'Uğurcan Çakır bana mesaj attı' Galatasaray resmen açıkladı, Muslera'nın sözleri tekrar gündem oldu: Gurur duyuyorum
02 Eylül 2025, Salı 10:03Güncelleme Tarihi:

Galatasaray, uzun yıllar boyunca takımın kalesini koruyan ve kulübün efsaneleri arasına adını yazdıran Fernando Muslera'nın vedası sonrası yeni kalecisini buldu.
Sarı - kırmızılılar, Trabzonspor ve Milli Takım'ın başarılı eldiveni Uğurcan Çakır'ı 27.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı.

Bu transferin ardından Ocak 2023'te Fernando Muslera'nın Uğurcan Çakır hakkında söylediği sözler gündem oldu.

Uruguaylı kaleci, her zaman iyi ilişkileri olduğu Uğurcan Çakır için şu ifadeleri kullanmıştı; "İlk önce futbola girmeden Uğurcan’ın müthiş bir insan olduğunu düşünüyorum. Hem saha dışında hem saha içinde bunu gösteriyor. Sakatlık zamanında, kaval kemiğimi kırdıktan sonra bana ilk mesaj atıp ilgilenenlerden biri olmuştu."

"Çok iyi bir tekniği ve fiziği var. Çok sıkı çalışıyor ve bu fark ediliyor. Uğurcan hedeflerine ulaşmak için her gün çok sıkı çalıştığını gösterdi. Bir meslektaşı olarak onunla gurur duyuyorum. Çünkü hem Türkiye, hem Trabzon hem de futbol camiası böyle kişilikleri görmeyi hak ediyor."

"Hedefleri için çalışan, kendilerini zorlayan kaleciler görmek istiyoruz. Ona tüm kalbimle kariyeri için en iyisini diliyorum. Önünde çok büyük bir kariyer var. En güzel spor olan futbolun ve en güzel mevki olan kaleciliğin her saniyesinin tadını çıkarsın."

Uğurcan Çakır için babası da transferin ardından Mustafa Çakır, Beyaz TV'de açıklamalarda bulundu. Mustafa Çakır şu ifadeleri kullandı: "Bizim çok zor, duygusal... Ömrümüzü Trabzonspor'a adamış insanlarız, orada olanlar da bunu bilir. Biz bu çocuğu İstanbul'da da olsa Trabzonspor sevgisiyle büyüttük, bugünlere getirdik.

"Bu gelinen noktada kendi hedefleri, kulübün çıkarları, kendinin Avrupa hayali... Hedefleri var. Zor bir karar olduğu ailece, ben az önce ağladım inanın. Benim için kolay değil bu. Bizim için zor bir karar tabi ama sonuçta çocuğunuz da olsa kendi bir hayatı, kendi hedefleri var."
