MENÜ

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası! İtalyanlar yazdı...

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, hem bu sezon hem de geçen sezonki performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Son olarak Şampiyonlar Ligi'nde attığı gol ile sarı-kırmızılı takıma tarihi bir galibiyeti getiren golcü futbolcu hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası geldi. Bu olayı İtalyanlar kaleme aldı....

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası! İtalyanlar yazdı...

Geride kalan sezon Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Mauro Icardi, yükselişini bu sezon da devam ettiriyor. Atığı goller ile sezona çok hızlı başlayan yıldız futbolcu hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İtalya'nın önde gelen spor portallarından La Gazzetta dello Sport, Mauro Icardi'nin PSG'de yaşadığı düşüş ve Galatasaray'la yeniden yükselişini kaleme aldı. Haberde Icardi için Arjantin Milli Takımı iddiasında da bulunuldu.

Haberin Devamı

ÇILGIN TEKLİFLER VARDI AMA GALATASARAY'I SEÇTİ

Galatasaray'ın geçen sezon PSG'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Mauro Icardi, sezon sonunda sözleşmesi bitti ve takımdan ayrıldı. Arjantinli futbolcu için başta Suudi Arabistan olmak üzerine çılgına rakamlar teklif edildi. Icardi, bu rakamları reddedip Galatasaray'a bonservisi ile transfer oldu.

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası İtalyanlar yazdı...

SEZONA MUHTEŞEM BAŞLADI

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, attığı goller ile sezona çok hızlı bir giriş yaptı. Arjantinli futbolcu, bu sezon sarı-kırmızlı forma ile 13 resmi maça çıktı ve 11 kez gol sevinci yaşadı. 30 yaşındaki futbolcu bunun yanında 1 de asist yaptı.

MANU'YU DEVİRDİ

Manchester United karşısında çok kritik bir anda, çok kritik bir penaltı vuruşundan yararlanamayan Icardi, bu pozisyondan sadece birkaç dakika sonra, Davinson Sanchez’in kafayla gönderdiği topta United savunmasının arkasına sarkıp, Onana’yı nefis bir aşırtma vuruşla avlayarak, Cim Bom’a galibiyeti getiren isim oldu.

Haberin Devamı

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası İtalyanlar yazdı...

İşte La Gazzetta dello Sport'un Mauro Icardi hakkında kaleme aldığı yazı:

"AVRUPA'NIN EN DİP NOKTASINA SÜRÜKLENMİŞTİ"

Mauro Icardi son zamanlarda kaderle kesişerek yaşıyor. Önceki akşam Old Trafford'da Onana'yı çaresiz bıraktı ve ardından çimlere atladı. Manchester'ı deviren Galatasaray kadar mutluydu. Acaba Şampiyonlar Ligi grup aşamasında en son ne zaman gol attığını düşündü mü? Dört yıl önce, Galatasaray'a karşı, onu yakın Avrupa tarihinin en dip noktasına sürüklemişti. Kaderle kesiştiği söyleniyordu.

"ŞEHRAZAT GİBİ FETHETTİ"

Mauro Icardi her şeyden önce taraftarların tamamını etkileyerek Boğaz'ın yeni kralı oldu. 29 Temmuz'da bonservisiyle PSG'den ayrılarak Galatasaray'ın yolunu tuttu. İstanbul'da 40 bin Galatasaray taraftarı tarafından sis bombaları, meşaleler ve tezahüratlarla karşılandı. Bir önceki sezon attığı 23 golün dışında Galatasaray için yaptığı fedakarlıklar ve içten gülümsemeleri unutulmamıştı. Icardi, Binbir Gece Masalları'ndaki, cariyelerinin düğünden sonra şafağı görmesine asla izin vermeyen deli kral Şehriyar değil; aksine, paradoksal bir şekilde Türk halkını Şehrazat gibi fethetti.

Haberin Devamı

Maurito'nun sırtındaki dövmesi en korkulan kral olan bir aslanı tasvir ediyor. Tıpkı on altı metrenin (Ceza sahası) içinde olduğu gibi... Henüz penaltı noktasında kusursuz değil, bu özelliğini geliştirmesi gerekiyor. Her ne olursa olsun sonunda Mauro Icardi'yi gole sevinirken görürsünüz. Manchester United'ın iki maç sonunda sıfır puan alacağını kim tahmin edebilirdi? Ya Galatasaray'ın dört?

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası İtalyanlar yazdı...

