MENÜ

(ÖZET) Galatasaray - Başakşehir maç sonucu: 2-0

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray, sahasında ağırladığı Başakşehir'i ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve ligdeki galibiyet serisini 6 maça çıkardı.

(ÖZET) Galatasaray - Başakşehir maç sonucu: 2-0
Galatasaray'dan 6 maçlık seri

Galatasaray, 11 Ocak'ta Sivasspor deplasmanında aldığı beraberliğin ardından ligde oynadığı son 6 maçı kazanmayı başardı. Sarı-Kırmızılılar, 25 maç sonunda 66 puana ulaşırken deplasmandaki 4 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Başakşehir ise 25 maç sonunda 33 puanda kaldı.

Galatasaray, Başakşehir'i 2-0 ile geçti

Galatasaray, Süper Lig'in 25. haftasında sahasında ağırladığı Başakşehir'i 25. dakikada Barış Alper Yılmaz ve 31. dakikada Dries Mertens'in attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Başakşehir'in golü VAR'dan döndü

66. dakikada Joao Figueiredo'nun sol kanattan ortasına Olivier Kemen'in arka direkte yaptığı kafa vuruşu Kaan Ayhan'a çarparak ağlara gitti. Daha sonra yapılan VAR incelemesi sonucunda pozisyonun başında Deniz Türüç'ün ofsaytta olduğunun tespitiyle gol iptal edildi.

Haberin Devamı
GOL | Galatasaray 2-0 Başakşehir

31. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın taşıdığı topa Başakşehir savunmasının yaptığı müdahale sonrası Dries Mertens'in ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunu kaleci Volkan Babacan çıkarırken dönen topu göğsüyle kontrol edip bu kez ceza sahası dışından vuruşunu yapan Dries Mertens, bu kez farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

Mertens ofsayta takıldı

30. dakikada Galatasaray'ın sol kanattan gerçekleştirdiği atakta Kerem Demirbay'ın kale alanına çevirdiği topa Dries Mertens'in yaptığı vuruşla ağlara giden top ofsayt nedeniyle gol geçerliliği kazanmadı.

GOL | Galatasaray 1-0 Başakşehir

25. dakikada Fernando Muslera'nın uzun topu Mauro Icardi ile birlikte yükselen Jerome Opoku'dan sekip ceza alanı içerisindeki Barış Alper Yılmaz ile buluştu. Barış Alper, Lucas Lima'dan kurtularak sol ayağıyla yaptığı vuruş sonucunda Galatasaray'ı öne geçirdi: 1-0.

Haberin Devamı
Icardi uzaktan denedi

9. dakikada Galatasaray'ın orta alanda Kerem Demirbay'ın müdahalesiyle kazandığı top Mauro Icardi'ye giderken Arjantinli oyuncunun yanındaki arkadaşlarına baktıktan sonra uzak mesafeden yaptığı vuruş auta gitti.

Davinson'dan Piatek'e izin yok

7. dakikada Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı taç atışında ceza alanı içerisinde topla buluşan Deniz Türüç'ün kale alanına pasında Davinson Sanchez, Krzysztof Piatek'ten önce topu uzaklaştırarak rakibine vuruş şansı vermedi.

33. saniyede sarı kart

Henüz ilk dakikanın içerisinde Galatasaray'da Dries Mertens, Olivier Kemen'e orta alanda yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Haberin Devamı
Maç başladı

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray'ın sahasında Başakşehir'i konuk ettiği mücadelede ilk düdük geldi.

Maç önü Okan Buruk'tan Derrick Köhn açıklaması

Başakşehir karşılaşması öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk; yeni transfer Derrick Köhn'ün de durumuna değinerek, "Bugün yine yeni transferlerimiz Carlos ve Derrick, kulübede olacaklar. Derrick, dün ilk defa bizle antrenmana çıktı ve onu da oyunun devamında gidişata göre düşüneceğiz" ifadelerini kullandı.

Derrick Köhn yedekler arasında

Galatasaray'ın yeni transferi Derrick Köhn, Başakşehir ile oynanacak mücadeleye yedekler arasında başlıyor.

İki takımın yedek kulübelerinde şu isimler yer alıyor:

Galatasaray: Günay, Eyüp, Zaha, Köhn, Tete, Ali Yeşilyurt, Ali Turap Bülbül, Efe, Ndombele, Vinicius

Başakşehir: Muhammed, Aleksic, Davidson, Mehdi, Mahmut, Keny, Serdar, Hamza, Berkay

Haberin Devamı
İlk 11'ler belli oldu

Rams Park'ta iki takımın ilk 11'i de belli oldu.

