MENÜ

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi ortam gerildi: Neestrup'tan Okan Buruk'a sert yanıt!

Kopenhag Teknik Direktörü Jacob Neestrup, Galatasaray ile sahalarında oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu. Genç teknik adam Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a tepki gösterdi. İşte detaylar...

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi ortam gerildi: Neestrup'tan Okan Buruk'a sert yanıt!

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray, A Grubu'ndaki son maçında Danimarka ekibi Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadeleye iki takım için de gruptan çıkma adına hayati bir önem taşıyor.

Haberin Devamı

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi ortam gerildi: Neestruptan Okan Buruka sert yanıt

Karşılaşma öncesi iki takım teknik direktörleri basın toplantısında konuşacak. İlk olarak Kopenhag'ın genç teknik direktörü Jacob Neestrup basın mensuplarının karşısına geçti.

'İYİ HAZIRLANDIK'

Neestrup basın toplantısında Galatasaray karşılaşmasıyla ilgili olarak şunları söyledi; "Son maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık ama bu maçın bizim için çok büyük anlamı var. Bu maça iyi hazırlandık, umarım istediğimiz sonuca ulaşabiliriz."

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi ortam gerildi: Neestruptan Okan Buruka sert yanıt

OKAN BURUK'A GÖNDERME!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Bayern Münih'in sahasında Kopenhag ile karşı karşıya kalması üzerine, "Bayern Münih’in Kopenhag'a puan vermesi hayal kırıklığı oluşturdu. Bayern ilk defa rotasyon yaptı ve maç içerisinde de çok kazanmak istiyormuş gibi bir oyun sergilemedi." demişti.

Haberin Devamı

Kopenhag Teknik Direktörü Jacob Neestrup, basın toplantısında bu sözlerin hatırlatılması üzerine; "Okan Buruk, Bayern ile oynadığımız maçla ilgili saygısızca konuştu. Biz Bayern'e karşı çok iyi mücadele ettik. Bu söylemler hem bana, hem oyuncularıma hem de mücadelemize karşı saygısızlıktır." dedi.

GRABARA'NIN AÇIKLAMALARI HATIRLATILDI

Neestrup, Kaleci Grabara'nın Rams Park'ta oynanan karşılaşmanın ardından kullandığı; "Bu b*k çukurundan 3 puanla ayrılmayı hak etmiştik" cümle hatırlatılınca ise, "Kamil Grabara'nın ilk maçın sonunda yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, nerede oynarsak oynayalım oyuncularımın saygılı olmalarını istiyorum. Bunu onlara da anlattım." diye yanıtladı.

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi ortam gerildi: Neestruptan Okan Buruka sert yanıt

'EN SON 1-0 MAĞLUP OLDULAR'

Kopenhag Teknik Direktörü Jacob Neestrup, Galatasaray'ın 2000 yılında Parken Stadyumu'nda UEFA Kupası zaferi yaşamasıyla alakalı olarak ise, "Tarihe tabii ki saygım var. Burada 2000 yılında büyük bir zafer aldılar. Ama Galatasaray, buraya en son geldiğinde Kopenhag'a 1-0 mağlup oldular.

İç saha bizim için her zaman avantaj. Ama Galatasaray şu ana kadar her zaman deplasmanlarda önemli performanslar sergiledi. Galatasaray'ın deplasmanda iyi oynayacak kapasitede bir takım olduğunu biliyoruz.

Galatasaray'ın eskisinden iyi oynadığını söyleyebilirim. Ama taktiksel olarak bir değişim yapmadılar. Ön tarafta yetenekli oyuncuları var. Güçlü bir takım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"G.SARAY 2-0 ÖNDEYSE VE MAÇ 2-2 BİTERSE BEN SENİ TEBRİK EDERSEM, SEN BUNU NASIL GÖRÜRSÜN?"

