MENÜ

Galatasaray - Sparta Prag maçı Özeti ve Golleri (UEFA Avrupa Ligi GS Prag Eleme Maçı)

Şampiyonlar Ligi'nde 3. olduktan sonra yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Galatasaray, sahasında Çekya ekibi Sparta Prag'ı ağırladı. Heyecan dolu maçı Galatasaray 3-2'lik skorla kazandı ve rövanş öncesi avantajı kaptı.

Galatasaray - Sparta Prag maçı Özeti ve Golleri (UEFA Avrupa Ligi GS Prag Eleme Maçı)
MAÇ SONA ERDİ

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu ilk maçında Galatasaray, Sparta Prag'ı konuk etti. Zorlu karşılaşma Rams Park'ta oynandı. Kritik mücadeleyi Galatasaray 3-2 kazandı.

Galatasaray'ın gollerini 19'da Kerem Demirbay, 60'ta Mertens ve 90+1'de Icardi kaydetti. Sparta Prag'ın golleri ise 47'de Preciado ve 65'te Kuchta'dan geldi.

Galatasaray'da Nelsson 62. dakikada, Sparta Prag da ise Rynes 80. dakikada kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

ICARDI ATTI, GALATASARAY ÖNE GEÇTİ

Karşılaşmanın 90+1. dakikasında Mauro Icardi, Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti.

KONUK EKİP DE 10 KİŞİ KALDI

80. dakikada Sparta Prag'da Rynes ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı
KALECİ ÇIKARDI

Müsabakanın 71. dakikasında sol kanatta topla buluşan Berkan sol ayağıyla ortayı yaptı, ceza sahasında bulunan Torreia'nın kafa vuruşunda kaleci Vindahl kornere çeldi.

MAÇI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SKOR YENİDEN EŞİTLENDİ

65. dakikada Kuchta attı, Sparta Prag beraberliği yakaladı. Sağ kanatta ropla buluşan Preciado sağ ayağıyla ortayı yaptı, penaltı noktası üzerinde bulunan Kuchta'nın kafa vuruşunda top kaleci Muslera'nın solundan ağlara gitti.

KIRMIZI KART KARARI

62. dakikada Galatasaray'da Nelsson, savunma arkasına sarkan Birmanceiv'e yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı
GALATASARAY ÖNE GEÇTİ

60. dakikada Galatasaray'da Mertens, takımını öne geçiren golü kaydetti. Icardi'nin pasıyla topla buluşan Mertens ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, ceza sahası içinde bulunan Krejci'nin de kafasına çarpan top kaleci Vindahl'in solundan ağlarla buluştu.

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

54. dakikada Kerem Aktürkoğlu'un pasıyla savunma arkasına sarkan Icardi ceza sahasında sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, top yan direkten döndü.

SKOR EŞİTLENDİ

Maçın 47. dakikasında Sparta Prag, skora denge getirdi. Preciado ceza sahası ön çizgisinin üzerinden sağ çaprazdan gelişine sert vurdu, top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Müsabakanın ikinci yarısı başladı.

AURIER VE ZIYECH TRİBÜNDE

Galatasaray'ın yeni transferi Serge Aurier, karşılaşmayı Hakim Ziyech ile birlikte takip ediyor.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı
Maçı canlı takip etmek için tıklayın
MUSLERA GOLE İZİN VERMEDİ

Karşılaşmanın 36. dakikasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kairinen topu sağına çevirdi, penaltı noktası yakınında bulunan Kuchta'nın dokunuşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

GALATASARAY İKİNCİ GOLE YAKLAŞTI

33. dakikada hızlı gelişen atakta sol kanattan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu topu içeriye çevirdi, ceza alanı ön çizgisinin biraz önünde bulunan Mertens'in yaptığı vuruşun ardından top yandan auta gitti.

Haberin Devamı
SAVUNMA BAŞARILI

28. dakikada sol kanattan içe doğru giden Kerem Aktürkoğlu yerden ortaladı, ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Barış Alper'den önce savunma topu karşıladı.

KEREM DEMİRBAY GOL PERDESİNİ AÇTI

Heyecan dolu maçın 19. dakikasında Galatasaray, Kerem Demirbay'ın golü ile öne geçti. Kerem Demirbay, sol çaprazdan ceza sahasına girip kaleye çok sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak kaleci Vindahl'a da çarpıp yakın köşeden ağlarla buluştu. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Kerem Demirbay&#39;ın Galatasaray&#39;ı Sparta Prag karşısında öne geçiren golü... <a href="https://t.co/rU9chs2YYR">pic.twitter.com/rU9chs2YYR</a></p>&mdash; EXXENSPOR (@exxensport) <a href="https://twitter.com/exxensport/status/1758203407301591474?ref_src=twsrc%5Etfw">February 15, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

GALATASARAY GOLE YAKLAŞTI

14. dakikada Galatasaray'ın atağında sağ kanattan son çizgiye inen Barış Alper yerden sert ortaladı, kale sahasında Sparta Prag savunması Kerem Aktürkoğlu'ndan önce ayak koyarak tehlikeyi önledi.

