MENÜ

Kenan Yıldız itirafı! Galatasaray ve Fenerbahçe istedi mi?

A Milli Takım'a ilk kez çağrılan Juventus'un 18 yaşındaki oyuncusu Kenan Yıldız son dönemin yükselen yıldız adaylarından. Yaz transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündemine gelen genç oyuncunun son durumunu Juventus'u yakından takip eden İtalyan Gazeteci Mirko Di Natale'ye sorduk. İşte genç yılzıdın bilinmeyenleri ve detaylar...

Kenan Yıldız itirafı! Galatasaray ve Fenerbahçe istedi mi?

2012 yılında Bayern Münih alt yapısında futbola başlayan Kenan yıldız tam 10 yıl sonra sürpriz bir şekilde İtalyan devi Juventus'a transfer olmuştu. Almanlar peşinde olmasına rağmen U17'den itibaren Türk Milli Takım alt yaş gruplarında forma giymeye başlayan yıldız adayı Montella tarafından ilk kez A Milli Takım'a davet aldı.

Haberin Devamı

Kenan Yıldız itirafı Galatasaray ve Fenerbahçe istedi mi

GALATASARAY VE FENERBAHÇE İLGİLENMİŞTİ...

Kenan Yıldız geçen sezon Juventus U 19 takımında gösterdiği performans sonrası Juventus A Takımı'na yükselmişti. Yaz transfer döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gündemine gelen genç oyuncunun son durumunu Juventus'u yakından takip eden İtalyan Gazeteci Mirko Di Natale'ye sorduk. Tuttojuve özel haberler sorumlusu Kenan Yıldız hakkındaki gerçekleri anlattı...

KENAN'A MİLLİ DAVET

Juventus forması giyen Kenan Yıldız, kariyerinde ilk kez A Milli Futbol Takımı'ndan davet aldı.

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ve Letonya ile oynayacağı maçların kadrosunda şu isimler yer aldı:

Altay Bayındır, Doğan Alemdar, Ertaç Özbir, Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkaçar, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Eren Elmalı, Rıdvan Yılmaz, Berkan Kutlu, Emre Akbaba, Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Salih Özcan, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün, Yusuf Sarı, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Kenan Yıldız, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu.

Haberin Devamı

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Genç futbolcu Kenan Yıldız, bu sezon Juventus forması ile toplam 7 resmi maça çıktı. 18 yaşındaki oyuncu söz konusu maçlarda 1 kez rakip fileleri sarsmayı başarırken, bunun yanında takım arkadaşlarına da 1 kez gol pası verdi.

ALLEGRI'NİN SÖZLERİ...

Allegri, "Düzeltilmesi gereken en önemli konular olarak hangilerini görüyor?" şeklinde gelen sorunun ardından, "Öncelikle hem bireysel hem de takım olarak iyi savunma yaptık. Boşlukları iyi kapattık. Geliştirmemiz gereken şey, top bizdeyken yaptıklarımız" dedi.

"KENAN YILDIZ ÇOK YETENEKLİ"

Takımda birçok genç oyuncuları olduğunu aktaran İtalyan teknik adam, "Çok az tecrübesi olan birçok genç oyuncumuz var. Örneğin Kenan Yıldız gibi. Kenan Yıldız çok yetenekli ve kimse onun gibi top kontrolüne sahip değil. Aynı zamanda zeki ve soğukkanlı bir futbolcu. Kenan dışında Moise Kean var. O da Torino maçında iyi iş çıkardı. İtalya kadrosuna çağrıldığı için mutluyum, bunu hak ediyor" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Kenan Yıldız itirafı Galatasaray ve Fenerbahçe istedi mi

TUTTOJUVE'DEN MARKO DI NATALE'NİN KENAN YILDIZ'LA İLGİLİ SÖZLERİ

'ALLEGRI ONA AŞIK'

"A takımda pek oynamadı ama yeteneğinin bir kısmını zaten gösterdi. Allegri onun oyun tarzına ve topu kontrol etme şekline aşık, her zaman çok güçlü bir oyuncu olacağını söylüyor. Kenan, geçen yıl U19 takımı ve Serie C'de bu yeteneğini zaten göstermişti."

'JUVE KENAN'A DEĞER VERİYOR'

"Son sözleşmeyle Juventus, Kenan'a ne kadar değer verdiğini gösterdi. Geçen yıl Juventus yönetimi, oyuncuyu, yavaş yavaş A takıma ulaşmayı öngören bir projeyle ikna etme konusunda çok başarılıydı. Kenan A Takım'a katılmayı sonuna kadar hak etti."

'ALMANYA'DAN TEKLİF ALMIŞTI'

"Kenan ve ailesi hep Türkiye için oynamamaya devam etmek istiyordu. Babası Engin Yıldız da bu konuda oğluna hep destek oldu. Almanya'nın tekliflerine rağmen Türkiye için oynamaya devam etti ve şimdi A Milli Takım'a çağrıldı"

Kenan Yıldız itirafı Galatasaray ve Fenerbahçe istedi mi

GALATASARAY VE FENERBAHÇE İSTEDİ Mİ?

"Galatasaray'dan çok Fenerbahce hakkında teyit ettiğim bilgiler vardı. Juventus'a transferinden önce Benfica da Kenan'la ilgilendi. Kenan'ın bu saatten sonra Torino'dan uzaklaşması için korkunç bir teklif gerekecek"

Haberin Devamı

STİLİ KİME BENZİYOR?

"Ekibi bana şu anki referans noktalarının Juventus tarihinin en güçlü oyuncuları olduğunu söyledi: Baggio, Nedved, Del Piero, Zidane. Kendisi Kenan Yıldız, objektif olarak doğru bir karşılaştırma yapmak zor. Karakteristik özellikleri olan bir oyuncu. Umarım ikinci forvet rolünde en iyi oyunculardan biri olur.

Kenan Yıldız itirafı Galatasaray ve Fenerbahçe istedi mi

YORUM YAZ