MENÜ

(ÖZET) DEV DERBİ ASLAN'IN! Beşiktaş - Galatasaray maç sonucu: 0-1

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş ile Okan Buruk'un takımı Galatasaray, Süper Lig'in 28. haftasında merakla beklenen dev derbide kozlarını paylaştı. Dev derbi, adeta golle başladı. Galatasaray, mücadelenin henüz 2. dakikasından Al Musrati'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelenin ilk yarısı da bu skorla sona erdi. Dev müsabakayı Cimbom, 1-0 kazanarak Süper Lig'in zirvesine kuruldu. Beşiktaş-Galatasaray derbisine dair tüm detaylar haberimizde...

(ÖZET) DEV DERBİ ASLAN'IN! Beşiktaş - Galatasaray maç sonucu: 0-1
Cimbom'dan bir ilk!

Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray deplasmanda karşı karşıya geldiği Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. İki takım, 2016 yılında açılan bu statta 8 kez rakip oldu. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla rakibini yeni stadında ilk kez yendi. Geride kalan maçlarda siyah-beyazlılar 6 kez kazanırken, 1 müsabaka da berabere tamamlandı. Söz konusu karşılaşmalarda Beşiktaş 14 gol atarken, Galatasaray da 5 gol sevinci yaşadı.

Maç bitti!

Galatasaray, Beşiktaş'ı deplasmanda Al Musrati'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 yendi. 

Kırmızı Kart!

Beşiktaş'ta Colley, Barış Alper'le girdiği mücadelenin ardından sarı kart gördü. Hakem, VAR'a gidip kontrolde bulunduktan sonra Colley'ye direkt kırmızı kart gösterdi. 

Haberin Devamı
Beşiktaş sağdan tehlikeli geldi!

Siyah-Beyazlı ekip, sağ kanatta Ghezzal'lle geldi. Onu Bulut'un önüne doğru atılan topta, içeriye doğru orta geldi. Muslera çıktı ve topun kontrolünü sağladı. 

Mertens getirdi, Barış Alper vurdu!

Galatasaray'da Mertens'in getirdiği topa Barış Alper vuruşunu yaptı. Top, üstten auta gitti. 

Köhn etkili geldi!

Galatasaray'da Köhn, şık hareketlerle ceza sahasına girdi. Ancak, Al Musrati araya girerek tehlikenin büyümesine engel oldu.

Haberin Devamı
Ghezzal vurdu, Muslera çıkardı!

Beşiktaş'ta sağ kanatta topla buluşan Ghezzal vuruşunu yaptı. Muslera, gole izin vermedi. 

Masuaku vurdu, Colley tamamlayamadı!

Beşiktaş'ta Rashica'nın kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Masuaku, uzaktan şutunu çekti. Muslera'dan seken topa Colley, çok yakın bir mesafeden vuruşunu yaptı. Top, üstten auta gitti. 

Cenk yerde kaldı, penaltı bekledi!

Beşiktaş'ta Cenk Tosun, ceza sahası içinde Köhn ile mücadelesi sonrası yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler, bir süre VAR'la görüştükten sonra devam dedi. 

Haberin Devamı
Mertens ortaladı, Mert son anda!

Galatasaray'da Mertens içeriye doğru topu çevirdi, Mert son anda parmaklarının ucuyla topu çeldi. 

Muci vurdu, üstten dışarda!

Beşiktaşta Muci, kendi getirdiği topa ceza sahasına yakın bir bölgeden vuruşunu yaptı. Top, üstten auta çıktı. 

İkinci yarı başladı!

Dev derbide ikinci yarı başladı! 

Haberin Devamı
İlk yarı bitti!

Beşiktaş'ın Galatasaray'ı ağırladığı derbide ilk yarı, Sarı-Kırmızılı ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. 

Kerem Demirbay vurdu, Mert kurtardı!

Galatasaray'da ceza sahası içinde topla buluşan Kerem Demirbay, kayarak vuruşunu yaptı. Mert Günok, gole izin vermedi.

Derbide gerginlik!

Galatasaray'da Kerem Demirbay, korneri kullanmak için köşe alanına doğru gitti. Ancak, gelen yabancı maddelerin ardından korneri kullanamadı. Cenk Tosun, Kerem'e tepki gösterdi. Kısa süreli yaşanan gerginliğin ardından. Korner atışıyla oyun yeniden başladı.