MAÇI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

MUSLERA'DAN BİR KURTARIŞ DAHA

Kritik maçın 12. dakikasında konuk ekibin atağında savunma arkasına sarkan Kuchta sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci Muslera sağına uzanarak topu çıkardı. Pozisyonun ardından Kuchta için ofsayt bayrağı kalktı

SON ANDA MUSLERA

7. dakikada Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera, kritik bir kurtarışa imza attı. Sarı-kırmızılıların savunmada yaptığı hata sonrası Birmancevic, kısa düşen pasın ardından topu kapıp ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı. Kaleci Muslera topu ayağıyla çıkardı.

KONUK EKİP ETKİLİ GELDİ

Müsabakanın 1. dakikasında sol kanatta topla buluşan Kuchta ortasını yaptı, ön direkte bulunan Laçi'nin kafa vuruşunda top yandan auta gitti.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakanın hakemi Alejandro Hernandez, maçın ilk düdüğünü çaldı.

MAÇI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Maçın 11'leri belli oldu

İki takımın da ilk 11'leri belli oldu ve resmen açıklandı.

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Sanchez, Berkan, Kerem Demirbay, Torreira, Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Sparta Prag: Vindahl, Vitik, Sorensen, Krejci, Preciado, Laçi, Kairinen, Rynes, Birmancevic, Karabec, Kuchta.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi maça hazır
Filip Novak'tan Galatasaray tahmini!

Fenerbahçe ve Trabzonspor'un eski futbolcusu Filip Novak, Sparta Prag-Galatasaray eşleşmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sigma Olomouc takımında futbol hayatını sürdüren 33 yaşındaki oyuncu, UEFA Avrupa Ligi Son 16 play-off turu buluşması için tahminde bulundu, sarı-kırmızılıları yorumladı.

Çek basınına konuşan Novak "Sparta'nın turu geçeceğine inanıyorum, çünkü onları destekliyorum ama çok zor olacak. Özellikle de deplasmandaki maç çok zor olacak. İstanbul'daki maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Deplasmanda kazanmaları zor olduğu için içerdeki maçı kazanmak zorundalar" dedi.

Galatasaray'dan Prag'a olay yanıt

Sparta Prag'ın Ali Sami Yen Stadyumu'nu paylaşması üzerine Galatasaray İngilizce hesabı: "Etrafta hiç deve göremiyoruz. Evimize hoş geldiniz." yanıtını verdi.

Galatasaray - Sparta Prag maçı Özeti ve Golleri (UEFA Avrupa Ligi GS Prag Eleme Maçı)

'Sparta'nın anahtar ismi...'

Galatasaray'ın bu akşam Sparta Prag ile oynayacağı kritik maç öncesinde Çek gazeteci Jaroslav Plasil, Fanatik'e konuştu. Sparta'nın son durumunu aktaran Plasil, "Sparta Prag şu anda harika bir sezon geçiriyor. Devre arasında hazırlık kampında iyi maçlar çıkardılar. Örneğin, Real Betis’i yendiler. Lig başladı ve ilk maçta Karvina deplasmanında 3-0 kazandılar. Ligde son yedi maçı da galip tamamladılar. Sparta için anahtar isim Ladislav Krejci. Ancak tüm takım iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi hesabından Kerem Aktürkoğlu paylaşımı
Galatasaray parçalı forma ile sahada olacak
Maç öncesi Tete'nin doğum günü kutlandı
Galatasaray'ın maç günü paylaşımı
Galatasaray stadyumun kapı açılış saatini duyurdu
Galatasaray - Sparta Prag maçı saat kaçta, hangi kanalda?

RAMS Park'ta saat 20.45'te başlayacak müsabaka, EXXEN platformundan yayımlanacak. Karşılaşmayı İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez'in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak. Maçın canlı skor takibi ve detaylar fanatik.com.tr'de.

Galatasaray - Sparta Prag muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Kaan, Davinson, Nelsson, Berkan, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Barış, Kerem Aktürkoğlu, Icardi

Sparta Prag: Vindahl, Sörensen, Krejci, Panak, Preciado, Kairinen, Laçi, Rynes, Karabec, Kuchta, Birmancevic

Alejandro Hernandez düdük çalacak

Galatasaray - Sparta Prag karşılaşmasını İspanya Futbol Federasyonu’ndan Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez’in yardımcılıklarını Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Alejandro Muniz Ruiz olacak. Maçta VAR koltuğunda Carlos del Cerro Grande, AVAR’da da Ricardo de Burgos oturacak.