Bir basın mensubunun İstanbul'da oynanan maçın ardından kendisini tebrik etmesinin hatırlatılması üzerine ise Jacob Neestrup şunları söyledi:

SÜPER LİG EKİBİNDE AYRILIK

"Bizim Galatasaray'a karşı sonsuza kadar saygımız var. Büyük bir kulüp olduklarını biliyoruz. Eğer Galatasaray 2-0 öndeyse ve maç 2-2 biterse ben seni tebrik edersem, sen bunu nasıl görürsün? Biz orada 1 puan kazanmadık, 2 puan kaybettik."

"GENİŞ BİR ALANDA OYNAMAK İSTEMİYORUZ"

Yarınki maçta oynayacakları sistemle ilgili ise Neestrup şunları söyledi:
"Diğer maç da önemli. Kendi planımız var. Geniş bir alanda oynamak istemiyoruz. Defansif ve birbirimize yakın oynamamız gerekiyor yoksa bizim için tehlikeli bir maç olabilir. Diğer maç da bizim için çok önemli ama en önemlisi kendi planımızı uygulamamız."

LUKAS LERAGER: HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK

Haberin Devamı

Kopenhag'ın tecrübeli orta saha oyuncusu Lukas Lerager ise açıklamasında, "Biz kendi oyunumuza odaklanıyoruz. Çünkü kendi mücadelemizi vereceğiz. O yüzden söylentiler bizi ekstra motive etmiyor. Bizim bir planımız var. En iyi şekilde mücadele etmek istiyoruz ve bu gruptan çıkmak için uğraşacağız. Farklı senaryolar olabilir ama bizim hedefimiz gruptan çıkmak ve son 16'ya kalmak" ifadelerine yer verdi.

KOPENHAG'IN GALATASARAY KORKUSU

JELER VE ELYOUNOUSSI'DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda yarın TSİ 23.00’te Parken Stadı’nda Kopenhag ile karşı karşıya gelecek. Kopenhag formasını giyen Danimarkalı sağ bek Elias Jelert ve forvet Mohamed Elyounoussi, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Çok önemli bir maça çıkacaklarını aktaran 20 yaşındaki futbolcu Jelert, “Yarın oynayacağımız karşılaşma çok önemli. Umarım 3 puanı alan taraf biz olacağız. Galatasaray çok iyi bir takım. Bizim buradaki şansımız daha çok. Rakibimizde tüm hücum oyuncularının hepsi çok iyi” dedi.

"GALATASARAY, PARKEN’DE KUPA KAZANDIĞINDA DAHA DOĞMAMIŞTIM"

Haberin Devamı

Yarın mücadelenin oynanacağı Parken Stadı’nda Galatasaray’ın 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazandığı hatırlatılan Jelert, “O zaman daha doğmamıştım. Daha önce UEFA Kupası'nı kazandıklarını duymadım. Henüz yeni duydum” diye konuştu.

"GALATASARAY VE TARİHİNE BÜYÜK SAYGI DUYUYORUZ"

Kopenhag’ın 29 yaşındaki hücum oyuncusu Mohamed Elyounoussi de, mücadelede baskı kuran taraf olmak istediklerini belirterek, “İki takım için de önemli bir maç olacak. Bir sonraki aşamaya yükselmek bizim için önemli bir fırsat. Kendi evimizde oynayacağız. Taraftarlarımız da bizimle olacak. Galatasaray ve tarihine büyük saygı duyuyoruz. Rakibimiz çok iyi bir ekip ve bireysel olarak kaliteli oyuncuları var. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Avrupa maçlarında iç sahada iyi bir serimiz var. Geçmişte neler olduğunu düşünmüyoruz. Önemli olan yarınki maç ve gruptan çıkmak” değerlendirmesinde bulundu.

Kopenhag-Galatasaray maçı öncesi ortam gerildi: Neestruptan Okan Buruka sert yanıt

Galatasaray, Kopenhag maçına hazır
YORUM YAZ