MENÜ

Nicolo Zaniolo, Galatasaray'a geri dönecek mi? Metin Öztürk açıkladı...

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, lig yarışından transfere, yeni dönem yayın ihalesinden Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasına ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kulüpten ihracı için dilekçe verilmesine kadar bir çok önemli konu hakkında konuştu.

Nicolo Zaniolo, Galatasaray'a geri dönecek mi? Metin Öztürk açıkladı...

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Radyospor'a önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, Süper Lig maçları, transfer gibi birçok konuda dikkat çeken cevaplar verdi.

Haberin Devamı

'HAKEMİN ÇOK KONUŞULMADIĞI BİR MAÇ OLMASINI İSTİYORUZ'

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında bu akşam oynayacakları Adana Demirspor maçı ve Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynayacakları Kopenhag karşılaşmalarını değerlendiren Metin Öztürk, "Adana Demirspor'un 4-5 haftadır kötü periyodu var ama tehlikeli bir rakip. Geçen sene de Türkiye'yi Avrupa'da temsil etti. Hakemin çok konuşulmadığı bir maç olmasını istiyoruz. Hakemlerden herkes tepkili. Avrupa'da da böyle. Kopenhag'a 9 puanla gidecektik, 6 puanla gidiyoruz. Bir sahaya odaklanıyoruz. Konsantrasyonumuzu bozmuyoruz. Bu iş lobiyle değil, endişemiz de yok. Galatasaray her maça favori olarak çıkıyor. Bu büyük bir değişim. Kurucu Başkanımız Ali Sami Yen de Avrupa'daki takımları yenmemiz görevimiz demişti. Bugün Kopenhag maçı 400 milyon TL'lik bir maç. Umarım hem o parayı kasaya sokarız hem de Türkiye'nin daha fazla takımla temsil edilecek bir sonuç alırız. Takımların güç dengelerine bakılınca turu geçmemiz lazım ama maçlar oynanmadan kazanılmıyor." dedi.

Haberin Devamı

'SÜPER KUPA MAÇI İÇİN BİR TEMENNİDE BULUNDUK'

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da değil Türkiye'de oynanması gerektiğine dair bir açıklama yapan Galatasaray İkinci Başkanı Öztürk, "Süper Kupa için bir temennide bulunduk. TFF bir karar alır ve çıkar oynarız." ifadelerini kullandı.

'PLAY-OFF SÜPER LİG'E UYGUN DEĞİL'

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Süper Lig'e play-off formatı getirmekle ilgili çalışmalarına da değinen Öztürk, "Avrupa'da büyük liglerde play-off yok. Daha çok küçük liglerde yarışı heyecanlı hale getirmek için yapıyorlar. Bizim için uygun olmadığını düşünüyorum. Takım sayısının az olduğu liglerde olabilir. Bu konu daha çok pişecek. TFF iyi niyetle daha çok geliri nasıl getirebiliriz diye uğraşıyor. TFF'nin iyi niyetine de set çekmemek lazım. Bence play-off Süper Lig'e uygun değil." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KUPASI'NDA KURALAR ÇEKİLDİ

'REKABETİN OLDUĞU YERDE KALİTE ARTAR VE FİYATLAR TATMİN EDİCİ YERE GELİR'

Yeni dönem yayın ihalesi hakkında da konuşan Öztürk, "Rekabetin olduğu yerde kalite artar ve fiyatlar tatmin edici yere gelir. Burada sadece yayıncıyı eleştiremeyiz. Rekabetin olmaması, kulüplerin birbiriyle çekişmesi, korsan yayınların engellenememesi, bunların yanında engel. 6.7 milyar pound İngiltere'de ihale oldu. Biraz daha çaba gösterilirse bu rakamlar yukarı çıkar. 500 milyon dolardan 80 milyon dolara indi. Galatasaray gibi büyük takımlar sadece yayın ihalesine odaklanmaz. Olması gereken rakam 500 milyon dolar ama şimdi olan 80 milyon dolar olan gelir 250 milyon dolara çıkarsa TFF'yi tebrik etmemiz lazım. Son dönemdeki çalışmaları tebrik etmemiz lazım." dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKEKŞİ'NİN İHRACI İÇİN DİLEKÇE VERİLMESİ

Bazı Divan Kurulu üyeleri tarafından Galatasaray Kulübü üyesi olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin kulüp üyeliğinden ihracı için dilekçe vermesini de yorumlayan Galatasaray İkinci Başkanı, "Bizim 11 bin üyemiz var. Burada tüzüğe bakmak lazım. Bu benim karar vereceğim konu değil. TFF'nin yöneticilerini kulüplerden seçiyorsunuz. Voleybolda da öyle, basketbolda da öyle. Kulüplerden seçtiğiniz yöneticilerin kulüplere üye olmasından doğal bir şey yok. Büyükekşi ya da yöneticilerin kulüp üyesi olması doğal. Yusuf Günay da bizde yöneticiydi. Olayları tek bir vaka üzerinden yorumlamamak lazım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TFF TEMSİLCİSİNİN KÜFÜR GÖRÜNTÜLERİ

Fenerbahçe - Sivasspor karşılaşmasında TFF temsilcisi Selçuk Küçükoğlu'nun Galatasaray aleyhine yapılan küfürlü tezahüratlara eşlit ettiğini gösteren görüntü sorulan Metin Öztürk, "Biz bunu kendi içimizde müzakere etmeden medya kanalıyla paylaşmam doğru olmaz" yanıtını verdi.

ZANİOLO DEVRE ARASI GALATASARAY'A DÖNECEK Mİ?

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Metin Öztürk, sezon başında Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiralanan İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'nun devre arasında geri dönme ihtimaliyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Zaniolo bizim futbolcumuz. Buna Okan Buruk ve Erden Timur önümüze getirsin de ne yapacağımıza öyle bakalım. Okan hocanın ihtiyacı var mı? Erden Timur'un fikri ne? Önce onların fikirlerini dinleyelim. Her futbolcuyla ilgili bu durum. Erden Timur müthiş götürüyor. O varken bizim yorum yapmamız doğru olmaz. Erden Timur'un kulüp için ne kadar faydalı olduğunu biliyorum. 13. sırada olan bir takım geçen sene şampiyon oldu. Şimdi Şampiyonlar Ligi'nde gidiyor. Öncelikli olarak başkan sorumlu. Öncelikli alkış ona Sonra da Erden Timur'a..."

Haberin Devamı

Nicolo Zaniolo, Galatasaraya geri dönecek mi Metin Öztürk açıkladı...

'ORTADA BİR KUPA VARSA, GALATASARAY ADAYI DEĞİL, SAHİBİDİR'

Fenerbahçe ile 29 Aralık Cuma günü Riyad'da oynayacakları Turkcell Süper Kupa maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Öztürk, "Ortada bir kupa varsa, Galatasaray adayı değil, sahibidir"Beşiktaş ile Antalya daha önce Katar'da oynadı. Galatasaray - Fenerbahçe derbisi gibi etki sağlamamıştır. Heyecanla bekliyoruz. Nerede olursa olsun kazanmak istiyoruz. 100. yıl olduğu için İstanbul'da olsaydı daha iyi olabilirdi. Aslanlar gibi oynayıp umarım kupayı Türkiye'ye getireceğiz." dedi.

Nicolo Zaniolo, Galatasaraya geri dönecek mi Metin Öztürk açıkladı...

Nicolo Zaniolo, Aston Villa tesislerine böyle giriş yaptı
YORUM YAZ