MENÜ

(ÖZET) Ankaragücü - Galatasaray maç sonucu: 0-3

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, Ankaragücü deplasmanında ilk yarıda bulduğu gollerle kazandı. Fenerbahçe'nin dün hata yapmadığı Rize deplasmanı sonrasında Cim Bom, Başkentten 3-0'lık net galibiyet çıkardı ve ezeli rakibi Sarı-Lacivertliler'den bir gün sonra liderliği alıp zirveye oturdu.

(ÖZET) Ankaragücü - Galatasaray maç sonucu: 0-3

 

Başkentte son düdük çaldı, kazanan Galatasaray!

Galatasaray, Süper Lig'in 26. haftasında kozlarını paylaştığı MKE Ankaragücü'nü 3-0'la geçti. Sarı-Kırmızılılar'ın gollerini; 13'te Kerem Demirbay, 14'te Davinson Sanchez ve 39'da penaltıdan Mauro Icardi kaydetti.

Direk gole izin vermedi!

Oliveira'nın uzaktan çok sert şutu üst direğe çarparak oyun alanına döndü. 

Ali Kaan'dan isabetsiz şut

Ali Kaan Güneren ceza alanı dışından şansını denedi, top yandan dışarı çıktı.

Haberin Devamı
Gol iptal edildi!

Köhn sol kanattan ceza alanına girdi, Kitsiou'dan topu kurtardı, Icardi'ye çevirdi, Arjantinli golcü vuruşuyla fileleri sarstı fakat hakem Ali Şansalan 'faul' dedi, gol iptal!

Bahadır topu kornere çeliyor

Tete ceza alanı dışı sağ çaprazından ayak içiyle uzak köşeyi düşündü, Bahadır topu kornere çeldi.

Ali Kaan çerçeveyi bulamadı

Ankaragücü'nde Ali Kaan ceza alanı dışından şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

Haberin Devamı
Sowe karşı karşıya kaçırdı

Ali Sowe sağ çaprazdan karşı karşıya kaldı ancak şutunda Muslera başarılı, korner.

Nelsson'un kafası kaleci Bahadır'da kaldı

Sol kanattan korner kullanıldı, ceza alanında Nelsson iyi yükseldi kafayı vurdu ancak top kaleci Bahadır'da kaldı.

İkinci yarı başladı

İkinci devre başladı.

Haberin Devamı
İlk devre sona erdi

Hakem Ali Şansalan ilk yarının son düdüğünü çaldı.

Kazımcan Karataş'a şok protesto

MKE Ankaragücü taraftarları, Kazımcan Karataş'ı protesto ediyor.

 

 

 

Icardi attı, fark 3'e çıktı!

Penaltı noktasının başına golcü Mauro Icardi geçti, Arjantinli süperstar hata yapmdı ve başkentte farkı 3'e çıkarttı.

Haberin Devamı
Hakem penaltı noktasını gösterdi!

Kazımcan Karataş ceza alanı sağ çaprazında Mertens'e kayarak müdahale yaptı, hakem Ali Şansalan beyaz noktayı gösterdi.

Tete, Bahadır'ı geçemedi

Mertens'in pasında Tete sağ çaprazdan içeri girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldığı zor pozisyonda Bahadır'ı geçemedi. 

Icardi'ye gol izni yok!

Köhn savunma arkasına doğru Kerem'e oynadı, Kerem içeri çevirdi, Icardi bekletmeden uzak direğe vurdu, kaleci Bahadır topu kornere çeldi.

Haberin Devamı
Yine Kerem vurdu, top kalecinin kucağında!

Kerem Demirbay yine sağ kanattan korneri kullandı fakat bu kez içeriye kesti, savunmadan seken top ceza sahası dışında bekleyen Kerem Aktürkoğlu'na geldi, Kerem kontrol edip vurdu, bu kez top kalecinin kucağında kaldı.

Kerem Aktürkoğlu'ndan gelişine vuruş

Kerem Demirbay sağ kanattan korneri ceza yayı üzerinde bekleyen Kerem Aktürkoğlu'na kesti, milli oyuncu gelişine sert vurdu fakat top üstten dışarda.

