MENÜ

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde!

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçında Galatasaray ile Bandırmaspor karşı karşıya geldi Sarı-kırmızılılar, oynanan maçı 4-2'lik skorla kazandı ve Türkiye Kupası'nda adını çeyrek finale yazdıran taraf oldu.

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde!

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Hüseyin Eroğlu yönetimindeki Bandırmaspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçında kozlarını paylaştı. Karşılaşma Rams Park'ta oynandı. Mücadelede Muhammet Ali Meteoğlu düdük çaldı. Galatasaray, Bandırmaspor'u 4-2'lik skorla mağlup ederek Türkiye Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gollerini 26'da Davinson Sanchez, 36'da penaltıdan Halil Dervişoğlu, 40'ta penaltıdan Tete ve 90+5'te Vinicius kaydetti.

Bandırmaspor'un golleri ise 45+3'te Sergen Piçinciol ve 77'de Mulumba'dan geldi.

Okan Buruk: Hedefimiz Galatasaray müzesine tekrar kupa getirmek

CANLI ANLATIM

01' Maç başladı

03' Son anda savunma! Bandrımaspor mücadeleye hızlı başladı. Djitte sağ çaprazdan ceza sahasına girmek istedi fakat Galatasaray savunması topa ayak koldu.

05' Galatasaray gole yaklaştı! Galatasaray'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Eyüp Aydın ortayı yaptı, ceza sahasında bulunan Berkan gelişine sert bir şut çekti, Bandırmaspor savunması topa son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.

14' Tete şutunu çekti! Galatasaray atağında sağ kanattan ceza sahasına giren Tete sol ayağıyla vuruşunu yaptı, yerden giden topu kaleci Akın kontrol etti. 

Haberin Devamı

19' Vinicius kaçırdı, karar ofsayt! Galatasaray'da savunma arkasına sarkan Barış Alper Yılmaz ceza sahası içi sol çaprazından sağına pasını aktardı, penaltı noktası yakınında boş durumda olan Vinicius topa istediği gibi vuramadı. Pozisyonun ardından ofsayt bayrağı kalktı.

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

37' GOL | Galatasaray'da Davinson Sanchez takımını öne geçiren golü kaydetti! Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Eyüp Aydın ortayı yaptı, ön direkte bulunan Davinson Sanchez'in kafa vuruşunda top, kaleci Akın'ın solundan ağlarla buluştu:1-0

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

29' Bandırmaspor gole çok yaklaştı! Ceza sahasında bulunan Doğancan, sağ kanattan yapılan ortanın ardından yakın mesafeden kafayı vurdu, kaleci Günay meşin yuvarlağı çıkardı. Daha sonra boşta kalan topu, kale sahasında Sanchez uzaklaştırdı.

34' PENALTI! Var tavsiyesi ile kenara gelen Muhammet Ali Meteoğlu, Zaha'nın ceza sahasında kaleci Akın ile girdiği mücadelenin ardından yerde kaldığı pozisyonu monitörden izledi ve beyaz noktayı gösterdi.

36' GOL | Galatasaray farkı ikiye çıkardı! Penaltıyı kullanan Halil Dervişoğlu vuruşunu yaptı ve kalecinin sağından topu ağlarla buluşturdu:2-0

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

39' BİR PENALTI DAHA | Galatasaray penaltı kazandı! Tete'nin vuruşunun ardından ceza sahasında Mehmet Özcan'ın topa eliyle müdahalede bulunduğunu tespit eden hakem, monitörde pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

40' GOL | Tete attı, fark üçe çıktı! Penaltıyı kullanan Tete sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top kaleci Akın'ın sağından ağlara gitti:3-0

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

45+3' GOL | Bandırmaspor farkı ikiye indirdi! Savunma arkasına sarkan Sergen, penaltı noktasında topu indirdi ve şutunu çekti, kaleci Günay'ı geçen meşin yuvarlak ağlarla buluştu:3-1

45+4' İlk yarı Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

52' Top az farkla dışarda! Galatasaray'ın sol kanattan kullandığı kornerde Eyüp Aydın ortayı yaptı, ön direğe hareketlen Halil Dervişoğlu'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

64' GOL İPTAL OLDU | Bandırmaspor'un golü ofsayta takıldı! Ceza sahası içinde topla buluşan Mustafa Çeçenoğlu sert bir vuruşla ağları sarstı. Gol, VAR'da incelendi ve konuk ekibin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

77' GOL | Mulumba attı, fark bire indi! Sağ kanattan kullanılan frikikte Levent ortayı yaptı, kale sahasında bulunan Mulumba'nın kafa vuruşunda top kaleci Günay'ın sağından ağlarla buluştu:3-2

Haberin Devamı

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

90+5' GOL | Son sözü Carlos Vinicius söyledi! Tete ceza sahası içi sağ çaprazından soluna doğru pasını aktardı, kale sahası ön çizgisinin birkaç adım gerisinde sol çaprazda bulunan Carlos Vinicius sağ ayağıyla topa dokunarak ağları havalandırdı:4-2

90+6' Heyecan dolu maçı Galatasaray 4-2'lik skorla kazandı.

