MENÜ

Işıtan Gün Galatasaray - Barcelona maçı öncesi konuştu "Arda Turan, Pena ve Kerem"

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Işıtan Gün Galatasaray - Barcelona maçı öncesi İspanyol basınına konuştu. Pena'nın sözleşmesinin sezon sonuna kadar olduğunu belirten Işıtan Gün Kerem ve Arda ile ilgili soruları da cevapladı.

Işıtan Gün Galatasaray - Barcelona maçı öncesi konuştu "Arda Turan, Pena ve Kerem"

Galatasaray yönetim kurulu üyesi Işıtan Gün Galatasaray - Barcelona maçı öncesi İspanyol basınına konuştu. Sport'a konuşan Gün, "Pep Guardiola bize Domènec Torrent hakkında çok olumlu şeyler söyledi, Arda Turan'ın Galatasaray ile ilişkisi sözleşmesinin ötesine geçiyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"DNA'mızda beraberliğe sevinmek yok"

Nou Camp'ta 0-0 biten maçla ilgili olarak Işıtan Gün, "Bizim açımızdan, Domenec Torrent rakibi çok iyi ve derinlemesine analiz etti. Takım çok organizeydi ve oyun planına bağlı kaldı. Bu tür maçlarda en önemli nokta bu çünkü Barcelona'nın gol atmadığı son maçın yaklaşık 17 yıl önce Bayern'e karşı olduğunu biliyorduk. Normalde beraberlik kutlamayı sevmeyiz, çünkü bu bizim DNA'mızda yok, ama çok iyi bir sonuçtu. İkinci ayağın daha da zor olacağını düşünüyorum. Napoli'ye karşı oynanan maçları izledim. Barça, etkili oyunculara sahip inanılmaz bir takım. Önümüzdeki hafta ilginç bir maç olacak. İstanbul'da oldukça muhteşem bir atmosfere sahibiz. Umarız turu geçen taraf biz oluruz.

Haberin Devamı

"Fatih Terim bizim için önemli bir figür"

Torrent'in geliş dönemi dahil, Pep Guardiola ile de görüşüyoruz. Torrent, şimdiye kadar iyi gidiyor, tabii ki Türkiye ligi farklı bir hikaye ve hemen iyi sonuçlar almak erken. Fatih Terim büyük bir miras bıraktı ve kulüp için tarihsel olarak da çok önemli bir figür. Ama şimdilik Torrent baskıyı oldukça iyi idare ediyor, çok çalışıyor, pozitif, saha dışı konularda enerjisini boşa harcamıyor. Yavaş yavaş taraftarların, ve oyuncuların da takdiri kazanıyor. Bu onun için iyi bir adım ve bunu biliyor. Yalnız gelmedi, Barça'dan yardımcılarıyla birlikte geldi. Biz onunla mutluyuz.

"Domenec'e tecrübesi nedeniyle karar verdik"

Uzun süredir birlikte çalıştıkları için Pep ile konuşup fikirlerini, durum hakkında ne düşündüğünü öğrenmek istedik... Ama Barça ile hiçbir bağlantısı yoktu. Birkaç gün önce Başkan Laporta ile de bu konuda görüştük. Açıkçası Barcelona çok özel bir kulüp ama tarihimiz 15. yüzyıla kadar uzanıyor ve biz de kendi coğrafyamızda 'bir kulüpten fazlası'yız. Bu yönden benzer olduğumuzu düşünüyorum. İki kulübün tarihleri ​​boyunca birçok ortak noktası var. Domènec'e gerçekten karar vermemizi sağlayan şey tecrübesiydi, detaylara çok önem veriyordu, çok odaklanmıştı… Bunlar bizim için en önemli şeylerdi.

Kerem ve Pena'nın performansları...

Haberin Devamı

Barcelona'dan ayrılırken gazetelerde onunla ilgili tüm haberleri gördüm, maçın adamı oydu. Domenec bize tavsiye etti çünkü kaleci sıkıntımız vardı. Muslera sakatlanmıştı ve ikinci bir kaleciye ihtiyacımız vardı. İsim önerdiğinde Barça ile temasa geçtik ve transfer konusunda anlaştık. Bence çok gelecek vadeden bir kaleci.

Kerem'e gelince, geçen sene çok iyi bir sezon geçirdi ve bu sezon en iyi oyuncularımızdan biri. O hala çok genç, gelişmekte olan bir oyuncu ve birçok kulüpten ona çok ilgi olduğunu biliyoruz ama uzun vadeli bir sözleşme imzaladık ve göreceğiz. O mutlu olmalı ve hepimiz mutlu olmalıyız. Bugün Türk futbolu için çok önemli bir oyuncu.

"Pena geri dönecek"

Pena, sadece bu sezonun sonuna kadar elimizde ve bence onun için iyi bir operasyon oldu çünkü en üst seviyede oynuyor. Sanırım Xavi, onu gelecek sezon için ikinci kaleci olarak gördüğünü söyledi. Bu onun için doğal bir adım. O çok iyi bir kaleci ve bizde bir başka harika kalecimiz var, kontratının bitmesine iki yıl kalan ve dokuz yıldır bizimle olan Muslera. Bence geri dönecek, bu en normal şey olurdu.

Haberin Devamı

"Pena %100 iyi kaleci olacak"

Muslera zor bir sakatlık geçirdi ve şu anda A takım kadrosunda antrenman yapıyor, ancak bu teknik direktöre bağlı bir karar. Muslera'nın harika bir kariyeri var. Galatasaray'daki kaleci antrenörümüz yaklaşık 20 yıl Barcelona'da çalıştı, bu yüzden Iñaki'yi uzun süredir tanıyor ve bize Iñaki'nin %100 en iyi kaleci olacağını söylüyor. Adı böyle ortaya çıktı. O çok iyi bir çocuk ve umarım bunu başarabilir. Bu onun için en üst seviyede, Galatasaray'dan Barça'ya gitmek için iyi bir başlangıç. Kaleciler için en önemli şey oynamaktır.

"Arda'nın kulüple ilişkisi sözleşme ötesi"

Arda akademimizden yetişen bir oyuncu ve kulüple olan ilişkisi sözleşmesinin ötesine geçiyor. Kendisiyle ilgili son kararı başkanımız verecek.

YORUM YAZ