İkinci gol geldi!

Galatasaray seri paslarla rakip yarı sahada yer aldı, Barış Alper Yılmaz sağ kanattan penaltı noktasına çevirdi, Davinson Sanchez'in şutunda top filelerle buluştu: 0-2.

Kerem Demirbay attı, Galatasaray 1-0 önde!

Sol kanattan Dries Mertens korneri kullandı, arka direkte Kerem Demirbay kafayı vurdu, üst direğe çarpan top kale içine düştü. Galatasaray 1-0 önde.

Gol ofsayt nedeniyle iptal edildi!

Galatasaray'ın yüklendiği bölümde Ankaragücü orta sahasından Sowe'a uzun top atıldı, yıldız oyuncu bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı, Muslera'yı avladı ancak ofsayt bayrağı havada!

Muslera gole izin vermedi!

Cephas ceza alanı sağ çaprazından uzak köşeyi düşündü, Muslera gole izin vermedi.

Tete şansını denedi, korner!

Yine savunmadan seken topa bu kez Tete vurdu, sert şut, kornere gitti.

Mertens'in şutu etkisiz

Kerem Aktürkoğlu aradan Icardi'ye oynadı, savunma topu uzaklaştırdı, Kerem Demirbay vurdu, top savunmadan sekti, bu kez Mertens sol çaprazdan rakip kaleyi gördü ancak şutu etkisiz.

Maç başladı!

Ankaragücü - Galatasaray karşılaşmasında ilk düdük çaldı.

'Galatasaray'ın zaafları var'

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da zorlu mücadele öncesinde açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam, " ligin en iyi takımlarından biri rakibimiz bugün. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray epeyi bir puan farkı açtı. Biz kendi planlarımızı iyi çalıştık. Önümüzde 4 günlük net bir çalışma süresi var. Galatasaray iyi bir takım. Bizim savunmayı iyi yapmamız gerekiyor. Galatasaray'ın belli zaafları var. Pratikte çalıştığımız şeyleri oyuncu arkadaşlarım gösterirse, taraftarımızın da gücü ve desteğiyle kazanan taraf olmak istiyoruz. Karşımızda bireysel kalitesi olan, tecrübeli hocası olan, geçen senenin şampiyonu var. Zor maç olacak" dedi.

11 tercihlerinin nedenini açıkladı!

Oyuncu tercihleri hakkında da görüşlerini dile getiren Okan hoca, "Abdülkerim'in çok küçük bir ağrısı vardı. Onu bir sonraki maça saklamayı düşündük. Nelsson da yok bir sonraki maçta. Ndombele'nin bir ağrısı vardı, İstanbul'da bıraktı. Torreira'nın da ağrıları vardı. Bugün oynaması riskliydi. Oyunun devamında kullanacağız. Kulübede önemli oyuncular var. Kazanan takım üzerinden tercihlerimizi yaptık. Daha fazla sakatlık olmadan bir sonraki maça geçmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

'Geçen sene burada şampiyonluk kazanmıştık'

Şampiyonluk yolunda önemli bir viraj olduğunu kaydeden Buruk, "Geçen sene burada şampiyonluk ilan ettik. Burası değerli. Kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir adım atacağız. Oyunculara inanıyorum, güveniyorum. İyi oyunumuz var. Her şartta bu oyunu oynayacağız" ifadelerini kullandı.

'Zemini düşünmeden maçımızı oynayacağız'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ankaragücü mücadelesi öncesinde konuştu. Buruk, "Şampiyonluk yolundayız, o yüzden hiçbir bahanemiz yok, yoğun bir fikstürde oynuyoruz. Kazandığımız bir Avrupa kupası maçı vardı, onun devamında buraya hazırlandık. Her şartta bu oyunu oynuyoruz, bugün de bunu devam ettirmeye çalışacağız. Zemin, 10 gün öncesine kadar daha düzgün görünüyor ama altı epey sert. Umarım bu iki takım için de problem yaratmaz. Bunları çok düşünmeden çıkıp maçımızı oynayacağız."

Okan Buruk'tan sürpriz 11! ..Ve Köhn sahne alıyor...