Haberin Devamı
Kerem'den vurdu, top dışarda!

Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu beklenmeyen bir anda vuruşunu yaptı, top dışarı çıktı. 

Direkte patladı!

Siyah-Beyazlı ekipte Milot Rashica, kornerden direkt kaleye vurdu. Top, üst direkten sekerek auta çıktı. 

Davinson önledi!

Beşiktaş'ta Milot Rashica, sağ kanattan geldi; ortasında Davinson Sanchez, Cenk Tosun'dan önce araya girerek topu kornere yolladı. 

Cenk dokunamadı!

Beşiktaş'ta Rashica, sağ kanattan ortasını yaptı. Cenk Tosun, topa doğru hamlesini yapmak istedi, fakat topa dokunamadı.

Galatasaray penaltı bekledi!

Galatasaray'ın kullandığı korner atışı sonrası sonrası, ceza sahasında oluşan karambolün ardından hakem Halil Umut Meler, bir süre VAR'la konuştu. Ancak daha sonra devam dedi. 

Derbi golle başladı!

Sol kanattan kullanılan kornerde, Beşiktaş'ta ön direkte seken topa dokunan Al Musrati, kendi ağlarını buldu. Galatasaray, derbinin ilk dakikalarında bulduğu golle 1-0 öne geçti. 

Maç başladı!

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde ilk düdük çaldı!

Beşiktaş-Galatasaray derbi maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında bu akşam Galatasaray'ı konuk edecek.

Tüpraş Stadı'nda oynanacak derbi, saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Mücadele Bein Sports 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Dev derbide 11'ler belli oldu!

Beşiktaş: Mert, Onur, Necip, Colley, Masuaku, Amartey, Musrati, Rashica, Muci, Semih, Cenk.

Yedekler: Ersin, Tayyip Talha, Rebic, Aboubakar, Worrall, Ghezzal, Demir Ege, Muleka, Umut, Serkan Emrecan

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Nelsson, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper, Mertens, Kerem, Icardi

Yedekler: Günay, Eyüp, Berkan, Tetê, Baran, Ali Yeşilyurt, Hamza, Efe, Ndombele, Vinicius

Okan Buruk'tan sakatlık açıklaması

Okan Buruk: Abdülkerim'in dünkü idmanda bir ağrısı oldu. Onu idareli kullanıyorduk. Bir sonraki maçları düşündüğümüz için kadroya almadık. Zaha da aynı şekilde. Bir kemik ödemi vardı. MR çekildi, ağrılarla da birleşince onu da bugün kadroya almama kararı aldık. Kadronun geri kalanı da bizim tercihimiz.

Fernando Santos: Müthiş bir atmosfer var

Fernando Santos: Müthiş bir atmosfer var. Kendi oyunumuzu oynayacağız. Bu maç için oyuncularıma motivasyon konuşması yapma ihtiyacı duymadım. Derbilerin başka bir atmosferi olur. Oyuncularım da bunun farkında. Salih'in sakatlığı var, birkaç gün önce öğrendik. Svensson'un ateşi vardı, oynayacak durumda değildi.

Eyüp Aydın: Hedefimiz 3 puanla ayrılmak

Eyüp Aydın: Derbilerin atmosferi bir başka olur. İyi hazırlandık. Her zamanki gibi hazırlandık bu maça. Önemli olan takım olarak taraftarımızla 3 puanı alıp buradan ayrılmak.

Umut Meraş: Çok güzel bir atmosfer var

Umut Meraş: Dışarıda ve stadyumda çok güzel bir atmosfer var. Son haftalarda çıkıştayız. Kupa maçından sonra bu maça odaklandık. Taraftarlarımızla birlikte kazanmak istiyoruz. Tek amaç galibiyet! Yüzde yüz konsantreyiz. Sadece maçı düşünüyoruz.

Galatasaray stada geldi

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray bugün saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Beşiktaş ile karşılaşacak. Dün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde son hazırlıklarını yapan sarı-kırmızılılar bugün yine tesislerde toplandı. Galatasaraylı kafile daha sonra stada doğru yola çıktı. Sarı-kırmızılıları taşıyan otobüs de geniş güvenlik önlemleri altında stada giriş yaptı.

