MENÜ

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaray'a büyük övgü: Barcelona'dan daha iyi!

Galatasaray'ın sezon başında 6 milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle transfer ettiği Yusuf Demir, ligde sadece 66 dakika süre alabildi. Sakatlıklar nedeniyle kabus gibi bir sezon geçiren 19 yaşındaki yıldız solakla ilgili Avusturya'dan bir açıklama geldi. Rapid Wien'in genel müdürü Steffen Hofmann, Galatasaray'a övgüler yağdırırken Yusuf Demir'in Barcelona'dan geri döndüğü dönemi hatalı yönettiklerini itiraf etti.

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaray'a büyük övgü: Barcelona'dan daha iyi!

Yaz transfer döneminde birçok dünya yıldızını transfer eden Galatasaray, bazı genç oyuncuları da kadrosuna katan yeni bir yapı oluşturdu. Dries Mertens, Mauro Icardi ve Juan Mata gibi yıldızların arasında en çok dikkat çeken bir diğer transfer ise Yusuf Demir olmuştu.

Haberin Devamı

SAKATLIK PEŞİNİ BIRAKMADI

Yönetimin Avusturya Milli Takımı'nda yer aldığı için yabancı statüsünde yer alan Yusuf Demir'in yerli olarak oynaması için TFF'ye baskı kurduğu Yusuf Demir, adeta kayıplara karıştı. Kupada GMG Kastamonuspor maçında 63 dakika süre alan Yusuf, ligde sadece 66 dakika sahada kalabildi. Son maçına 4 Ocak'taki Ankaragücü karşısında çıkan ve sadece 7 dakika oynayabilen 19 yaşındaki oyuncu, Fenerbahçe ve Antalyaspor maçlarını kulübede tamamlarken Antalyaspor, Giresunspor, Ümraniyespor, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarında sakatlığı nedeniyle yoktu.

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaraya büyük övgü: Barcelonadan daha iyi

KİRALIK GİTMEYE SICAK BAKMADI

Devre arası transfer döneminde Ümraniyespor, Kasımpaşa ve Eyüpspor'un kiralamak istediği Yusuf, takımdan ayrılmaya sıcak bakmadı. İlk 11'de yer alan yabancı oyuncuların sayısı nedeniyle de kadroya girmekte zorlanan Yusuf Demir'in sezonu Sarı Kırmızılı ekipte tamamlamak istediği ve kiralık gitmeye kesinlikle sıcak bakmadığı kulübe yakın kaynaklar tarafından gelen haberler arasındaydı.

Haberin Devamı

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaraya büyük övgü: Barcelonadan daha iyi

OKAN BURUK İNANIYOR

Sezon başında 6 milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle transfer edilen 19 yaşındaki futbolcu, yabancı statüsünde sayılması nedeniyle bir türlü beklediği şansı bulamadı. Geniş kadroda fazla süre alamayan Berkan Kutlu ve Barış Alper gibi isimleri bir şekilde takıma yeniden kazandırmayı başaran teknik direktör Okan Buruk'un Yusuf Demir'den de maksimum katkıyı alacağı ve camianın büyük beklenti içerisinde olduğu genç oyuncunun önümüzdeki dönemde daha çok süre alacağı ifade ediliyor.

 

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaraya büyük övgü: Barcelonadan daha iyi

KISA SÜREN BARCELONA MACERASI

Galatasaray, 19 yaşındaki solak kanat oyuncusu Yusuf Demir'i 6 milyon Euro bonservis bedeliyle renklerine bağladı. Avusturya'da doğup büyüyen ve Rapid Wien forması giyen genç yetenek, 17 yaşındayken Barcelona'ya da kiralanmış ve yarım sezon La Liga'da görev yaptıktan sonra ülkesine dönmüştü.

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaraya büyük övgü: Barcelonadan daha iyi

YILLIK ÜCRETİ NE KADAR?

Çoğunlukla sağ açıkta forma giyen, ancak sol kanat ve forvet arkasında da oynayabilen Yusuf, Sarı Kırmızılı ekiple 4 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray KAP'a yaptığı açıklamada 6 milyon Euro bonservis bedelinin 4 sezona yayılmış 5 taksitte ödeneceği duyurdu. Yusuf Demir, 2022-2023 sezonu için net 650.000 Euro, 2023-2024 sezonu için net 750.000 Euro, 2024-2025 sezonu için net 850.000 Euro ve 2025-2026 sezonu için net 950.000 Euro sezonluk ücret alacak.

Haberin Devamı

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaraya büyük övgü: Barcelonadan daha iyi

GALATASARAY'IN HÜCUM GÜCÜ BARCELONA'DAN İYİ'

Galatasaray'la 2025-2026 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunan Yusuf Demir'le ilgili Avusturya'dan sürpriz bir açıklama geldi. 19 yaşındaki futbolcunun Galatasaray'da az süre almasını değerlendiren Rapid Wien'in genel müdürü Steffen Hofmann, şu ifadeleri kullandı:

"Galatasaray'ın transferlerine dikkat ediyorum. Transferin son gününde 5 oyuncu aldılar. Onların hücum gücü, muhtemelen Barcelona'nın geçen sezon olan hücum gücünden daha iyi."

'BARCELONA'DA KALMALIYDI'

"Yusuf'un Barcelona'da kalması gerektiğini düşünüyorum. Bu benim kişisel görüşüm. 2022 kışında onunla oturdum ve konuştum ve gerçekten Rapid'e geri dönmek istediğini söyledi. Emin olup olmadığını sordum. Çünkü burada da bizimle işi kolay olmayacaktı. Çok sabırsızdı. Kendimi sıkarım altı ay daha kalırım demedi" dedi.

Haberin Devamı

Olay Yusuf Demir itirafı, Galatasaraya büyük övgü: Barcelonadan daha iyi

YUSUF DEMİR İTİRAFI: HATALI DAVRANDIK

Yusuf Demir takıma geri döndükten sonra da kulüp olarak hatalı davrandıklarını söyleyen Hofmann, "Özellikle geri döndükten sonra, kulüp olarak davranmmız gerektiği gibi davranmadık. Özel bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Yusuf, Hırvat olsaydı ve Dinamo Zagreb'te oynasaydı, her maçta oynardı. İyi ya da kötü, her maçta oynardı. Onu görmek istediğimiz yere kadar giderdi. Bizim de öyle davranmamız gerekiyor. Çünkü Dinamo Zagreb, doğru potansiyelleri 20 milyon euro'ya satıyor" açıklamasında bulundu.

YORUM YAZ