Galatasaray'da başkan yeniden Dursun Özbek! Rekor oyla kazandı...

Galatasaray'da başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Dursun Özbek, yarıştığı rakibi Süheyl Batum'u farklı bir şekilde geçerek bir kez daha başkanlığa seçildi. Özbek, aldığı oyla Galatasaray tarihinde bir rekora imza attı.

Galatasaray'da başkanlık seçimi heyecanı yaşandı. Mevcut başkan Dursun Özbek, Süheyl Batum ile girdiği yarışta galip çıkarak bir kez daha başkanlığa seçildi. Galatasaray'daki başkanlık seçimiyle ilgili tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı
'HEDEFLERİMİZİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIMIZ PROJELERİMİZ VAR'

Sportif anlamdaki hedeflere ilişkin soruya da Özbek, "Biz geçtiğimiz iki sene içinde zaten yapacaklarımızı, projelerimizi, hepsini açıkladık. Bundan sonra onun üzerine de çıkaracağımız projelerimiz var. Müsaade edersiniz bunları da yine sizlere çalışma programlarında açıklarız" yanıtını verdi.

'HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ'

Florya ve Kemerburgaz arazileri konusundaki soruya ise Dursun Özbek, "Bugünkü konumuz artık onlar değil. Bir seçim bitirdik. Şimdi yeni bir yönetim var. Yeni yönetimle Galatasaray'a daha güzel hizmetler vermek için hep beraber çalışacağız" yanıtını verdi.

'HER ŞEYİMİZ GALATASARAY İÇİN'

Süheyl Batum'un seçimi 'demokrasi şöleni' olarak tanımlamasına ilişkin görüşleri de sorulan Özbek, "Aynı şekilde değerlendiriyorum. Demin de ifade ettim. Galatasaray bir bütündür, seçimlerle bölünmez. Galatasaray'ın bütünlüğü kendi değerlerinden gelmektedir. Süheyl de benim kardeşimdir. Onun abisiyim. Her şeyimiz Galatasaray için. Onun çalışması da, benim çalışmam da Galatasaray içindir. O yüzden seçimler; bizde bölünmeyi getirmez, bütünlüğü getirir. Demokrasi değerlerimiz için de verdiğimiz bu seçim çalışmalarından dolayı kendisini de kutluyorum. Galatasaray'a yakışır bir seçim oldu" dedi.

Haberin Devamı
'İNŞALLAH YARIN ZAFERLE DÖNECEĞİZ'

Konyaspor maçına ilişkin bir soruya ise Dursun Özbek, "Yarın sabah Konya'ya gidiyorum. Hepsiyle de konuştumm. Aradılar beni, tebrik ettiler. Dolayısıyla da zaten buradaki çalışmalarımızı bildiğiniz gibi seçim çalışmalarını erteledik. Bir haftadan beri herhangi bir seçim çalışması içinde olmadık. Bütün günümüzü Florya'da onlarla beraber, onların şampiyonluğa inanmış vaziyetleriyle onlarla beraber geçirdik. Onların moralleri zaten yüksekti. Her zaman da Galatasaray'a yakışır şekilde mücadele edeceklerinin sözünü verdiler. Onlara da buradan büyük selam gönderiyorum. İnşallah, yarın Konya'dan zaferle döneceğiz" yanıtını verdi.

'GALATASARAY'DA SEÇİMLERİN KAYBEDENİ OLMAZ'

Rekor oy konusundaki görüşleri sorulan başkan, "Önemli olan genel kurulun teveccühüne sahip olabilmek. Bu seçimlerin kaybedeni olmaz Galatasaray'da. Galatasaray, bir bütündür. Seçilen her yönetim, aynı şekilde Galatasaray değerlerine bağlı olarak aynı hizmeti verecektir. Onun için ben, yeni dönemde de bizi seçen genel kurul üyelerime şu sözü vermek istiyorum; bugüne kadar arkadaşlarımla kulübe hizmet etmeye çalıştım, bundan sonraki dönemde bugüne kadar verdiğimiz hizmetin daha üzerinde bir hizmet vermek için söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇIMIZ VAR'

