MENÜ

İşte Angelino'yu Galatasaray'a getiren yıldız! Almanlar şaşkın

Galatasaray'ın yeni transferi Angelino, dün İstanbul'a geldi ve Sarı-Kırmızılı takım hakkında 'fantastik' ifadesini kullandı. İspanyol oyuncunun Türkiye'ye transferi dünya basınında da geniş yankı uyandırdı. Ancak, Ancelino'nun transferinde dikkat çeken bir ayrıntı daha var. Yıldız futbolcunun devreye girmesi Angelino'yu olumlu anlamda çok etkiledi. İşte, Galatasaray'ın yıldız transferine dair tüm detaylar...

İşte Angelino'yu Galatasaray'a getiren yıldız! Almanlar şaşkın

Galatasaray, Angelino transferinde mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz sezonu Hoffenheim'da geçiren İspanyol sol bekin transferi için Leipzig ile anlaşma sağladı. Görüşmelerin başlandığı KAP'a bildirilen Angelino, dün akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. İspanyol oyuncunun Türkiye'ye transferi büyük bir yankı uyandırırken transferdeki yıldız oyuncu faktörü de oldukça dikkat çekici... 

Haberin Devamı

'İNSANLAR BENİM KAZANMAMI İSTİYOR!'

DIŞ BASINDA BÜYÜK YANKI 

Galatasaray'ın yeni transferi Angelino yapılacak sağlık kontrollerinin ardından resmen açıklanacak ve sarı-kırmızılıların Avusturya kampına dahil olacak. Galatasaray'ın Angelino transferi dış basında da geniş yankı buldu. Özellikle İspanyol ve Alman basını Angelino transferini manşetlere taşırken İspanya'dan Marca, Angelino'nun Galatasaray'ı tercih etme nedenini okuyucularına aktardı. İşte ayrıntılar...

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

ÖZEL UÇAKLA İSTANBUL'DA

Yeni transfer Angelino, dün İstanbul’a geldi. Almanya’dan özel uçakla gelen Galatasaray’ın yeni sol beki, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nden İstanbul’a giriş yaparken, karşılamaya sarı-kırmızılı taraftar da geldi. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur de oyuncu ile birlikte uçaktan indi.

Haberin Devamı

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

Kısa bir konuşma yapan Angelino, “Burada olduğum için çok mutluyum, oynamak için sabırsızlanıyorum. Fantastik bir kulübe geldiğimin farkındayım. Umarım hep beraber güzel bir sezon geçiririz” ifadelerini kullandı. Bu arada yıldız sol bek kendisini getiren özel uçakla Avusturya kampına gidecek.

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

ALMANLAR ŞAŞKIN!

Bu transfer, Almanya’da büyük yankı uyandırdı. 26 yaşındaki futbolcunun Leipzig’de 20 milyon euro karşılığında satın alınma opsiyonu vardı. Alman ekibinin iki yıl önce Manchester City’ye transferi için 18 milyon euro ödediği, mevcut tahmini bonservis bedeli ise 12 milyon euro olan oyuncunun son derece uygun bir maliyet karşılığında Galatasaray’a gittiği belirtilerek, “Ucuz transfer” yorumunda bulunuldu.

Kendisiyle ilgilenen birçok kulüp bulunmasına karşın oyuncunun net bir şekilde Galatasaray’ı tercih etmesinin Leipzig cephesinde de şaşkınlıkla karşılandığı öğrenildi. Alman kulübünün her ne kadar umduğu bonservis oranını yakalayamasa da, kadroda düşünülmeyen ve satış listesine konulan ismin yıllık 4 milyon euronun üzerindeki maaşından kurtulduğu için transferi olumlu değerlendirdiği tespit edildi.

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

GALATASARAY'I TERCİH ETME SEBEBİ DUYURULDU

Galatasaray'ın yeni transferi Angelino, özellikle İspanyol ve Alman basınında manşetleri süsledi. İspanya'dan Marca, Angelino'nun Şampiyonlar Ligi faktörü sebebiyle sarı-kırmızılılara transfer olmayı kabul ettiğini yazdı.

Haberin Devamı

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

Marca'da şu ifadeler kullanıldı:

"Angelnio kariyerinde radikal bir değişikliğe gitti. İspanyol sol bek/kanat oyuncusu Galatasaray ile anlaştı ve Almanya'dan ayrılarak İstanbul'a gitti. Angelino'nun Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek olması anlaşmanın sağlanmasında kilit rol oynadı"

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

İspanya'dan AS sitesi de Angelino transferine geniş yer ayırdı. Haberde "Angelino, Galatasaray'da forma giyecek. Türk ekibi, İspanyol futbolcunun gelecek sezon kiralık olması için Leipzig ile anlaşmaya vardı. Operasyon, 6 milyon tutarında satın alma opsiyonu içeriyor. Angelino'nun Leipzig ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor ve geçen sezon Bundesliga'da Hhoffenheim'da kiralık olarak forma giydi." denildi.

ANGELİNO TRANSFERİNDEKİ YILDIZ

Galatasaray'ın Leipzig’den 1.5 milyon euroya kiraladığı Angelino’da 6 milyon euroluk da zorunlu satın alma maddesi bulunuyor. İspanyol futbolcu, 20 maçta forma giyerse bu zorunluluk devreye girecek. Ancak, İspanyol oyuncunun Galatasaray'ı tercih etmesindeki en büyük etkenlerden birinin Mata olduğu vurgulanıyor.

Haberin Devamı

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

İKNA ÇABALARI SONUÇ VERDİ

İngiltere, Almanya ve İtalya’dan çeşitli teklifler alan Angelino’nun Galatasaray’ı tercih etmesinde Mata’nın etkisi büyük oldu. Mata, vatandaşıyla konuşarak Galatasaray’da geçirdiği güzel bir yılı anlattı ve oyuncunun kafasındaki soru işaretlerini giderdi. Angelino'yla konuşan Mata, Türkiye'deki futbol ortamından ve sevgisinden de bahsederek vatandaşını ikna etmekte zorlanmadı.

RONALDO VE MESSİ'YE KAFA TUTUYOR!

TÜRK FUTBOLUNUN YENİ YILDIZI

Mundo Deportivo'da yer alan haberde ise "Türk futbolunun yeni yıldızı Angelino" başlığı kullanıldı. Haberin detayında "İspanyol bek, kendisini sezon sonuna kadar kiralık olarak Galatasaray'a katan sözleşmeyi imzaladı." ifadelerine yer verildi.

İşte Angelinoyu Galatasaraya getiren yıldız Almanlar şaşkın

YORUM YAZ