Galatasaray'a karşı Şampiyonlar Ligi grup aşamalarındaki son golünü atmıştı. Psg'nin en çok yaklaştığı ve finalde Bayern'e kaybettiği 2019-20 turnuvası... Mauro, Galatasaray'a karşı fileleri havalandırdı. Bu onun yeniden çıkışını temsil edebilirdi ancak son sevinci olmuştu.

"ICARDI'NİN KADERİ GALATASARAY'I TAKİP ETMEYE BAŞLADI"

Icardi'nin kaderi o Aralık akşamı Galatasaray'ı takip etmeye başladı. Türkler unutulacak bir Şampiyonlar Ligi'nde son darbeyi aldı ve Brugge'ün arkasında grubu sonuncu bitirdi. İstanbul'da bir şeyler yolunda gitmeyip kırılmıştı. Gala ligi altıncı bitirmiş ve şehrin yeni kralı Radamel Falcao'nun fiziği onu tahttan çekilmeye zorlamıştı. Boğaz'ın Avrupa yakası etrafına bakındı: İmparator Terim'in uluslararası hedeflerini canlandırmak için o yaz satın alınan Tigre artık düşünülmüyordu.

Haberin Devamı

Sonra işler daha da kötüye gitti. Galatasaray, 2022'de ligi 13. sırada bitirdi. Gomis ve Mohamed, Galatasaray'a layık görünmüyordu. O sezon şampiyonluk Trabzonspor'a gitti...

"KIVILCIMI ÇAKAN DÖNEMEÇ 2022 YAZINDA YAŞANDI"

İşte kıvılcımı çakan dönemeç 2022 yazında yaşandı. Mauro, onu yeniden hayata döndürebilecek bir arayış içindeydi: Aynı zamanda Galatasaray da yeni bir şarkı söylemeyi düşünüyordu. Bu birliktelik artık kaçınılmaz olmuştu. Maurotio, Galatasaray ile golleri sıralamaya başlamıştı. Galatasaray sezonu Fenerbahçe'nin 8 puan önünde şampiyon tamamladı.

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası İtalyanlar yazdı...

Sonrasında ise tam anlamıyla bir taç giyme töreni gerçekleşti. Icardi bu kez 99 numarayı bir kenara bırakarak 9 numarasıyla Galatasaray'a geri döndü. İmparator Terim'in ününe sahip olmayan ama birçok otoriteye göre ona en yakın varis olarak değerlendirilen Okan Buruk liderliğinde büyük bir sorumluluk aldı. Okan Buruk, Icardi'yi ortak bir paydaya sahip insanlardan oluşan eğlenceli bir takımın merkezine yerleştirdi. Davinson Sanchez, Zaha, Tete, Demirbay, Bakambu ve formda olduğunda Türk futbolunun oldukça üstünde bir değere sahip olan Angelino ile aynı takımda yer aldı.

Haberin Devamı

"SCALONI, MAURO ICARDİ'Yİ DÜŞÜNEBİLİR"

Icardi, Galatasaray'ın daha nazik bir gülümsemeye ve daha az gür sakala sahip Jack Sparrow'u... Dümende ara sıra keskin dönüşler yapan Mertens ise Old Trafford'daki gibi şiddetli fırtınalarda hayatının en güzel anlarını yaşıyor. Manchester deplasmanında çok akıllıca bir penaltı kazandı. Icardi penaltıyı kaçırdı ama birkaç dakika sonra tanınmaz haldeki Onana'nın önünde topu ağlara göndererek sezonun 11. golünü attı. Daha Ekim ayının başındayız ama Kane, Haaland ve Lautaro'dan daha fazla gol attı.

Lautaro, Arjantin'in Copa America ve Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'ndaki forvetlerinden biriydi. Ancak Maurito Galatasaray'la bir başka lüks sezona daha damga vurursa kim bilir, belki Scaloni onu bir sonraki Copa America için düşünecek.

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası İtalyanlar yazdı...

Elbette Icardi artık Türkiye'deki krallığının tadını çıkarabilir. Mauro, İstanbullu lise öğrencilerinin kurduğu takımda oynuyor ve kendini geliştirmek için çalışıyor. Elbette Süper Lig'i tekrar kazanmak için çabalıyor ama aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'nde 16 turuna ayak basmak için de uğraşıyor.

Mauro Icardi hakkında Arjantin Milli Takımı iddiası İtalyanlar yazdı...

YORUM YAZ