Futbol takımının oynayacağı Konyaspor mücadelesine değinen Özbek, "Yarın çok önemli bir maçımız var. İnşallah yarın akşam Konya'dan şampiyonluk zaferiyle dönmek istiyorum. Bütün taraftarlarıma, bütün camiama bize gösterdikleri teveccühten dolayı da teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, varolsunlar. Yaşasın Galatasaray diyerek sözümü bitirmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı
'GALATASARAY'IN DEĞERLERİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR'

Tarihi seçimin ardından görüşlerini paylaşan Dursun Özbek, "Bugün çok güzel bir seçim atmosferinde Galatasaray, yeni başkanını seçti. Galatasaray'ın demokrasisine yakışır bir şekilde seçim oldu, bayram havasında bir seçim oldu. Dolayısıyla bu katılımı gösteren bütün genel kurul üyelerime öncelikle teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi Galatasaray'ın değerleri vardır ve her yerde, her zaman Galatasaray bu değerlerini korumuştur. Onun etkisiyle de her zaman başarı çizgisini yukarılara çekmiştir. Bugün de yine yeniden yönetime seçilmemden dolayı bütün çalışma arkadaşlarıma, bundan sonra Galatasaray'a hizmet edeceğimiz kişilere, bütün aileme, eşime, kardeşime, çocuklarıma ve bize bugüne kadar çalışmalarımızda destek veren özellikle taraftarıma, camiama çok teşekkür ediyorum. Şunu ilave etmek istiyorum; Galatasaray'ın büyüklüğü, Galatasaray'ın değerleri her şeyin üzerindedir. Her şeyin üzerindedir. Bizim yapmamız gereken bundan sonra artık Galatasaray'da sağlanan barışı ve sevgi ortammını aynen devam ettirmektir. Gördüğünüz gibi bu iklim içinde başarılar hep peş peşe geliyor" dedi.

DURSUN ÖZBEK'TEN REKOR OY

Süheyl Batum ile rekabetinde toplam 3343 oy alan Dursun Özbek, Galatasaray tarihinin en yüksek oy alan başkanı oldu. Sarı-Kırmızılılar'da daha önce en yüksek oyu alan isim, 2011 yılında 2998 oyla seçilen Ünal Aysal olmuştu. 

Galatasaray başkanlık seçimi 20. sandık sonucu

20. sandık

Dursun Özbek: 199

Süheyl Batum: 53

Genel toplam: 3343-955

Haberin Devamı
Galatasaray başkanlık seçimi 19. sandık sonucu

19. sandık

Dursun Özbek: 201

Süheyl Batum: 47

Genel toplam: 3144-902

Galatasaray başkanlık seçimi 18. sandık sonucu

18. sandık

Dursun Özbek: 191

Süheyl Batum: 44

Genel toplam: 2943-855

Galatasaray başkanlık seçimi 16. sandık sonucu

16. sandık

Dursun Özbek: 208

Süheyl Batum: 47

Genel toplam: 2555-763

Haberin Devamı
Galatasaray başkanlık seçimi 15. sandık sonucu

15. sandık

Dursun Özbek: 174

Süheyl Batum: 44

Genel toplam: 2347-716

DURSUN ÖZBEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Seçim zaferinin garantilenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, "Değerli Galatasaraylılar, Galatasaray'a yakışan demokratik bir seçim olmuştur. Süheyl kardeşime de bu demokrasiye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Burada kaybeden yoktur. Bir kurum kazanmıştır, o da Galatasaray'dır. Hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SÜHEYL BATUM: BİZ KİMSEYE BENZEMEYİZ

14. sandıktan sonunda Dursun Özbek, Süheyl Batum karşısında seçimi kazanmayı garantiledikten sonra Batum, kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Demokratik ve şölen havası içerisinde bir seçim yaptıklarını ifade eden Süheyl Batum, "Hiçbir başka kurumun başaramayacağı bir seçim yaptık. Seçimin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Seçimin demokratik geçmesini şölen havasında geçmesine divan heyetine, yeni yönetime ve hepinize yürekten teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bu şölen havasındaki toplantı, seçim, yarınki zaferimize de ön olacaktır. Hep beraber 24. şampiyonluğumuzu yaşayacağız. Bu şölen havasında demokrasiyi uygulayabilen bir camiadan bütün kulüpten korksun. Biz Galatasaray’ız. Biz kimseye benzemeyiz" diye konuştu.