İLK 11'LER

Galatasaray: Günay, Barış, Sanchez, Berkan, Kazımcan, Ndombele, Eyüp, Tete, Halil, Zaha, Vinicius

Bandırmaspor: Akın, Rahmetullah, Sergen, Mexer, Batuhan, Emre, Levent, Mehmet, Foor, Doğancan, Djitte

6 ŞUBAT DEPREMİ UNUTULMADI

Galatasaray - Bandırmaspor arasında oynanan Türkiye Kupası son 16 turu karşılaşmasında sarı-kırmızılı ekip, maç önü ısınmasına ‘6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız’ yazılı tişörtler ile çıktı. Karşılaşma öncesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve birçok ilde yıkıcı etkiler gösteren depremlerin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunulurken, iki takım oyuncuları da sahaya '6 Şubat’ı unutmadık, unutmayacağız' pankartı ile geldi.

Haberin Devamı

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

Davinson Sanchez bu sezonki 2. golünü attı

Sarı-kırmızılıların ilk golünü defans oyuncusu Davinson Sanchez kaydetti. 27 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 2. golünü attı. Kolombiyalı stoper daha önce ligdeki Antalyaspor maçında gol sevinci yaşamıştı. Mücadeleye 11’de başlayan Davinson Sanchez 61. dakikada yerini Victor Nelsson’a bıraktı.

Halil Dervişoğlu 4. golünü kaydetti

Sarı-kırmızılıların 2. golünü Halil Dervişoğlu attı. Müsabakanın 36. dakikasında kazanılan penaltıda topun başına geçen Halil meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı. Penaltı atılmadan önce Halil Dervişoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Tete arasında taş-kağıt-makas oynadı ve oyunu Halil kazanınca penaltıyı o kullandı. 24 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki gol 4. golünü kaydetti. Halil bu gollerin 2’sini Türkiye Kupası’nda 2’sini de UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde attı. Maça 11’de başlayan Halil Dervişoğlu, 90 dakikada oynadı.

Tete gol sayısını 3’e çıkardı

Sarı-kırmızılıların 3. golünü Brezilyalı futbolcu attı. Mücadelenin 40. dakikasındaki penaltıyı kullanan Tete meşin yuvarlağı ağlara gönderirken, skoru da 3-0’a getirdi. 23 yaşındaki futbolcu böylece bu sezonki 3. gol sevincini yaşadı. Brezilyalı futbolcu gollerin 2’sini Türkiye Kupası’nda, 1’ini de UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında attı. Müsabakaya 11’de başlayan Tete, 90 dakika sahada kaldı.

Ali Yeşilyurt ve Gökdeniz Gürpüz, A takımda ilk kez oynadı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk müsabakada birçok genç oyuncusuna süre verdi.
Buruk, Eyüp Aydın'a 11'de şans verirken, Efe Akman, Ali Turap Bülbül, Ali Yeşilyurt ve Gökdeniz Gürpüz de daha sonra oyuna aldı. Müsabakanın 68. dakikasında Kazımcan Karataş’ın yerine oyuna giren 18 yaşındaki Ali Yeşilyurt ile 86. dakikada da Wilfried Zaha’nın yerine dahil olan Gökdeniz Gürpüz böylece A takımda ilk kez süre aldı.

Carlos Vinicius ilk maçında gol attı

Mücadelenin 90+5. dakikasında ceza sahası içi sağ tarafından Tete'nin pasında kale önünde topla buluşan Vinicius meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 4-2 yaptı. İlk maçında 11'de başlayan 28 yaşındaki futbolcu, 90 dakikada sahada kalırken, ilk golünü kaydetti. Carlos Vinicius, İngiliz ekibi Fulham'dan kiralık olarak takıma katılmıştı.

(ÖZET) Galatasaray - Bandırmaspor maçı sonucu: 4-2 | Galatasaray, Türkiye Kupasında çeyrek finalde

YORUM YAZ