MENÜ

Mauro Icardi kayboldu! Olacak şey değil, geçen yıl şampiyonluğun mimarıydı, bu sezon ise...

Galatasaray'ın süperstarı Mauro Icardi son 15 haftada üçü penaltıdan olmak üzere sadece dört kez gol sevinci yaşayabildi. Sezona, geçen sezon bıraktığı yerden goller atarak başlayan Arjantinli oyuncunun gol yollarında etkisiz kalmasının sebebi derbinin ardından ortaya çıktı. İşte detaylar...

Mauro Icardi kayboldu! Olacak şey değil, geçen yıl şampiyonluğun mimarıydı, bu sezon ise...

Trendyol Süper Lig'de ezeli rakibi Fenerbahçe ile zirve mücadelesi veren Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk, bu sezon yaşanan sakatlıklar, yeni transfer edilen bazı isimlerin formsuzluğu nedeniyle oyuncularının mevkilerini sık sık değiştirmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'da teknik heyet ve taraftarların en çok güvendiği isimlerin başında ise Arjantinli yıldız Mauro Icardi geliyor. Sezona geçen sezon bıraktığı yerden, gollerini atarak başlayan 31 yaşındaki golcü son haftalarda büyük bir düşüş içine girdi.

HER ŞEY BEŞİKTAŞ MAÇIYLA BAŞLADI

Süper Lig'de sahaya çıktığı ilk dokuz haftada 10 gol bir asistle 11 gole direkt katkı veren yıldız oyuncu, 21 Ekim'de oynanan ve iki gol attığı Beşiktaş derbisinin ardından eski formuna bir türlü kavuşamadı.

15 MAÇTA DÖRT GOL

Mauro Icardi, sakatlık yaşadığı Beşiktaş maçının ardından Süper Lig'de 15 kez forma giydi. Yıldız oyuncu bu maçlarda dört kez gol atarken üç kez de asist yaptı ve toplamda yedi gole direkt katkı verdi. Mauro Icardi bu dört golün üçünü penaltıdan kaydetti.

Haberin Devamı

Mauro Icardi kayboldu Olacak şey değil, geçen yıl şampiyonluğun mimarıydı, bu sezon ise...

BEŞİKTAŞ MAÇINDA SADECE BİR KEZ

Mauro Icardi, Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'ın Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 ile geçtiği karşılaşmaya ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kaldı. Yıldız oyuncu zorlu derbide rakip ceza sahasında sadece bir kez topla buluşabildi. Aynı maçta savunma oyuncusu Victor Nelsson'un rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı ise üç!

RAKİP CEZA SAHASINDA YETERİNCE TOPLA BULUŞAMIYOR

geçen sezonki performansına devam ettiği ilk dokuz haftada yıldız oyuncu rakip ceza sahasında toplamda 57 kez ve maç başına 6.33 kez rakip ceza sahasında topla buluştu.

Son 15 haftada ise rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı toplamda 81'e yükselirken maç başı ortalamasında ise 5.4'e düştü. İlk dokuz haftada ve son 15 hafta arasında maç başı ortalama sayısında sadece 1 fark olsa da bu 15 maçlık periyotta oynanan Gaziantep FK maçında sırf bir maçta 16 kez rakip ceza sahasında topla buluştu.

Mauro Icardi kayboldu Olacak şey değil, geçen yıl şampiyonluğun mimarıydı, bu sezon ise...

NE KADAR ÇOK PAS O KADAR ÇOK GOL

Mauro Icardi'nin gol attığı maçlarda rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı 6.72 iken gol atamadığı maçlarda ise rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı 4.92'de kaldı. Bu 4.92'lik ortalamaya rakip ceza sahasında 16 kez topla buluştuğu Gaziantep FK maçı da dahil.

Burak Özdemir - Fanatik ÖZEL

Mauro Icardi kayboldu Olacak şey değil, geçen yıl şampiyonluğun mimarıydı, bu sezon ise...

YORUM YAZ