Haberin Devamı
BAŞKAN YENİDEN DURSUN ÖZBEK!

Galatasaray'da seçim sonucu belli oldu. 14. sandık sonucunda Süheyl Batum'a 2173'e 672'lik üstünlük sağlayan mevcut başkan Dursun Özbek, yeniden başkanlığa seçildi. 

Galatasaray başkanlık seçimi 14. sandık sonucu

14. sandık

Dursun Özbek: 155

Süheyl Batum: 49

Genel toplam: 2173-672

Galatasaray başkanlık seçimi 13. sandık sonucu

13. sandık

Dursun Özbek: 141

Süheyl Batum: 36

Genel toplam: 2018-623

Galatasaray başkanlık seçimi 12. sandık sonucu

12. sandık

Dursun Özbek: 124

Süheyl Batum: 35

Genel toplam: 1877-587

Galatasaray başkanlık seçimi 11. sandık sonucu

11. sandık

Dursun Özbek: 158

Süheyl Batum: 53

Genel toplam: 1753-552

Galatasaray başkanlık seçimi 10. sandık sonucu

10. sandık

Dursun Özbek: 146

Süheyl Batum: 45

Genel toplam: 1595-499

Galatasaray başkanlık seçimi 9. sandık sonucu

9. sandık

Dursun Özbek: 167

Süheyl Batum: 42

Genel toplam: 1449-452

Galatasaray başkanlık seçimi 8. sandık sonucu

8. sandık

Dursun Özbek: 166

Süheyl Batum: 42

Genel toplam: 1282 - 410

Galatasaray başkanlık seçimi 7. sandık sonucu

7. sandık

Dursun Özbek: 164

Süheyl Batum: 45

Genel toplam: 1116 - 368

Galatasaray başkanlık seçimi 6. sandık sonucu

6. sandık

Dursun Özbek: 151
Süheyl Batum: 63

Galatasaray başkanlık seçimi 5. sandık sonucu

5. sandık

Dursun Özbek: 147
Süheyl Batum: 61

Galatasaray başkanlık seçimi 4. sandık sonucu

4. sandık

Dursun Özbek: 162
Süheyl Batum: 61

Galatasaray başkanlık seçimi 3. sandık sonucu

3. sandık

Dursun Özbek: 161
Süheyl Batum: 70

Galatasaray başkanlık seçimi 2. sandık sonucu

2. sandık

Dursun Özbek:173

Süheyl Batum: 32

Galatasaray başkanlık seçimi 1. sandık sonucu

1. sandık

Dursun Özbek: 157

Süheyl Batum: 36

OY SAYIMI BAŞLADI

Galatasaray Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda oy sayımına geçildi. 

OY VERME İŞLEMİ SONA ERDİ

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşen genel kurulda sarı-kırmızılı kulüp, 104'üncü dönem yönetimini seçiyor. Mevcut başkan Dursun Özbek ve Süheyl Batum'un yarıştığı genel kurulda saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi saat 15.00 itibarıyla sona erdi. Sarı-kırmızılıların olağan seçimli genel kurulunda 4 bin 415 üye oy kullandı.

Oy kullanma süresinin dolmasının ardından kapatılan 20 sandık, görevliler tarafından sayım için Tevfik Fikret Salonu'na getirildi.

Salona getirilen 20 sandık, görevliler tarafından sayılarak tasnif edilecek.

SÜHEYL BATUM: ŞÖLEN ŞEKLİNDE GEÇİYOR

Süheyl Batum da seçimin çok güzel geçtiğini belirterek, "40 milyonluk bir aile olduk. Bizde seçim bir barış ortamı içerisinde bir şölen olarak geçiyor." ifadelerini kullandı.