Derrick Köhn yok!

Galatasaray'da yeni transferlerden Derrick Köhn, statü gereği yarınki karşılaşmada oynayamayacak. Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna Carlos Vinicius, Serge Aurier ve Derrich Köhn'ü kattı. Sezon başında İtalya temsilcisi Genoa'ya kiralanan Berkan Kutlu da takıma geri döndü. Sezon başında UEFA'ya bildirilen kadroda 3 değişiklik yapabilen Galatasaray, takımdan ayrılan Sacha Boey, Angelino ve Cedric Bakambu'nun yerine Vinicius, Aurier ve Berkan'ı listeye ekledi. UEFA'ya bildirim yapılmasından sonra transferi gerçekleşen Köhn, Avrupa kadrosu dışında kaldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden geldi

Galatasaray, bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinden başladı. Sarı-kırmızılılar, 2. turda Zalgiris Vilnius’u, 3. turda Olimpija Ljubljana’yı ve play-off turunda da Molde’yi geçerek gruplara kaldı. Aslan; Bayern Münih, Manchester United ve Kopenhag ile yer aldığı A Grubu’nu 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda aldığı 5 puanla 3. sırada tamamladı ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti.

Sparta Prag, Avrupa Ligi grubunu 2. tamamladı

Sparta Prag ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Kopenhag’a kaybetti. UEFA Avrupa Ligi macerasına play-off’lardan başlayan Çekya temsilcisi bu turda Dinamo Zagreb’i geçerek gruplara kaldı. Avrupa Ligi’nde C Grubu’nda Real Betis, Rangers ve Aris Limassol ile mücadele eden Sparta Prag, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle topladığı 10 puanla 2. oldu ve son 16 turu için play-off oynamaya hak kazandı.

Avrupa kupalarında 315. maç

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar 314 kez oynadı. Söz konusu maçlarda Aslan, 112 defa sahadan galip ayrılırken, 118 kez de rakiplerine mağlup oldu. 84 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı. Geride kalan mücadelelerde Cimbom, rakip fileleri 423 kez havalandırırken, kalesinde 466 gol gördü.

Avrupa Ligi’nde 92 maça çıktı

Galatasaray, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda bugüne kadar 92 kez sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, söz konusu maçlarda 36 galibiyet, 31 beraberlik ve 25 mağlubiyet aldı. Aslan bu müsabakalarda 142 gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 113 gole engel olamadı. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde son olarak 2021-2022 sezonunda son 16 turunda İspanyol temsilcisi Barcelona ile karşılaştı ve Camp Nou’da 0-0 berabere kaldı, İstanbul’da ise 2-1’lik skorla yenilerek elendi.

Okan Buruk’un Avrupa karnesi

Okan Buruk, Galatasaray’daki teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarında 12 kez mücadele etti. Buruk, Şampiyonlar Ligi ve gruplarında oynadığı bu 12 karşılaşmanın 6’sını kazanırken, 3 kez de kaybetti. 3 müsabaka da berabere tamamlandı.

Çekya takımlarıyla 8 karşılaşma yaptı

Galatasaray, Avrupa kupalarında Çekya temsilcileri ile 8 resmi maça çıktı. Cimbom; Banik Ostrava, Sparta Prag ve Mlada Boleslav ile oynadığı 8 müsabakada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.

Çekya Ligi’nde lider

Sparta Prag, Çekya Ligi geride kalan 20 haftada liderlik koltuğunda oturuyor. Çekya takımı, 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 53 puan aldı. Prag, ligindeki tek yenilgisini deplasmanda Mlada Boleslav’a karşı 3-1’lik skorla yaşarken, son olarak ise konuk olduğu Karvina’yı 3-0 yendi. Sparta Prag’da Türkiye’de bir dönem Kasımpaşa forması forma giyen David Pavelka da oynuyor.

En golcü ismi Mauro Icardi

Galatasaray’ın bu sezon Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu olarak Arjantinli Mauro Icardi yer alıyor. Icardi, Şampiyonlar Ligi gruplarında ve elemelerinde 5 kez rakip fileleri havalandırdı. 30 yaşındaki futbolcuyu, 3 golle Kerem Aktürkoğlu ve 2’şer golle de Hakim Ziyech ve Dries Mertens takip etti.

Sarı-kırmızılılarda sakatlıklarını atlatan Abdülkerim Bardakcı ile Sergio Oliveira, Teknik Direktör Okan Buruk’un görev vermesi halinde oynayabilecek. Hakim Ziyech sakatlığından dolayı, Derrick Köhn de UEFA listesinde yer almadığından dolayı karşılaşmada yer alamayacak.

YORUM YAZ