Ankaragücü - Galatasaray 11'ler

Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Uros, Mujakic, Kazımcan, Ali Kaan, Pedrinho, Efkan, Saponara, Renaldo, Ali Sowe.

Galatasaray: Muslera, Barış, Nelsson, Davinson, Köhn, Kerem D. Berkan, Kerem A., Mertens, Tete, Icardi

Eryaman Stadı'nda son durum

Süper Lig'in 26. haftasında Ankaragücü ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Karşılaşma öncesinde Eryaman Stadyumu'ndaki son durumu Fanatik foto muhabiri Murat Akbaş görüntüledi. İşte Eryaman Stadı'nda son durum...

VAR hakemi açıklandı

MKE Ankaragücü - Galatasaray maçının VAR hakemi de açıklandı. Hakem Ali Şansalan'ın düdük çalacağı kritik mücadelenin VAR hakemi Mustafa Öğretmenoğlu oldu.

Galatasaray deplasmanda Ankaragücü'ne konuk oluyor

Okan Buruk yönetiminde 66 puanla 1 maç eksiğiyle Süper Lig'de 67 puanlı Fenerbahçe'nin hemen ardında 2. sırada yer alan Galatasaray, 29 puanla ligin 11. sırasında bulunan Ankaragücü'ne misafir olacak. Bu zorlu müsabakadan 3 puanla ayrılmayı hedefleyen Cimbom, ligin kritik haftalarına girilirken hata yapmak istemiyor. Emre Belözoğlu'nun takımı Ankaragücü ise kritik maçtan puan veya puanlarla ayrılarak Süper Lig'de üst sıralara doğru tırmanmak istiyor. Ankaragücü - Galatasaray maçına dair tüm detaylar haberimizde...

Ankaragücü - Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda?

Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan maçı, Ali Şansalan yönetecek. Kritik mücadele 18 Şubat Pazar günü 19.00'da başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Bu maçın canlı skoru ve tüm detaylar fanatik.com.tr'de olacak... 

Muhtemel 11'ler

Ankaragücü: Bahadır, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan, Kaan, Tolga, Morutan, Pedrinho, Cephas, A.Sowe. 

Galatasaray: Muslera, Barış Alper Yılmaz, Nelsson, Davinson Sanchez, Köhn, Torreira, K.Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Zaha, Icardi.

Kadroda tam 5 eksik var

Galatasaray’da Abdülkerim, Ndombele ve Kaan Ayhan hafif ağrıları nedeniyle riske edilmeyerek Ankaragücü deplasmanına götürülmedi. Sakatlıklarından dolayı Ziyech ve Aurier de Başkent ekibine karşı forma giyemeyecek. Yeni transferlerden sol bek Derrick Köhn ise Okan Buruk’un görev vermesi halinde ilk kez süre alacak.

Ankaragücü: 19 Galatasaray: 65

Ankaragücü ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde 103 kez karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılılar 65 kez sahadan galip ayrılırken, 19 kez de Sarı-Lacivertliler rakibini mağlup etti. 19 maçta ise kazanan çıkmadı. Aslan’ın attığı 214 gole, Başkent ekibi 90 golle karşılık verdi.

Emre Belözoğlu: 1 Okan Buruk: 2

Futbolculuk dönemlerinde Galatasaray ve Inter’de beraber top koşturan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, antrenörlük kariyerlerinde 3 kez karşılaştı. Bu maçlarda Buruk Cim Bom’u, Belözoğlu da Başakşehir’i çalıştırıyordu. Okan Buruk’un takımı 2, Emre Belözoğlu’nun ekibi de 1 kez sahadan galip ayrıldı.

Antalya öncesi sarı alarm

Galatasaray’da, Ankaragücü maçı öncesinde üç futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 3 futbolcu bugün sarı kart görmeleri durumunda 27. haftada İstanbul’daki Antalyaspor maçında cezalı duruma düşecekler.

Ligin en az gol yiyeni

Aslan bu sezon ligde rakip fileleri 52 kez havalandırırken, kalesinde 14 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, savunmada gösterdiği başarılı performansıyla ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Cim Bom, bu karşılaşmaların 13’ünde de kalesini gole kapadı.

YORUM YAZ