Batum sözlerinin devamında şunları söyledi;

"İyi bir kampanya geçirdik. Üçünde listeyi verme yükümlülüğümüz vardı. Üçünde verdik ama daha şampiyon olmamıştık. Hepimiz Galatasaray taraftarı olduğumuz için bir süre düşük profilli devam edelim dedik. O bizim kendimizi anlatmamızda biraz engel oldu. İnsanlar yanlış anlar diye düşündük. Şampiyon olacağımız zaman ortaya çıkarız dedik. Karagümrük maçından sonra, tamam 6 puan dedik, geçen haftadan sonra daha düşük profilli olalım dedik."

'ALİ KOÇ'UN HAREKETLERİNİ TASVİP ETMİYORUM'

"Bu kuruma hakaret etmelerini istemiyoruz. Genel kurullarında toplu halde küfür etmelerini istemiyorum. Sahamızın basılmasını, genel sekreterimizin tehdit edilmesini istemiyoruz. Ne idüğü belirsiz adamların bizlere saldırmasını, sadece babaları zengin diye, ben burada Ali Koç'u kastetmiyorum. Onun gibi Hulusi Belgü var. Ona diyorum ve onun gibi diğerlerine söylüyorum. Bizzat Ali Koç'un da yaptığını hiç tasvip etmiyorum. Biz Türkiye'de önemli camialarız. Bir rekabet edeceğiz. Sahada mücadele edeceğiz. Ama birbirimize hakaret eden, tehdit eden duruma kesinlikle düşmemeliyiz."

DURSUN ÖZBEK: BENCE KATILIM YERİNDE

Dursun Özbek, katılımla ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve "Katılım bence yerinde. Seçimlerin yeterli katılımla olması, seçilecek yönetime güç katar. O itibarla yeterli sayıda üyemiz buraya geldi, oyunu kullanacak. Bundan sonra gelecek yönetime de başarılar diliyorum. Her gelen yönetim, bir öncekinin yaptığının üzerinde bir şey yapacaktır Galatasaray için." dedi.

FARUK SÜREN DE GELDİ

Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren de oy kullanmak için Galatasaray Lisesi'ne geldi. Süren, dostlarıyla bir süre sohbet etti.

DURSUN ÖZBEK: MORALİMİZ YERİNDE

Dursun Özbek de önemli açıklamalarda bulundu ve "İnşallah yarın Galatasaray'ın şampiyonluğunu her tarafı sarı-kırmızıya boyayarak kutlayacağız. Moralimiz yerinde. Florya'dayız hep, onun için bazı seçim etkinliklerini iptal ettik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bundan sonraki iş futbolcularımızın sahada göstereceği performans. Güzel bir maç olsun ve Galatasaray şampiyon olsun istiyorum." ifadelerini kullandı.

SÜHEYL BATUM: ŞAMPİYONLUĞU BEKLİYORUZ

Galatasaray Başkan adayı Süheyl Batum seçim sırasında açıklamalarda bulundu ve "Esas önemli olan, kim kazanırsa kazansın, ilk düşüncemiz yarın şampiyon olmak ve şampiyonluğumuzu kutlamak. Bütün Galatasaraylılar, bizde düşman olmayacağını biliyoruz. Hepimiz şampiyonluğu bekliyoruz." sözlerini söyledi.

ÜNAL AYSAL DA GELDİ

Galatasaray eski başkanlarından Ünal Aysal, oyunu kullanmak için geldi.

ERDEN TİMUR OY KULLANMAK İÇİN GELDİ

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur oy kullanmaya geldi. Timur kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı ve Dursun Özbek'le de kısa bir sohbet gerçekleştirdi. 

Galatasarayda başkan yeniden Dursun Özbek Rekor oyla kazandı...

SÜHEYL BATUM: CAMİAMIZ İÇİN HAYIRLI OLSUN
SÜHEYL BATUM OYUNU KULLANDI

Galatasaray Başkan adayı Süheyl Batum oyunu kullandı. Batum basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Galatasaray için de, yarın için de, camiamız için de hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

DURSUN ÖZBEK: GALATASARAY'A HAYIRLI OLSUN
DURSUN ÖZBEK OYUNU KULLANDI

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek oyunu kullandı. O sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özbek, "Seçilen yönetim inşallah Galatasaray için faydalı işler yapar, güzel günlere taşır. Hayırlı olsun Galatasaray için." ifadelerini kullandı. 