Beşiktaş derbi için stada ulaştı

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş bugün saat 19.00'da evinde Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Dün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde son hazırlıklarını yapan siyah-beyazlılar daha sonra kampa girdi. Tesislerden çıkış yapan Beşiktaşlı kafileyi taşıyan otobüs de stada ulaştı.

Beşiktaş siyah formayla sahada olacak
Galatasaray taraftarı, Dolmabahçe'de

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray saat 19.00'da Tüpraş Stadyumu'nda Beşiktaş ile karşılaşacak. İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği 1914 sarı-kırmızılıları taraftarlar derbide yer alacak. Mete Caddesi’nde toplanan Galatasaraylı taraftarlar daha sonra üst aramalarının ardından stada alınmaya başladı.

BURUK'TAN MERTENS'E ÖZEL GÖREV

36 yaşındaki yıldız, Beşiktaş’a karşı da özel bir görevle çıkacak. Sezon genelinde 4-3-2-1 düzeniyle takımını sahaya süren Buruk, güçlü rakibini şok presle şaşırtmak isterken, baskıyı önde Mertens’le başlatmayı planlıyor. Belçikalı forvet, klasik bir 10 numaradan ziyade, Beşiktaş kalesine yakın oynayarak savunma dengesini bozmaya çalışacak.

BEŞİKTAŞ'TA 6 MAÇTIR KAYBETMEK YOK! 

Beşiktaş, tüm kulvarlarda oynadığı son 6 müsabakada mağlup olmadı. Siyah-Beyazlılar, ligde ve Türkiye Kupası’nda çıktığı bu karşılaşmalarda 5 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Portekizli teknik adam Fernando Santos yönetiminde ilk derbisine çıkacak Beşiktaş, son 4 resmi maçında ise kalesinde gol görmedi.

Galatasaray derbiye beyaz formayla çıkacak
GALATASARAY'IN DEPLASMANDA KARNESİ İYİ

Galatasaray, bu sezon ligde deplasmanda 13 karşılaşmaya çıktı. Sarı-Kırmızılılar bu maçlarda 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, topladığı 30 puanla bu alanda 2. sırada bulunuyor. Aslan son olarak Ankaragücü’ne konuk oldu ve rakibini 3-0 mağlup etti.

Galatasaray'dan derbi paylaşımı
Beşiktaş'tan derbi paylaşımı
VAR hakemi belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak derbide VAR hakemi olarak Koray Gençerler görev yapacak.

MUCİ'YE ÖZEL GÖREV! 

 

Fernando Santos, bu akşamki dev derbide yeni transfer Ernest Muci’ye güveniyor. Arnavut 10 numaradan her fırsatta rakip kaleye şut yağmuru yapmasını isteyen Santos, kritik anlarda da Muci’den Semih Kılıçsoy’a pozisyon yaratmasını talep etti. Başarılı oyuncu da hafta boyunca derbiye özel olarak çalışıp en iyi şekilde hazırlandığı dev mücadelede skor üretmeye çalışacak.

GALATASARAY'DA OLIVEIRA KADRO DIŞI!

Göğüs kasındaki sakatlık sebebiyle 66 gün boyunca formasından uzak kalan ve yavaş yavaş yeniden süre bulan Sergio Oliveira, kadro dışı bırakıldı. Gelen haberlere göre 31 yaşındaki oyuncu, kupada kaybedilen Karagümrük maçı sonrasında koridorda yüksek sesle sitem etti. Okan Buruk’un uyarılarına rağmen söylenmeye devam Portekizli, kadro dışı bırakıldı.

İKİ TAKIMIN LİGDEKİ SON DURUMU

Süper Lig'de çıktığı 27 maçta 14 galibiyet, 4 beraberlik, 9 yenilgi yaşayan Beşiktaş, 46 puan ve averajla haftaya dördüncü sırada girdi.

Ligin geride kalan bölümünde oynadığı müsabakaların 23'ünü kazanan, 3'ünde berabere kalan ve birinden mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, hanesine yazdırdığı 72 puanla zirvede yer alıyor.

Beşiktaş, ligin ilk yarısında deplasmanda oynadığı derbide Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu.

YORUM YAZ