MENÜ

Okan Buruk riskleri aldı! İşte Galatasaray'ın şifresi...

Cim Bom ilk devreyi 1-0 geride kapattığı karşılaşmada Gaziantep FK'yı 2-1 yıktı. Maçı çevirmek için ikinci yarıda tam anlamıyla satranç hamleleri yapan Okan Buruk, üst üste riskler aldı ve sonunda 3 puana ulaşmayı başardı.

Okan Buruk riskleri aldı! İşte Galatasaray'ın şifresi...

Barış Alper Yılmaz sezona damgasını vurmaya devam ediyor. Bu sezon neredeyse forma giymediği mevki kalmayan 23 yaşındaki futbolcu, forvet, sağ açık, sol açık, sağ bek, sol bek derken her maçta sahanın her yerinde vardı. Mücadeleden hiç vazgeçmeyen genç yetenek, dün de Gaziantep karşısına sağ açıkta başladı. Maçın ikinci yarısında da pozisyon değiştiren, zaman zaman sola geçen Barış, bu kez en kritik anda sahneye çıkarak nefis bir gol attı ve Galatasaray’ı 2-1 öne geçirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Okan Buruk riskleri aldı İşte Galatasarayın şifresi...

Tribüne çağırdılar

Barış’ın bitmek bilmeyen enerjisi ve hem hücumda hem de savunmadaki etkili futbolu taraftarları da etkilemiş durumda. Sarı-Kırmızılılar galibiyet sonrası genç oyuncuyu tribüne çağırarak ayakta alkışladı.

7. sol bek Berkan

Aslan’da bu sezon savunmanın solunda forma giyen 7. futbolcu Berkan Kutlu oldu. Yaz başından bu yana Dubois, Angelino, Abdülkerim, Kazımcan, Barış Alper ve Kaan’ı bu bölgede deneyen Okan Buruk, dün de Berkan Kutlu’yu sol bekte oynattı. Aslan’ın hocası bir an önce bu pozisyona yapılacak transferi ve istikrar sağlamayı bekliyor.

Okan Buruk riskleri aldı İşte Galatasarayın şifresi...

Icardi bu kez ofsayta takıldı

5 maç sonra sahaya ilk 11’de çıkan Mauro Icardi, Gaziantep sınavında 2 kez fileleri havalandırsa da, goller geçerlilik kazanmadı. Arjantinli yıldızın 63 ve 90+2’de attığı goller, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Haberin Devamı

YILDIZLARLA YOLLAR AYRILIYOR

Halil'den girer girmez asist

Sahaya Kerem Aktürkoğlu’nun yerine 70.56’da ayak basan Halil Dervişoğlu, 71.29’da Zaha’nın attığı golün pasını vererek bu sezonki ilk gol katkısını yaptı. Genç forvetin sahada kaldığı bölümdeki etkili oyunu, hocası Okan Buruk’un yüzünü güldürdü.

Okan Buruk riskleri aldı İşte Galatasarayın şifresi...

En iyi sezonu tekrar ettiler

Okan Buruk’un futbolcu olarak forma giydiği 1999-2000 sezonunda ilk 23 haftada 60 puan toplayan Galatasaray, bu kez Buruk teknik direktörlük koltuğunda otururken aynı başarıya ulaştı. Okan hoca ilerleyen haftalarda rekorlarına yenilerini eklemeyi hedefliyor.

Kısa sürede meyvesini verdi

Maçı çevirmek için ikinci yarıda tam anlamıyla satranç hamleleri yapan Okan Buruk, üst üste riskler aldı ve sonunda 3 puana ulaşmayı başardı. Sol bekte görev verdiği Berkan’ın yerine 71’de hücumcu Tete’yi oyuna sokan Buruk; Zaha, Halil ve Ndombele hamlelerinden sonra stoper Sanchez’i de çıkarıp, genç orta saha Eyüp Aydın’ı oynattı. Okan hocanın bu son değişikliği kısa sürede mevyesini verdi ve Barış’ın galibiyet golü geldi. Elinde sağ bek ve sol bek olmadan takım kuran Buruk, Boey’nin satılması hakkında ise “Türk futbol tarihinin en büyük satışı oldu. Teknik adam olarak üzgünüm çünkü çok önemli bir oyuncumu kaybettim. Galatasaray için ise büyük bir bütçe oldu. Başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruk riskleri aldı İşte Galatasarayın şifresi...

YORUM YAZ