MENÜ

Ne Haaland, ne de Bruyne! Sacha Boey hepsini solladı

Galatasaray'dan Bayern Münih'e 30 milyon euro net bonservis ücreti ile transfer olan Sacha Boey, sadece Süper Lig'de rekor kırmakla kalmadı. Fransız sağ bek, dünyaca ünlü yıldızları da geride bıraktı. İşte detaylar...

Ne Haaland, ne de Bruyne! Sacha Boey hepsini solladı

Fransa Ligue 1 ekibi Rennes'den 2021 yılında transfer edilen Sacha Boey, 30 milyon euro net bonservis ücreti karşılığında Bayern Münih'e transfer oldu. Dün Almanya'ya giderek Münih'te sağlık kontrollerini tamamlayan Fransız sağ bek, bugün Bavyera devi ile 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

'G.SARAY'A GİDEMEDİM, DEPRESYONA GİRDİM'

SÜPER LİG TARİHİNE GEÇTİ

Sacha Boey'nin Bayern Münih'e 30 milyon euro karşılığındaki transferi Süper Lig tarihine geçti. Tecrübeli oyuncu, Süper Lig'in en pahalı transfer satışı olarak rekor kırdı. Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Sacha Boey’nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 euro olup FC Bayern München AG, şirketimize net 5.000.000 euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir. Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50’sini şirketimize ödeyecektir" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Ne Haaland, ne de Bruyne Sacha Boey hepsini solladı

İŞTE İLK AÇIKLAMASI!

Bayern Münih'e imza atan Boey, transferinin ardından ilk kez konuştu. Fransız sağ bek, "Bu, benim için bir hayalin gerçekleşmesi. Bayern gibi büyük bir kulüpte oynamak benim için bir onur. Yeni takımımı ve gelecekte bu harika oyuncularla oynamayı gerçekten sabırsızlıkla bekliyorum. Bir oyuncu olarak hücum yapmayı seven bir defans oyuncusuyum, savunmada olduğu kadar önde de yer almaktan mutluyum" sözlerini sarf etti.

BUNDESLİGA'DA İLK 3'E GİRDİ

Sacha Boey, 30 milyon euro karşılığında Bayern Münih'e transfer olarak Türkiye rekoru kırarken ayrıca Almanya Bundesliga'da kış transfer döneminde en fazla bonservis ödenen 3. oyuncu oldu. Listenin ilk sırasında Salzburg'dan 2021'de Leipzig'e 36 milyon euro karşılığında transfer olan Dominik Szoboszlai bulunuyor. Macar oyuncu 2023 yazında 70 milyon euro bedelle Liverpool'a imza atmıştı. Listede Dominik Szoboszlai'yi, 2015'te Chelsea'den Wolfsburg'a 32 milyon euroya transfer olan Andre Schürrle takip ediyor. Alman oyuncu 2020 yılında kariyerini sonlandırma kararı almıştı. 

Ne Haaland, ne de Bruyne Sacha Boey hepsini solladı

DE BRUYNE VE HAALAND'I GERİDE BIRAKTI

Manchester City'nin yıldızı Kevin de Bruyne ise listenin 8. sırasında yer alıyor. Belçikalı futbolcu, 2014'ün ara transfer döneminde Chelsea'den Wolfsburg'a 22 milyon euro karşılığında transfer olmuştu. City'nin bir başka yıldızı Erling Haaland ise listede 11. sırada kendisine yer buldu. Norveçli santrfor, 2020'de 20 milyon euro karşılığında RB Salzburg'dan Borussia Dortmund'a gitmişti.

Haberin Devamı

Ne Haaland, ne de Bruyne Sacha Boey hepsini solladı

YORUM YAZ