MENÜ

Hamit bombası

Başkan Ünal Aysal'ın talimatıyla Abdurrahim Albayrak ve Ümit Davala, talimat sonrası kamp yapılan Wörgl'dan Almanya'ya geçti. İkili Münih'te Hamit'in menaceri Reza Fezali'yle bir araya geldi. Taraflar 4 yıllık kontrat için anlaşmaya vardı, ardından Real Madrid'in kapısı çalındı. İspanyollar olumlu yanıt verince, yılın transferi borsaya bildirildi.

Hamit bombası

HAMİT'İN BU GOLÜ ''YILIN GOLÜ'' SEÇİLDİ.

Fenerbahçe’nin imza aşamasına gelmesi, Skiathos adası açıklarındaki Ünal Aysal’ı harekete geçirdi. Başkan, kurmaylarına transfer için kesin talimat verdi.

İşte transferin detayları


Galatasaray son yılların en flaş transferine imza attı. Uzunca bir süredir Hamit Altıntop için Fenerbahçe’yle kıran kırana bir yarış veren Sarı-Kırmızılılar, dün zaferini ilan etme yolunda dev bir adım attı. Cim Bom’u harekete geçiren gelişme, Fenerbahçe’nin Hamit Altıntop’la ilgili planı oldu. Milli futbolcu için Şükrü Saracoğlu Stadı’nda tören yapılacağı duyumu alan Galatasaray cephesi, fiyatı artırıp Hamit’le sözleşme imzalama noktasına geldi.

Aysal paraya acımadı
Aslan’ın peş peşe gelen hamleleri şu şekilde oldu; Barbie isimli teknesiyle Yunanistan’ın Skiathos açıklarında tatilde bulunan Ünal Aysal, son gelişmelerden haberdar olunca, kurmaylarına, “Fiyatı artırın, Hamit Altıntop’u alın” talimatı verdi. Cim Bom’un patronu, rotasını da Türkiye’ye çevirdi. Başkanın talimatı üzerine İstanbul ve takımın kamp yaptığı Avusturya’da hareketlilik başladı. Yöneticiler, Real Madrid’le temasa geçti. Kampta bulunan Abdurrahim Albayrak ile yardımcı antrenör Ümit Davala ise takımın hazırlıklarını sürdürdüğü Wörgl’dan 106 km uzaklıktaki Münih’e geçti. İkili burada Hamit’in İranlı menaceri Reza Fezali’yle bir araya geldi. Fenerbahçe’nin 3.5 milyon Euro’luk paketini hatırlatan Fezali’ye, son talebi soruldu. “4 milyon Euro artı maç başı ücret” yanıtını alan Abdurrahim Albayrak hemen Başkan Aysal’ı aradı. Cim Bom’un başkanı, “Tamamdır. El sıkışmadan masadan kalkmayın” yanıtı verince, taraflar 4 yıllık bir kontrat için anlaştı. Aynı esnada İstanbul’daki idareciler durumdan haberdar edildi. Sabah saatlerinden itibaren Real Madrid’le temas halinde olan yöneticiler, “Futbolcunuzla anlaştık. Siz de onay verirseniz, transfer gerçekleşecek” dedi. İspanyollar sorun çıkarmayınca, sıra taraftarı ayağa kaldırmaya geldi.

3 saatte 100 bin kişi
Sabah saatlerinden itibaren müjdeli haberi vermek için hazır bekleyen iletişim sorumluları, prosedür gereği olan bildirimi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdi. Tam bu saatlerde transferde tam yetkili bir idareci, FANATİK’e konuştu: “Real Madrid’le anlaşmaya vardık. Resmi imzalar atılmadığı için ‘bitti’ demiyoruz, ama Hamit Galatasaray’da diyebiliriz.” Resmi siteden 16.45’te yayınlanan açıklama rekor sayıda tıklandı. 3 saatlik bir dilimde 100 binden fazla kişi iki cümlelik şu açıklamayı okudu: “Profesyonel futbolcu Hamit Altıntop’un transferi için kulübü Real Madrid FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir.”

Serdar Dinçbaylı / Metin Karabaş

Fark yaratan bir yıldız


Wattenscheid’da profesyonel olduktan sonra Schalke formasıyla Bundesliga’da boy gösteren Hamit, ikizi Halil’le gayet uyumlu bir görüntü çizdi. Müthiş enerjisi, uzaktan sert şutlarıyla bir orta saha oyuncusunda olması gereken özelliklere sahip olan Hamit, 4 yıllık başarılı performansı sonrası soluğu Bayern Münih’te aldı. Bavyera ekibinde 4 sezon boyunca istikrarlı bir performans sergileyen milli futbolcu, 2009-2010’da Bayern Münih ile Inter arasında oynanan Şampiyonlar Ligi Finali’ne 11’de başlayıp, 63 dakika oyunda kaldı. Hamit böylece Yıldıray Baştürk’ün ardından Devler Ligi Finali’nde boy gösteren ikinci Türk oldu. Altıntop’un ses getiren transferi ise geçen yaz gerçekleşti. Bayern’le yola devam etmeme kararı alan Hamit, Jose Mourinho’dan gelen telefonla rotasını İspanya’ya çevirdi. O artık ‘Los Galacticos’ta forma giyen Türk oyunculardan biriydi.

Adını tarihe yazdırdı
Sakatlığı ve hazırlık kampında tamamen yer alamaması Hamit’in işini zorlaştırdı. Formanın kapanın elinde kaldığı Real’de yeterince şans bulamadı. Ancak hem Hiddink, hem de Abdullah Avcı döneminde A Milli Takım’ın vazgeçilmezi olmayı sürdürdü. EURO 2008’de yarı final oynayan Ay-Yıldızlılar’ın demirbaşlarından olan Hamit, EURO 2012 Elemeleri’nde deplasmanda Kazakistan’a attığı golle de adını tarihe yazdırdı. fifa.com kullanıcıları Hamit Altıntop’un ağlarla buluşan müthiş vuruşunu ‘Puskas yılın golü’ seçti.

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