MENÜ

Hamzaoğlu'nun Susur'da ağlatan buluşması

1977'de kanoyla Türkiye'ye göç eden Galatasaray Teknik Direktörü, Gömülcine'de dolaşırken yanına yaklaşan bir çocuk “Hayalim gerçek oldu. Sizinle tanıştım. Teşekkürler” sözleriyle Hamzaoğlu'nu duygulandırdı.

Hamzaoğlu'nun Susur'da ağlatan buluşması

Türkiye'ye 1977 yılında, bir gece yarısı kano ile göç eden Hamza Hamzaoğlu, doğduğu Gümülcine’nin Susur Köyü’ne Galatasaray Teknik Direktörü olarak geri döndü. Panthrakikos ile dün oynanan özel hazırlık maçı öncesinde Hamzaoğlu, aile büyüklerini ziyaret etti.

Yunanistan’da köy halkının büyük ilgi gösterdiği başarılı futbol adamının Türkiye’ye göçü sırasında yaşadığı ve hayat öyküsünden kısa bir kesit, dün yaşanan bazı kareler...

O POLİS OLMASA...

1977 yılında daha 7 yaşındayken babası ve annesiyle birlikte bir kanoya binen Hamza Hamzaoğlu, Türkiye’ye göç eder. Hamzaoğlu o geceyi şöyle anlatıyor:

“Zifiri bir karanlık vardı. Kano üzerinde Türkiye’ye göç ettik. Karaya ulaştığımızı kanonun toprağa saplanmasıyla fark ettim. Keşan’daydık, annem ve babamı polisler sorguya aldı. Bizden önce amcam Türkiye’ye göç etmişti. Amcamın kaydını yapan polise denk gelmemiz şansımız oldu. Belki o polisi görmesek geri gönderilecektik.”

"SEN AMCANA GELDiN YA BİN DEFA SAĞ OL"

Susur'da amcasını ziyareti sırasında Hamza Hamzaoğlu’nun yanına babasının Yunan bir arkadaşı geldi. Çok az Türkçe bilen Kosta isimli yaşlı adam Hamzaoğlu’na “Senin geldiğini duydum hemen geldim Hamza. Ben bir Yunanım ama seninle gurur duyuyorum. Geldin amcana ya. Bin defa sağ ol. Baban en iyi arkadaşımdı. Burayı, büyüklerini unutmadın. Sen gururumuzsun” dedi.

Ardından doğduğu eve giden Hamzaoğlu’nun yanına yanaşan bir çocuk “Hayalim gerçek oldu. Sizinle tanıştım. Teşekkürler” deyince başarılı hoca duygulandı ve gözleri yaşardı.

(Hürriyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