MENÜ

İrfan Buz'dan Galatasaray'a övgü: Özelden de öte performans!

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda 2-2’nin rövanşında Zalgiris’i konuk eden Cim Bom’u zafere 36 yaşındaki yıldızı Mertens taşıdı. İlk yarıda Kerem’in kullandığı korneri ceza sahası yayının da gerisinden gelişine tamamlayan Belçikalı futbolcu, Aslan’a turu getirdi. Teknik direktör İrfan Buz, Zalgris karşısındaki Galatasaray’ı değerlendirdi:

İrfan Buz'dan Galatasaray'a övgü: Özelden de öte performans!

Zalgiris deplasmanında son dakikada yediği şok golle beraberliğe razı olan Galatasaray, D-Smart'ta yayınlanan maçta bu kez Aslantepe’de müthiş taraftarının desteğiyle rövanşa çıktı. Sarı-Kırmızılılar neredeyse maçın tamamında tek kale oynadı ancak üst üste pozisyonlara rağmen bir türlü kilidi açamadı. Ta ki 31. dakikaya kadar...

Haberin Devamı

SEVİNCİN HİKAYESİ ORTAYA ÇIKTI

Kerem Aktürkoğlu’nun kornerinde Mertens ceza sahası dışından topun gelişine müthiş vurdu ve jeneriklik bir golle tribünleri coşturdu. Belçikalı süperstarın attığı golden sonra yaptığı sevincin hikayesi ise devre arasında ortaya çıktı.

İrfan Buzdan Galatasaraya övgü: Özelden de öte performans

MATA'YA HEDİYE ETTİ

Aslan’ın geçen sezonki yıldızı Mata, Mertens ile dünkü mesajlaşmasını paylaştı. İspanyol futbolcu, “Yarın gol atacaksın ve bana armağan edeceksin” derken, Mertens de eski takım arkadaşına söz vermişti. Nitekim Cim Bom’un maestrosu sözünü tuttu ve yaptığı ‘golf vuruşu’ hareketiyle golü Mata'ya hediye etti.

OKAN BURUK'A NAZİRE!

BAKAMBU'DAN SİFTAH!

Maç öncesinde ilk 11’de olma ihtimali bulunan Bakambu, mücadeleye yedek başladı. Teknik direktör Okan Buruk ileri uçta Halil ile başladı. İkinci yarıda ise Halil’i çıkartıp, yerine Yunus’ aldı; Barış Alper’i ise forvete çekti. Şampiyon hoca, 79. dakikada ise yeni transfer Bakambu’ya şans verdi. Yıldız forvet 79. dakikada alkışlar eşliğinde Barış’ın yerine oyuna girdi ve Galatasaray formasıyla siftah yaptı.

Haberin Devamı

İrfan Buzdan Galatasaraya övgü: Özelden de öte performans

ASLANTEPE'DE 41.505 TARAFTAR

Sarı-Kırmızılı futbolseverler, Zalgiris ile oynanan rövanş maçına büyük ilgi gösterdi. Maçın hafta içi oynanması ve saat 21.30’da başlamasına rağmen 41 bin 505 biletli seyirci, Aslantepe’deki yerini aldı. 90 dakika boyunca takımlarına tam destek veren taraftarlar, özellikle Mertens’in jeneriklik golünden sonra büyük sevinç yaşadılar. Karşılaşma bitiminde de futbolcuları tribüne çağırıp, alkışladılar.

"BEĞENDİĞİMİZ BİR OYUNCU"

SIRADAKİ RAKİP LJUBLJANA

Şampiyonlar Ligi’nde 3. eleme turuna yükselen Galatasaray, Play-Off için Olimpija Ljubljana ile kozlarını paylaşacak. İlk maç 8-9 Ağustos tarihinde, rövanş ise 15-16 Ağustos’ta oynanacak. Bir önceki turda Ludogorets’i toplamda 3-2’lik skorla saf dışı bırakan Slovenya ekibi, 1-1’lik ilk maçın ardından rövanşta 1-0 geriye düşmesine rağmen müthiş bir geri dönüşle tur atlamıştı.

İrfan Buzdan Galatasaraya övgü: Özelden de öte performans

İRFAN BUZ: ÖZELDEN DE ÖTE PERFORMANS

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda 2-2’nin rövanşında Litvanya ekibinin konuk eden Cim Bom’u zafere 36 yaşındaki yıldızı Mertens taşırken teknik direktör İrfan Buz, Zalgris karşısındaki Galatasaray’ı FANATİK'e değerlendirdi:

Haberin Devamı

Galatasaray için aslında maçın nasıl geçeceği müsabaka başlamadan önce belliydi. Zalgiris kendi liginde oturmuş bir takım. Dolayısıyla takım savunması da bir alışkanlık kazanmış ve Rams Park’ta oynayacakları oyun bundan farklı olamazdı. Disiplini mümkün olduğunca hiç bozmadan topun olduğu her alanı kalabalık savunmaya çalıştılar. Haliyle bu da hücum organizasyonları henüz oturmayan; Icardi, Zaha ve Zaniolo’dan yoksun sahaya çıkan Galatasaray için üretme sıkıntısı ortaya çıkardı. Bu tarz maçların kilidini her zaman özel bireysel yetenekler açar. Belki de o esnada maçı izleyen herkesin ortak görüşü; Galatasaray’ın uzaktan şut denemeleri ihtiyacı olduğu yönündeydi. Nitekim gol de özelden de öte bir bireysel performansla geldi. Kerem’in ortasını adeta elinde bir beyzbol sopası varmışçasına kaleye yollayan Mertens takımını da tura taşımış oldu.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

ARKA BOŞLUKLARA DİKKAT

Tabii ki Galatasaray’ın yüklenirken arkada verdiği boşluklara da dikkat çekmek gerek. Çünkü aynı oyuncuyla 2 defa belki de geriye düşebilecek fırsatlar tanıdılar rakibe. Neyse ki Günay transferiyle çok daha motive bir Muslera performansı vardı. Elbette transfer döneminde oluşan hava, bu eşleşmenin çok daha kolay geçilmesi adına bir beklenti oluşturmuştu ama önemli olan turu atlamaktı ve Galatasaray bunu başardı.

Haberin Devamı

KADRODA YER ALMADI

İrfan Buzdan Galatasaraya övgü: Özelden de öte performans

YORUM YAZ