eldiveni geçemedi.

8' Rashica sağ kanattan içeri çevirdi, savunmadan seken top Mertens'in önünde kaldı, Belçikalı'nın şutu üstten dışarı gitti.,

(ÖZET) Galatasaray-Ümraniyespor maç sonucu: 3-2

GOL!

11' Geraldo sağ kanattan hızla ceza alanına doğru girdi, içeri çevirdi arka direkte Umut Nayir vurdu. 

Haberin Devamı

15' Geraldo sağ kanattan yine çizgiye indi, içeri çevirdi, Avounou'nun şutunu Muslera kurtardı. 36 yaşındaki kaleciden 8 dakikada iki net kurtarış!

(ÖZET) Galatasaray-Ümraniyespor maç sonucu: 3-2

17' Sağ kanattan gelişen atakta Boey ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Oliveira kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

21' Mertens ceza alanı sol çaprazından gelişine vurdu, top kaleci Orkun'da kaldı.

(ÖZET) Galatasaray-Ümraniyespor maç sonucu: 3-2

GOL

31' Sağ kanattan Mertens korneri kullandı, içerde Nelsson dokundu, Umut Nayir'e çarpan top Abdülkerim Bardakcı'nın önünde kaldı, tecrübeli stoper ayağını uzatıp golü yaptı. Skor şimdi 1-1.

32' Kerem'in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Icardi sol ayağı ile çok sert vurdu fakat meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gitti.

36' Geraldo yine sağ kanattan tehlikeli gelip ortasını açtı, Avounou az öncekine benzer pozisyonda vuruşunu yaptı, Muslera gole izin vermedi. 

GOL!

39' Sol kanattan Avounou ortayı yaptı, Oğuz Gürbulak bekletmeden gelişine vurdu ve top sağ köşeden filelerle buluştu. Ümraniye 2-1 önde.

Haberin Devamı

43' Torreira'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Mertens doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Orkun Özdemir sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı çıkarmayı başarıyor.

(ÖZET) Galatasaray-Ümraniyespor maç sonucu: 3-2

45+2' Icardi'nin kafa vuruşu üstten auta gitti.

İlk yarı sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

PENALTI!

58' Mertens'in pasında Yunus topu kontrol etmek isterken Popov da müdahale etmeye çalıştı ancak eline çarpan top sonrası hakem Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi.

GOL!

60' Geçen hafta Giresun maçında penaltıyı kaçıran Icardi bu kez hata yapmadı, harika bir panenka vuruşuyla ağları sarstı. Skor 2-2!

71' Yunus sağ kanattan ayağının dışıyla ceza alanındaki Kerem'i gördü, Kerem topuk pasıyla Yunus'a attı, Yunus'un sol ayağıyla uzak direği düşündüğü vuruş az farkla dışarı gitti.

KIRMIZI KART!

77' Avounou, Torreira'ya yaptığı müdahale sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı. 

79' Ümraniye savunmasında yaşanan karombolde Gomis kale dibinden vurdu, Okan çıkardı, dönen topa Icardi vurdu, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Haberin Devamı

GOL!

82' Abdülkerim harika ortaladı, Icardi müthiş bir kafa vuruşu yaptı ve uzak köşeye topu yollayıp kaleci Orkun'u çaresiz bıraktı. Galatasaray 2 kez geri düştüğü maçta 3-2 önde.

Mücadele sona erdi.

 Galatasaray-Ümraniyespor 11'ler:

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir, Torreira, Oliveira, Rashica, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Ümraniyespor: Orkun, Popov, Sackey, Epureanu, Atasayar, Kartal, Oğuz, Durel, Geraldo, Onur, Umut

Mauro Icardi'nin PSG Formasıyla En İyi Anları

YORUM YAZ