MENÜ

Lale Orta'dan Erden Timur'a cevap!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski Başkanı Lale Orta, Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un bir televizyon programında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Lale Orta'dan Erden Timur'a cevap!

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un, katıldığı bir televizyon programında MHK eski Başkanı Lale Orta ile ilgili, "3 Şubat 2023 sabahı Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, VAR odasına giriyor. Adana Demirspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan’ın attığı bir gol vardı, o gol elle oynama gerekçesiyle iptal edilmiş, Fenerbahçe’de infial olmuştu. Ağır baskı altında kalan Lale Orta, bu konuyu VAR hakemi Koray Gençerler’e, bu golü neden iptal ettin diye soruyor. Lale Orta, bazı hakem arkadaşlarına bu görüntüyü gösteriyor. Diyor ki; ‘Ben bu görüntüleri Ali Koç’un cep telefonuna yolladım. Kendisi o açıyı görünce ikna oldu, ama bu saatten sonra bunu taraftara anlatmamız zor’ demiş" açıklamalarına, Orta'dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Lale Ortadan Erden Timura cevap

Türkiye Gazetesi Spor Yazarı Ömer Faruk Ünal'a konuşan Lale Orta, "TFF Başkanı ile yazıştım. Hukuk Kurulu’nun gerekli incelemesinden sonra gerekli açıklamaları yapmalarını bekliyorum. Ben de Erden Timur’un kamuoyunu yanıltan hayal ürünü sözleri için gerekli açıklamaları yapacağım" ifadelerini kullandı.

Lale Orta'nın önümüzdeki günlerde konu ile ilgili basın toplantısı yapması bekleniyor.

ERDEN TİMUR NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur, Transfer çalımı hikayelerinin kulüpleri birbirine kırdırma amaçlı yapıldığını belirten Timur, Cristiano Ronaldo ve Sebastian Szymanski ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı. Sosyal medyanın Türk futbolunun gelişmesi için ayrışması gerektiğinin de altını çizen Erden Timur, ayrıca olay VAR iddialarında bulunurken "Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil." demişti.

Haberin Devamı

Lale Ortadan Erden Timura cevap

'LALE ORTA, VAR GÖRÜNTÜSÜNÜ ALİ KOÇ'A GÖNDERDİ'

Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Ali Koç'a göndermesi... Bunun kaydı var! Nerede olduğunu söyleyeceğim. Bunlar sokak dedikodusu değil. 3 Şubat 2023'te gerçekleşiyor. Lale Orta'nın MHK başkanı olmasından 5 gün sonra. VAR odasına girişleri bildirmek zorundasınız. 3 Şubat sabah Adana Demirspor-Fenerbahçe maçının kayıtlarını izlemek istiyor. Mert Hakan attığı güzel bir gol iptal edilmişti. Lale Orta, VAR hakemi Koray Genceler'e iptal nedenini soruyor. Elle temastan iptal ettiğini söylüyor. O görüntü sadece VAR odasında var. Cep telefonuyla o pozisyonu çekiyor.

Lale Ortadan Erden Timura cevap

'BAŞKA MAÇLARDA OLMADIĞINI NEREDEN BİLECEĞİZ?'

"Lale Orta'nın 3 Şubat gününde yaptıkları incelensin. Çünkü odadaki kayıtlar 1 yıl saklanıyor. Lale Orta 'Bu pozisyonu Ali Koç'a gönderdim' demiş mi? Koray Gençerler 1,5 ay maç almadı. Lale Orta bu maçta ciddi hatalar olmadığını söyledi ama neden maç vermedi? Bu VAR görüntüsü yollamanın başka maçlarda olmadığını nerede bileceğiz. TFF bunu incelesin."

Lale Ortadan Erden Timura cevap


'TFF BAŞKANI MANİPÜLE EDİLDİ'

Lale Orta, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye kendilerini manipüle ettikleri yönünde şeyler söylüyor. MHK Başkanı, TFF Başkanı'nı Ryan Donk-Nicolo Zaniolo pozisyonu için manipüle ediyor. Pozisyonu düzgün göstertmiyor. Pozisyondaki bazı görüntüler atılıyor, bu zaten medyaya da yansıdı.

Haberin Devamı

Lale Ortadan Erden Timura cevap

YORUM YAZ