İKİ BAŞKAN ADAYI DA SALONDA
DURSUN ÖZBEK'İN İLK SÖZLERİ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Pazar günü mayısların bizim olduğunu kanıtlayacağız. Taraftarlarımıza tüm sezon boyunca bizim yanımızda yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bayrakları hazırlasınlar. Mayısların bizim olduğunu en iyi onlar bilir." ifadelerini kullandı. 

SEÇİM BAŞLADI

Galatasaray'da Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda başladı. Genel Kurul Toplantısı başkanı Hikmet Koyuncuoğlu oldu.

ÖZBEK'İN LİSTESİ

Başkan: Dursun Özbek
Yönetim Kurulu (Asil): Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan.
Yönetim Kurulu (Yedek): Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Lara Yılmaz, Ece Bora.
Denetim Kurulu (Asil): Ömer Çirkin, Fabrizio Casaretto, Hasan Can Külahçıoğlu.
Sicil Kurulu (Asil): Mehmet Çağatay Altınlı, Hayri Gürkan Eliçin, Okan Güngör, Utku Çağatay Aksoy, Özcan Karamahmutoğlu, Berat Uygur, Burçin Aslan.
Disiplin Kurulu (Asil): Hakkı Akil, Mithat Can Baydarol, Muharrem Remzi Tan, Mustafa İbrahim Ziyal, Aydın Önder, Ahmet Murat Canaydın, Ali Baran Öztürk.

BATUM'UN LİSTESİ

Başkan: Süheyl Batum.
Yönetim Kurulu (Asil): Aytuğ Sakallıoğlu, Ayşen Sarıkan Tanırcan, Aslı Makaracı Başak, Mete İkiz, Suat Sarı, Çetin Soysal, Mustafa Barış Yaşaroğlu, Rezan Epözdemir, Cüneyt Öztürk, Murat Karaman.
Yönetim Kurulu (Yedek): Metin Karakaya, Cem Topuz, Hikmet Sibel Akyelken, Mehmet Şişmanoğlu, Hikmet Ozan Öğüt.
Denetim Kurulu (Asil): Kemal Erimtan, Musa Armağan Adal, Hakan Üzeltürk.
Sicil Kurulu (Asil): Celal Açar, Ekrem Reşat Tüzün, Recep Şükrü Ergün, Mehmet Mustafa Kemal Yalman, Sedat Besen, Ahmet Mesut Gümüştaş, Metin Ünlü.
Disiplin Kurulu (Asil): Alp Yalman, İbrahim Haluk Nuralp, Teoman Cem Kadıoğlu, Huriye Cumhuriyet Şahin, Hüsnü Serdar Gökcan, Yalçın Veziroğlu, Banu Kaleağası Gürmen

SEÇİM SÜRECİ BÖYLE İŞLEYECEK

- Üyeler saat 09.00 itibarıyla Galatasaray Lisesi’ne alınıp, İnan Kıraç Salonu’na yönlendirilecek.
- Kongre 10.00’da açılacak. Seçim Genel Kurulu Divan Heyeti’nin oluşturulması ve prosedürlerin tamamlanmasıyla oy verme işlemi başlayacak.
- Bu yılki kimlik kontrolü üye kartlarının yanı sıra sms ve kare kod yöntemiyle yapılabilecek.
- Liseye sadece üyeler, akredite basın mensupları ve üyelere sağlık sebebiyle refakat eden kişiler alınacak.
- Toplam 20 sandıkta oy kullanılacak. Tüzük gereği oy verme işlemi 15.00’e kadar devam edecek.

Galatasaray başkanlık seçimi 17. sandık sonucu

17. sandık

Dursun Özbek: 197

Süheyl Batum: 48

Genel toplam: 2752-811

ÖZBEK KIRMIZI - BATUM SARI

Galatasaray’da seçim günü geldi çattı. Sarı-Kırmızılı kulübün bugün Galatasaray Lisesi’nde yapılacak oylamayla 104. dönem yönetimini ve 40. başkanını seçecek. Yarışta iki aday var: Mevcut başkan Dursun Özbek (75) ile muhalif kanadın tercihi Süheyl Batum (69). Özbek kırmızı, Batum ise sarı renkli pusulayla yarışacak.

YORUM YAZ