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Davinson Sanchez, Berkan Kutlu, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Başakşehir: Volkan, Lima, Ba, Opoku, Dubois, Josef, Emirhan, Kemen, Deniz, Figueiredo, Piatek.

Galatasaray parçalı formayı giyecek
Başakşehir'in maç günü paylaşımı
Haberin Devamı
Galatasaray'dan hava durumu paylaşımı
Derrick Köhn forma şansı bekliyor

Galatasaray’ın yeni transferi Derrick Köhn, taraftarların karşısına çıkmak için sabırsızlandığını söyledi.

İlk 11’e hazırlanıyor

Sarı-Kırmızılı takımdaki ilk antrenmanına dün akşam çıkan Köhn, eski takımı Hannover’ın tüm maçlarında forma giydiği için oldukça hazır bir görüntü ortaya koydu. Teknik direktör Okan Buruk, vakit kaybetmeden yeni öğrencisini ilk 11’de sahaya sürmeyi planlıyor. Taktik provada Köhn’ü as takımda deneyen başarılı çalıştırıcı, bu pozisyonda Berkan ile Alman savunmacı arasında bir tercih yapacak. İlk 11’de başlamasa bile Derrick Köhn’ün en kötü ihtimalle 2. yarıda mutlaka sahada olması bekleniyor.

VAR hakemi belli oldu

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. TFF'den yapılan açıklamaya göre VAR hakemi Koray Gençerler görev yapacak. 

Galatasaray'dan maç günü paylaşımı
Galatasaray - Başakşehir maçının muhtemel 11'leri

Galatasaray - Başakşehir maçı saat kaçta hangi kanalda?
Galatasaray - Başakşehir müsabakası 19.00'da başlayacak. Rams Park'ta oynanacak maç beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detayları fanatik.com.tr'de...

MUHTEMEL İLK 11'LER
Galatasaray: Muslera, Kaan, Sanchez, Nelsson, Berkan, Torreira, Kerem D., Barış, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi
Başakşehir: Volkan, Kemen, Ba, Opoku, Dubois, Josef, Deniz Türüç, Emirhan, Berkay, Figueiredo, Piatek

Okan Buruk: 2 Çağdaş Atan: 2

Okan Buruk ile Çağdaş Atan bugüne kadar 5 kez rakip oldu. Buruk; Başakşehir ve Galalatasaray’ı çalıştırırken, Atan ise Alanyaspor, Kayserispor ve Başakşehir’in başındaydı. Bu maçlarda iki teknik direktör de 2’şer galibiyet alırken, 1 maç berabere sona erdi.

Galatasaray: 16 Başakşehir: 7
Galatasaray ile Başakşehir, Süper Lig’de bugüne kadar 31 kez rakip oldu. Sarı-Kırmızılılar 16 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Turuncu-Lacivertliler ise rakibini 7 kez mağlup etti. 8 maç da berabere sona erdi. Aslan’ın 54 golüne, Başakşehir 37 golle karşılık verdi.

4 eksik var, Sanchez ve Kerem ceza sınırında

Sarı-Kırmızılılar’da Davinson Sanchez ile Kerem Aktürkoğlu, Başakşehir sınavı öncesinde sarı kart sınırında yer alıyor. İki oyuncu bugün sarı kart görmesi durumunda 25. haftada deplasmanda oynanacak Ankaragücü mücadelesinde görev yapamayacak.

Sakatlıkları nedeniyle Abdülkerim Bardakcı, Hakim Ziyech ve Sergio Oliveira, Başakşehir karşısında forma giyemeyecek. Yeni transferlerden Serge Aurier de Afrika Kupası’nda Fildişi formasıyla yarın akşam final maçına çıktıktan sonra Türkiye’ye gelecek.

Evde 29 maçlık seri sürüyor, en az gol yiyen takım

Galatasaray, Süper Lig’de evinde son olarak geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla yenildi. Sarı-Kırmızılılar, bu mücadelenin ardından oynadığı 29 lig karşılaşmasında 27 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cim Bom bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadığı 12 karşılaşmada da 3 puan aldı. Sarı-Kırmızılılar, ligde oynadığı 24 karşılaşmada kalesinde 14 gol gördü ve bu performansıyla da ligde en az gol yiyen takım konumunda yer alıyor. Aslan, bu mücadelelerin 12’sinde kalesini gole tamamen kapadı

Galatasaray'ın rakibi Başakşehir

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray ile Çağdaş Atan yönetimindeki Başakşehir, Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında kozlarını paylaşacak. Müsabaka Rams Park'ta oynanacak. Karşılaşmayı Cihan Aydın yönetecek. Kritik maçın canlı skor takibi ve detayları haberimizde...

YORUM YAZ