MENÜ

Okan Buruk'tan müjde üzerine müjde! Oynayacak duruma geldiler

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ve Angelino, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın akşam oynanacak olan Kopenhag maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Okan Buruk'tan müjde üzerine müjde! Oynayacak duruma geldiler

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında Kopenhag ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Okan Buruk ile futbolculardan Angelino kritik maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Basın toplantısında önce söz alan Angelino'nun açıklamaları şöyle;

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak bizim için çok önemli. Aklımızda da bir plan var. İlk geldiğim günden beri çok iyi karşılandım. Birbirimize alışıyoruz. Burada olduğum için çok mutluyum. Arkada dörtlü oynamayı çok seviyorum ama son yıllarda üçlü savunma ile oynadım. Galatasaray olarak herkesle mücadele edeceğiz. Biz çok güçlü bir takımız. Avrupa'nın en iyileriyle oynamayı dört gözle bekliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak bizim için çok önemli. İyi bir şekilde hazırlandık, umarım yarın bunu sahaya da yansıtacağız.

'En iyilere karşı...'

"Tekrar Şampiyonlar Ligi’nde olmak mutluluk verici. Buraya gelmeden zor maçlar oynadık ama takım olarak buraya gelmeyi başardık. Taraftarımızın desteği ile birlikte Şampiyonlar Ligi’ndeyiz.  En iyilere karşı kendimizi test etmek istiyoruz"

Haberin Devamı

Okan Buruktan müjde üzerine müjde Oynayacak duruma geldiler

'Kerem'le birlikte oynamak harika'

"Kerem Aktürkoğlu çok önemli, iyi bir oyuncu hem kulüp için hem de takım için. Onunla oynamak keyif verici. Her seferinde birbirimize daha çok alışıyoruz. Tamamlanmış bir bağımız olduğunu söyleyemem henüz ama her seferinde daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Savunmada bana çok yardımcı oluyor. Çok harika onunla birlikte oynamak. Bunun daha da ileriye gideceğine inanıyorum."

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise şu ifadeleri kullandı; 

Şampiyonlar Ligi'nde oynama hayalini geçen seneden beri taşıyoruz. Ülke puanını konuşuyoruz, bu sene müthiş bir katkı sağlandı. Biz de buraya gelerek katkı sağladık. 3 Türk takımı gruplara kaldı ve hedef gruplardan çıkmak. Galatasaray'ın geçmişte gösterdiği başarıları tekrarlaması için yarın çok önemli bir maça çıkıyoruz. En önemli şey sabırlı olmak. Bazen skor erken geliyor bazen geç geliyor. 90 dakikayı yaymamız gerekiyor.

Okan Buruktan müjde üzerine müjde Oynayacak duruma geldiler

ZAHA OYNAYABİLECEK DURUMDA

Zaha'yı kadroya alacağız. Maç eksiği var ama oynayabilecek duruma geldi. Davinson da milli takımdan geldi. O da oynayabilecek durumda.

Okan Buruk, Kopenhag maçı öncesi konuştu: Gruptaki her takımın şansı aynı

BEN VE OYUNCULARIMIZ HAZIRIZ

Karşımızda çok iyi bir takım var. Genç, koşan, mücadele eden bir takım. Son 2 senenin şampiyonu kendi liginde. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Amacımız her maçta olduğu gibi kazanmak. Ben ve oyuncularım hazırız. Yarın Kopenhag ile oynayacağız. Manchester United maçına sona bakarız. Galatasaray'ın hedefi her zaman Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmaktır. İlk düşüncemiz var. Devamında ne olur bilemem ama şu andaki hedefimiz gruptan çıkmak. 

Haberin Devamı

Okan Buruktan müjde üzerine müjde Oynayacak duruma geldiler

ZİYECH KALİTESİNİ GÖSTERDİ

Zaha'yı yüzde yüz görme şansımız çok olmadı. Hakim son maçta girdikten sonra, oyun içerisinde Icardi'nin istediği topları atabilecek bir oyuncu olduğunu gösterdi. Zaha'nın da takıma ve hücuma katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bazen dörtlü, bazen üçlü, birçok şey düşünülebilir. Bunlara maç maç karar vereceğiz. Elimizdeki oyunculara, rakibe göre bunlara karar vereceğiz.

Okan Buruktan müjde üzerine müjde Oynayacak duruma geldiler

BÜTÜN TAKIMLARI EŞİT GÖRÜYORUM

Gruptaki bütün takımları eşit görüyorum. Kadro olarak favori takımlar var ama benim düşüncem sahada kimin ne yapacağı. Kağıt üzerinde değerlendirmek bir anlam ifade etmiyor. Burada birçok Avrupa kupası maçında bunu yaşadık. Rakibimiz puan almaya gelecek, iyi savunma yapmamız gerekiyor. Kopenhag iyi bir takım. Grupta herkes kadar şansı olan bir takım. O yüzden rakibimizi önemsiyoruz. Kazanmak için kendi konsantrasyonumuzu en yukarıya çekmemiz gerekiyor. Her maç öncesi duran top çalışması yapıyoruz. Bugün de bunu yapacağız. Çok fazla süremiz de olmuyor, 3 günde bir maç oynadığımız için. İyi kullanan oyuncunuz çok önemli, kafacınız önemli. Bunlarla ilgili her rakibe olduğu gibi Kopenhag için de hazırlanacağız

Haberin Devamı

Okan Buruktan müjde üzerine müjde Oynayacak duruma geldiler

YORUM YAZ